Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Винен кебап от гъби кладница



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе си измислих постна алтернатива, замествайки протеините от месото с тези на гъбите.


600 гр. гъби кладница
20 гр олио
80 гр лук
150 мл. доматен сос
1 и 1/2 с.л брашно
100 мл вино
1 ч.л червен пипер
1 малък дафинов лист
2 с.л пресен магданоз
1 к.л черен пипер- на зърна
сол на вкус

Лукът наситняваме и задушаваме в малко мазнина. Кладницата измиваме и подсушаваме добре. Нарязваме на парчета 3 на 3 см и добавяме към лука (като внимаваме първия да не загори). Задушаваме около 5-6 минути
Добавяме червения пипер, разбъркваме няколко пъти и заливаме с доматения сос.

Добавяме виното и 1/2 чаша гореща вода, дафиновия лист, черния пипер и сол. Оставяме да поври около 10 минути.

Маслото и брашното се запържват до златисто, добавя се малко вода за да стане еднородна смес и се прибавя внимателно към ястието.

Вари се още 10 минутки като се разбърква от време на време.

Поднасяме с гарнитура ориз, класическият вариант за тази гарнитура можете да прочетете тук. Аз лично предпочитам просто добре измит и сварен ориз с малко сол. В края на варенето му, малко преди да е готов напълно и все още има вода, го изключвам и не вдигам капака. Тогава става точно по начина, по който ми харесва.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Арабски мини пици с кладница
· Ориз с гъби кладница
· Винен кебап с месо
· Миди с бяло вино и лимони
· На всяка манджа... вино
· Книжен кебап
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Петел яхния
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Леща с тиквички и кус кус
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Понеделник
26
Октомври 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Японската кухня - I
Японската кухня не прилича на никоя друга. Жителите на страната на изгряващото слънце считат, че всяко...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Варени гевреци с квас
Докато правех питката си с квас ми остана малко тесто, което бях заделила за украсата. Фурната вече бе...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook