Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително. 

Както знаете, Цвети прие предизвикателството да пости за първи път в живота си. Тя обаче сподели, че вече й е трудно да измисля разнообразни рецепти, които да се харесат и на останалите членове на семейството й. Затова й хрумна, че освен подкрепата с коментарите някой може да иска да й сподели интересна постна рецепта, с която да разнобрази менюто си. Така, че ще се радваме да споделите вашите идеи за постни ястия и десерти. А може би и нещичко, с което да ви опознаем. :)



Успяхме да подготвим и няколко малки подаръчета, които ние самите имаме в домовете си, т.е наистина ги харесваме. 


1. Сет от 4 малки празнични чинийки в прекрасна кутия с червена панделка - за
Най-харесвана постна рецепта от Цвети



2. Две големи свещи "Златни коледни топки" + комплектче от три вида дървени играчки за елха - за
Най-красиво изглеждащо постно ястие.



3. Комплект от две ръкохватки за горещо, и два комплекта форми за бисквитки - Gingerboy и Семейство мечета- за
Най-интересен десерт.



4. Комплект от две поставки за рохки яйца в тюркоазен цвят на бели точки, комплектче за сол и пипер, кухненска кърпа и таймерче за яйчицата :)  - за
Най-харесвана рецепта във Facebook.



Условия за участие в играта

Приготви специално за Цвети постна рецепта (без мляко и млечни продукти, яйца, месо).

Направи поне 1 снимка на ястието (а още по-добре няколко - стъпка по стъпка).

На едно листче /табелчица/ напиши "Помагам на Цвети от Hera.bg" и го сложи в кадъра на поне едната снимка.

Опиши подробно съставките и начина на приготвяне на рецептата - за да може и тя да си я приготви и да я публикуваме, ако ни хареса в Hera.bg и фейсбук страничката ни.

Напиши трите си имена и телефон за връзка.


По желание:
Разкажи ни накратко нещо интересно за теб.

Винаги сме искали да видим, кой ни чете, така че ще се радваме да ни изпратиш и твоя лична снимка с ястието. Така ще ни донесеш малко радост в душата и фактът, че рецептата и снимките са твои, ще е неоспорим. Ако разрешиш да публикуваме личната ти снимка заедно с рецептата, ще се радваме. Ако не искаш, няма да се разсърдим - само уточни.


Всичко това изпрати на имейл: konkurs@hera.bg до 25 декември , включително. На 26-ти декември 2013 година ще обявим за къде ще отпътуват 4-те награди.


Рецептите, които най-много харесаме, заедно със снимките ще публикуваме в Hera.bg и страницата ни във Facebook по време на играта.
Не намалявайте големината на снимките си много, за да можем да ги публикуваме по цялата широчина.
И да - можете да участвате с няколко рецепти.



Ако тази идея ви харесва, ще се радваме да я споделите чрез бутона по-долу. Това наистина е важно за нас.

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Коментари
2013-12-23 #15
Светлана
Здравейте,

за съжаление намерих страницата многo късно и рецептата, която искам да предложа е вече изядена! Но въпреки това искам да помогна, защото и аз съм постила и знам колко е трудно, не от гледна точка на това,че не трябва да се ядат животински продукти, а поради простата причина,че трябва много да се внимава и това те умаря психически...сякаш си нямаме други неща, за които да мислим...
Ето и моята рецепта...лесна и нестандартна. Знам, как ще реагират повечето-скептично, също като мен. Ето и как да приготвите тази сицилиянска рецептата: "Паста с картофи" (внимавайте,че в някои типове паста има яйца, гледайте внимателно, като пазарувате)
150 гр макарони (това е една порция, аз обаче си правя 100 гр.)
един голям картоф
половин червен лук
зехтин, сол, черен пипер
Лукът се запържва докато стане "стъклен", прибавя се картофът нарязан на кубчета, запържва се всичко за 1-2 мин след което се поставя капак за да се задуши всичко. Разбърквайте периодично, като не се притеснявайте, че картофа се разкашква, така трябва да е. Накрая поставете сол и черен пипер на вкус. Крайния резултат е нещо като картофено пюре с по-големи парчрнца картоф тук-таме(ако е много гъсто прибавете малко вода малко преди да го изключите).
Пастата се сварява според инструкциите на опаквката(не обяснявам как понеже всяка марка се вари различно време). По принцип паста се вари в много вода и се слага обилно количество сол. Ако пастата ви е бълкарска ви съветвам да я следите, инъче става много мека, а не ал денте.
След като я сварите поставете "сосът" от картофите и разбъркайте, може и да я полеете с малко зехтин.
А за след постите накрая можете да поръсите с Пармезан.
Ето-бързо, евтино, вкусно, постно! Да ви е сладко!
2013-12-13 #14
Penka
Здравейте,
по време на постите експериментирам доста рецепти и ми се получават: в загрята мазнина слагам нарязан праз 1/2 глава,200гр.гъби,2-3 моркова, 2-3чушки, 1тиквичка и ги задушавам след 5-8минути слагам 1ч.чаша ориз1 кубче
бюльон,2-3чаши топла вода и периодично го разбърквам,
като поеме ориза от течността слагам100гр.маслини нарязани
на дребно,ръся чер и червен пипер накрая магданоз.
Добър апетит и леки пости!
2013-12-06 #13
Благовеста
Напишете веган рецепти в гугъл и ще ви излезнат много страници с рецепти.Все пак има хора,които прекарват целия си живот на такава храна,така че има рецепти от десерти до основни ястия.Поздравления за постенето,аз след първия и единствения ми пост спрях д аконсумирам месо,а сега и млечни продукти и се радвам,че предприех тази стъпка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Неделя
9
Август 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Паламуд плакия по варненски
Тази рецепта си е малко старовремска. От времето, в което никой не е броял мазното и пърженото. Семейна...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Варени гевреци с квас
Докато правех питката си с квас ми остана малко тесто, което бях заделила за украсата. Фурната вече бе...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook