Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Постни меденки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса

4-5 лъжици мед
1 к.чаша хладка вода
1 к. чашка олио
2-3 чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела
3-4 с.лъжици смлени орехи
1 щипка джинджифил на прах
Разтапяме меда във водата, добавяме олиото и канелата, разбъркваме.

Малко по малко добавяме пресятото брашно с бакпулвер, колкото поеме, за да замесим меко тесто.

Разточваме го и ползваме формички. Децата могат да се включат, например да подават формичките, които искат.

Печем на хартия за печене за около 30 мин на 180 градуса. Търсеният цвят е златист.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Ечемичени здравословни бисквити
· Най-"коледните" подправки
· С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
· ЕС ще ограничи употребата на канела
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Шоколадов терин с кестени
· Лакрица - бонбони като никои други
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Кулинарните тайни на барбекюто
Лятото не е същото без поне едно хубаво барбекю с приятели. Дали е в задния двор, който обикновено се...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Сладолед-йогурт „Горски плодове”
Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше...
"Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
Чудили ли сте се защо, след като сте изяли цял шоколад или преполовили кутия бонбони, желанието ви да...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook