Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително. 

Както знаете, Цвети прие предизвикателството да пости за първи път в живота си. Тя обаче сподели, че вече й е трудно да измисля разнообразни рецепти, които да се харесат и на останалите членове на семейството й. Затова й хрумна, че освен подкрепата с коментарите някой може да иска да й сподели интересна постна рецепта, с която да разнобрази менюто си. Така, че ще се радваме да споделите вашите идеи за постни ястия и десерти. А може би и нещичко, с което да ви опознаем. :)



Успяхме да подготвим и няколко малки подаръчета, които ние самите имаме в домовете си, т.е наистина ги харесваме. 


1. Сет от 4 малки празнични чинийки в прекрасна кутия с червена панделка - за
Най-харесвана постна рецепта от Цвети



2. Две големи свещи "Златни коледни топки" + комплектче от три вида дървени играчки за елха - за
Най-красиво изглеждащо постно ястие.



3. Комплект от две ръкохватки за горещо, и два комплекта форми за бисквитки - Gingerboy и Семейство мечета- за
Най-интересен десерт.



4. Комплект от две поставки за рохки яйца в тюркоазен цвят на бели точки, комплектче за сол и пипер, кухненска кърпа и таймерче за яйчицата :)  - за
Най-харесвана рецепта във Facebook.



Условия за участие в играта

Приготви специално за Цвети постна рецепта (без мляко и млечни продукти, яйца, месо).

Направи поне 1 снимка на ястието (а още по-добре няколко - стъпка по стъпка).

На едно листче /табелчица/ напиши "Помагам на Цвети от Hera.bg" и го сложи в кадъра на поне едната снимка.

Опиши подробно съставките и начина на приготвяне на рецептата - за да може и тя да си я приготви и да я публикуваме, ако ни хареса в Hera.bg и фейсбук страничката ни.

Напиши трите си имена и телефон за връзка.


По желание:
Разкажи ни накратко нещо интересно за теб.

Винаги сме искали да видим, кой ни чете, така че ще се радваме да ни изпратиш и твоя лична снимка с ястието. Така ще ни донесеш малко радост в душата и фактът, че рецептата и снимките са твои, ще е неоспорим. Ако разрешиш да публикуваме личната ти снимка заедно с рецептата, ще се радваме. Ако не искаш, няма да се разсърдим - само уточни.


Всичко това изпрати на имейл: konkurs@hera.bg до 25 декември , включително. На 26-ти декември 2013 година ще обявим за къде ще отпътуват 4-те награди.


Рецептите, които най-много харесаме, заедно със снимките ще публикуваме в Hera.bg и страницата ни във Facebook по време на играта.
Не намалявайте големината на снимките си много, за да можем да ги публикуваме по цялата широчина.
И да - можете да участвате с няколко рецепти.



Ако тази идея ви харесва, ще се радваме да я споделите чрез бутона по-долу. Това наистина е важно за нас.

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Коментари
2013-12-23 #15
Светлана
Здравейте,

за съжаление намерих страницата многo късно и рецептата, която искам да предложа е вече изядена! Но въпреки това искам да помогна, защото и аз съм постила и знам колко е трудно, не от гледна точка на това,че не трябва да се ядат животински продукти, а поради простата причина,че трябва много да се внимава и това те умаря психически...сякаш си нямаме други неща, за които да мислим...
Ето и моята рецепта...лесна и нестандартна. Знам, как ще реагират повечето-скептично, също като мен. Ето и как да приготвите тази сицилиянска рецептата: "Паста с картофи" (внимавайте,че в някои типове паста има яйца, гледайте внимателно, като пазарувате)
150 гр макарони (това е една порция, аз обаче си правя 100 гр.)
един голям картоф
половин червен лук
зехтин, сол, черен пипер
Лукът се запържва докато стане "стъклен", прибавя се картофът нарязан на кубчета, запържва се всичко за 1-2 мин след което се поставя капак за да се задуши всичко. Разбърквайте периодично, като не се притеснявайте, че картофа се разкашква, така трябва да е. Накрая поставете сол и черен пипер на вкус. Крайния резултат е нещо като картофено пюре с по-големи парчрнца картоф тук-таме(ако е много гъсто прибавете малко вода малко преди да го изключите).
Пастата се сварява според инструкциите на опаквката(не обяснявам как понеже всяка марка се вари различно време). По принцип паста се вари в много вода и се слага обилно количество сол. Ако пастата ви е бълкарска ви съветвам да я следите, инъче става много мека, а не ал денте.
След като я сварите поставете "сосът" от картофите и разбъркайте, може и да я полеете с малко зехтин.
А за след постите накрая можете да поръсите с Пармезан.
Ето-бързо, евтино, вкусно, постно! Да ви е сладко!
2013-12-13 #14
Penka
Здравейте,
по време на постите експериментирам доста рецепти и ми се получават: в загрята мазнина слагам нарязан праз 1/2 глава,200гр.гъби,2-3 моркова, 2-3чушки, 1тиквичка и ги задушавам след 5-8минути слагам 1ч.чаша ориз1 кубче
бюльон,2-3чаши топла вода и периодично го разбърквам,
като поеме ориза от течността слагам100гр.маслини нарязани
на дребно,ръся чер и червен пипер накрая магданоз.
Добър апетит и леки пости!
2013-12-06 #13
Благовеста
Напишете веган рецепти в гугъл и ще ви излезнат много страници с рецепти.Все пак има хора,които прекарват целия си живот на такава храна,така че има рецепти от десерти до основни ястия.Поздравления за постенето,аз след първия и единствения ми пост спрях д аконсумирам месо,а сега и млечни продукти и се радвам,че предприех тази стъпка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Понеделник
27
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладки хапки с фурми
Тази рецепта отново съм взела от книгата, от която направих мароканските изкушения Ghriba. За тези сладки...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Шоколадов чийзкейк
За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено...
Кекс със сладко
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Кюфтенца с булгур, броколи и таханов сос
Булгурът има високо съдържание на въглехидрати, но за сметка на това и също високо съдържание на фибри....
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Задушено шкембе в пръстени гювечета
1 кг телешко шкембе 100 гр краве масло 150 мл бяло вино черен и червен пипер дафинов лист 2-3 скилидки...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Японската кухня - I
Японската кухня не прилича на никоя друга. Жителите на страната на изгряващото слънце считат, че всяко...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook