Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително. 

Както знаете, Цвети прие предизвикателството да пости за първи път в живота си. Тя обаче сподели, че вече й е трудно да измисля разнообразни рецепти, които да се харесат и на останалите членове на семейството й. Затова й хрумна, че освен подкрепата с коментарите някой може да иска да й сподели интересна постна рецепта, с която да разнобрази менюто си. Така, че ще се радваме да споделите вашите идеи за постни ястия и десерти. А може би и нещичко, с което да ви опознаем. :)



Успяхме да подготвим и няколко малки подаръчета, които ние самите имаме в домовете си, т.е наистина ги харесваме. 


1. Сет от 4 малки празнични чинийки в прекрасна кутия с червена панделка - за
Най-харесвана постна рецепта от Цвети



2. Две големи свещи "Златни коледни топки" + комплектче от три вида дървени играчки за елха - за
Най-красиво изглеждащо постно ястие.



3. Комплект от две ръкохватки за горещо, и два комплекта форми за бисквитки - Gingerboy и Семейство мечета- за
Най-интересен десерт.



4. Комплект от две поставки за рохки яйца в тюркоазен цвят на бели точки, комплектче за сол и пипер, кухненска кърпа и таймерче за яйчицата :)  - за
Най-харесвана рецепта във Facebook.



Условия за участие в играта

Приготви специално за Цвети постна рецепта (без мляко и млечни продукти, яйца, месо).

Направи поне 1 снимка на ястието (а още по-добре няколко - стъпка по стъпка).

На едно листче /табелчица/ напиши "Помагам на Цвети от Hera.bg" и го сложи в кадъра на поне едната снимка.

Опиши подробно съставките и начина на приготвяне на рецептата - за да може и тя да си я приготви и да я публикуваме, ако ни хареса в Hera.bg и фейсбук страничката ни.

Напиши трите си имена и телефон за връзка.


По желание:
Разкажи ни накратко нещо интересно за теб.

Винаги сме искали да видим, кой ни чете, така че ще се радваме да ни изпратиш и твоя лична снимка с ястието. Така ще ни донесеш малко радост в душата и фактът, че рецептата и снимките са твои, ще е неоспорим. Ако разрешиш да публикуваме личната ти снимка заедно с рецептата, ще се радваме. Ако не искаш, няма да се разсърдим - само уточни.


Всичко това изпрати на имейл: konkurs@hera.bg до 25 декември , включително. На 26-ти декември 2013 година ще обявим за къде ще отпътуват 4-те награди.


Рецептите, които най-много харесаме, заедно със снимките ще публикуваме в Hera.bg и страницата ни във Facebook по време на играта.
Не намалявайте големината на снимките си много, за да можем да ги публикуваме по цялата широчина.
И да - можете да участвате с няколко рецепти.



Ако тази идея ви харесва, ще се радваме да я споделите чрез бутона по-долу. Това наистина е важно за нас.

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Коментари
2013-12-23 #15
Светлана
Здравейте,

за съжаление намерих страницата многo късно и рецептата, която искам да предложа е вече изядена! Но въпреки това искам да помогна, защото и аз съм постила и знам колко е трудно, не от гледна точка на това,че не трябва да се ядат животински продукти, а поради простата причина,че трябва много да се внимава и това те умаря психически...сякаш си нямаме други неща, за които да мислим...
Ето и моята рецепта...лесна и нестандартна. Знам, как ще реагират повечето-скептично, също като мен. Ето и как да приготвите тази сицилиянска рецептата: "Паста с картофи" (внимавайте,че в някои типове паста има яйца, гледайте внимателно, като пазарувате)
150 гр макарони (това е една порция, аз обаче си правя 100 гр.)
един голям картоф
половин червен лук
зехтин, сол, черен пипер
Лукът се запържва докато стане "стъклен", прибавя се картофът нарязан на кубчета, запържва се всичко за 1-2 мин след което се поставя капак за да се задуши всичко. Разбърквайте периодично, като не се притеснявайте, че картофа се разкашква, така трябва да е. Накрая поставете сол и черен пипер на вкус. Крайния резултат е нещо като картофено пюре с по-големи парчрнца картоф тук-таме(ако е много гъсто прибавете малко вода малко преди да го изключите).
Пастата се сварява според инструкциите на опаквката(не обяснявам как понеже всяка марка се вари различно време). По принцип паста се вари в много вода и се слага обилно количество сол. Ако пастата ви е бълкарска ви съветвам да я следите, инъче става много мека, а не ал денте.
След като я сварите поставете "сосът" от картофите и разбъркайте, може и да я полеете с малко зехтин.
А за след постите накрая можете да поръсите с Пармезан.
Ето-бързо, евтино, вкусно, постно! Да ви е сладко!
2013-12-13 #14
Penka
Здравейте,
по време на постите експериментирам доста рецепти и ми се получават: в загрята мазнина слагам нарязан праз 1/2 глава,200гр.гъби,2-3 моркова, 2-3чушки, 1тиквичка и ги задушавам след 5-8минути слагам 1ч.чаша ориз1 кубче
бюльон,2-3чаши топла вода и периодично го разбърквам,
като поеме ориза от течността слагам100гр.маслини нарязани
на дребно,ръся чер и червен пипер накрая магданоз.
Добър апетит и леки пости!
2013-12-06 #13
Благовеста
Напишете веган рецепти в гугъл и ще ви излезнат много страници с рецепти.Все пак има хора,които прекарват целия си живот на такава храна,така че има рецепти от десерти до основни ястия.Поздравления за постенето,аз след първия и единствения ми пост спрях д аконсумирам месо,а сега и млечни продукти и се радвам,че предприех тази стъпка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Понеделник
17
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнобразие...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
По време на постите или ако имате непоносимост към лактоза, тази рецепта е нещо, което можете да опитате....
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook