Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително. 

Както знаете, Цвети прие предизвикателството да пости за първи път в живота си. Тя обаче сподели, че вече й е трудно да измисля разнообразни рецепти, които да се харесат и на останалите членове на семейството й. Затова й хрумна, че освен подкрепата с коментарите някой може да иска да й сподели интересна постна рецепта, с която да разнобрази менюто си. Така, че ще се радваме да споделите вашите идеи за постни ястия и десерти. А може би и нещичко, с което да ви опознаем. :)



Успяхме да подготвим и няколко малки подаръчета, които ние самите имаме в домовете си, т.е наистина ги харесваме. 


1. Сет от 4 малки празнични чинийки в прекрасна кутия с червена панделка - за
Най-харесвана постна рецепта от Цвети



2. Две големи свещи "Златни коледни топки" + комплектче от три вида дървени играчки за елха - за
Най-красиво изглеждащо постно ястие.



3. Комплект от две ръкохватки за горещо, и два комплекта форми за бисквитки - Gingerboy и Семейство мечета- за
Най-интересен десерт.



4. Комплект от две поставки за рохки яйца в тюркоазен цвят на бели точки, комплектче за сол и пипер, кухненска кърпа и таймерче за яйчицата :)  - за
Най-харесвана рецепта във Facebook.



Условия за участие в играта

Приготви специално за Цвети постна рецепта (без мляко и млечни продукти, яйца, месо).

Направи поне 1 снимка на ястието (а още по-добре няколко - стъпка по стъпка).

На едно листче /табелчица/ напиши "Помагам на Цвети от Hera.bg" и го сложи в кадъра на поне едната снимка.

Опиши подробно съставките и начина на приготвяне на рецептата - за да може и тя да си я приготви и да я публикуваме, ако ни хареса в Hera.bg и фейсбук страничката ни.

Напиши трите си имена и телефон за връзка.


По желание:
Разкажи ни накратко нещо интересно за теб.

Винаги сме искали да видим, кой ни чете, така че ще се радваме да ни изпратиш и твоя лична снимка с ястието. Така ще ни донесеш малко радост в душата и фактът, че рецептата и снимките са твои, ще е неоспорим. Ако разрешиш да публикуваме личната ти снимка заедно с рецептата, ще се радваме. Ако не искаш, няма да се разсърдим - само уточни.


Всичко това изпрати на имейл: konkurs@hera.bg до 25 декември , включително. На 26-ти декември 2013 година ще обявим за къде ще отпътуват 4-те награди.


Рецептите, които най-много харесаме, заедно със снимките ще публикуваме в Hera.bg и страницата ни във Facebook по време на играта.
Не намалявайте големината на снимките си много, за да можем да ги публикуваме по цялата широчина.
И да - можете да участвате с няколко рецепти.



Ако тази идея ви харесва, ще се радваме да я споделите чрез бутона по-долу. Това наистина е важно за нас.

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Коментари
2013-12-23 #15
Светлана
Здравейте,

за съжаление намерих страницата многo късно и рецептата, която искам да предложа е вече изядена! Но въпреки това искам да помогна, защото и аз съм постила и знам колко е трудно, не от гледна точка на това,че не трябва да се ядат животински продукти, а поради простата причина,че трябва много да се внимава и това те умаря психически...сякаш си нямаме други неща, за които да мислим...
Ето и моята рецепта...лесна и нестандартна. Знам, как ще реагират повечето-скептично, също като мен. Ето и как да приготвите тази сицилиянска рецептата: "Паста с картофи" (внимавайте,че в някои типове паста има яйца, гледайте внимателно, като пазарувате)
150 гр макарони (това е една порция, аз обаче си правя 100 гр.)
един голям картоф
половин червен лук
зехтин, сол, черен пипер
Лукът се запържва докато стане "стъклен", прибавя се картофът нарязан на кубчета, запържва се всичко за 1-2 мин след което се поставя капак за да се задуши всичко. Разбърквайте периодично, като не се притеснявайте, че картофа се разкашква, така трябва да е. Накрая поставете сол и черен пипер на вкус. Крайния резултат е нещо като картофено пюре с по-големи парчрнца картоф тук-таме(ако е много гъсто прибавете малко вода малко преди да го изключите).
Пастата се сварява според инструкциите на опаквката(не обяснявам как понеже всяка марка се вари различно време). По принцип паста се вари в много вода и се слага обилно количество сол. Ако пастата ви е бълкарска ви съветвам да я следите, инъче става много мека, а не ал денте.
След като я сварите поставете "сосът" от картофите и разбъркайте, може и да я полеете с малко зехтин.
А за след постите накрая можете да поръсите с Пармезан.
Ето-бързо, евтино, вкусно, постно! Да ви е сладко!
2013-12-13 #14
Penka
Здравейте,
по време на постите експериментирам доста рецепти и ми се получават: в загрята мазнина слагам нарязан праз 1/2 глава,200гр.гъби,2-3 моркова, 2-3чушки, 1тиквичка и ги задушавам след 5-8минути слагам 1ч.чаша ориз1 кубче
бюльон,2-3чаши топла вода и периодично го разбърквам,
като поеме ориза от течността слагам100гр.маслини нарязани
на дребно,ръся чер и червен пипер накрая магданоз.
Добър апетит и леки пости!
2013-12-06 #13
Благовеста
Напишете веган рецепти в гугъл и ще ви излезнат много страници с рецепти.Все пак има хора,които прекарват целия си живот на такава храна,така че има рецепти от десерти до основни ястия.Поздравления за постенето,аз след първия и единствения ми пост спрях д аконсумирам месо,а сега и млечни продукти и се радвам,че предприех тази стъпка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Неделя
5
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Задушено шкембе в гювече
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Печени кестени срещу есенната умора
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради събраните емоции и спомени и заради последните...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Домашно сорбе с кайсии и касис
Откакто прочетох рецептата за сорбе само с две съставки, наумих си просто да я направя! Набавих си страхотно...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook