Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Коледни пости - Ден 30:
Отново трудности с детски рожден ден. Идея за всеки случай



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Днес - много задачи отново. Закъснявам с всичко и направо не знам защо денонощието има само 24 часа. Днес бяхме поканени и на детски рожден ден на съученичка на Дара. Бяхме в същия детски клуб, отпреди две седмици, но аз се бях подготвила. Помните ли, че тогава ми направи впечатление, че в цялото меню няма нито едно вегетариански или постно предложение?

Е, този път имах постна алтернатива - направих си домашни брускети.


Брускетите са традиционно италианско предястие, датиращо от 15 ти век. Произходът му не е в изискания двор на Ренесанса, а вероятно в някоя селска схлупена кухня. Практичните селяни са именно тези, които решили, че нито една трошичка хляб не бива да отива на боклука. Те нарязвали стария хляб, който няма нищо общо с пухкавите франзели, които ползваме днес. Хлябът е бил ръжен или квасник. Намазвали го със зехтин и го оставяли да се суши за ден- два. Употребата му била най- вече като храна за из път, защото засищала и не се разваляла. Отгоре намазвали в движение, каквото имали излишно. Парчета сирене, домати, сушена шунка. И разбира се, с традиционните подправки - риган, босилек.

И досега брускетите те са един от националните символи на Италия. Ние сме ви предлагали като идеи Брускети с домати, чесън и зехтин, както и Брускети асорти. Вариациите са много. Една отлична идея е и, ако си правите подправени масълца. Само изпичате брускетите и намазвате обилно.

Но моите днешни брускети са много по- семпли, защото е пост и защото трябваше да ги пъхна в чантата т.е. не трябваше да приготвям плънка.

След приготовлението на днешния обяд, докато изстиваше фурната, нарязах стара франзела с остър нож за хляб търкалца с дебелина сантиметър.

Приготвих смес от кафена чашка зехтин, скълцан чесън, малко сол и черен пипер и ги натърках с четка за намазняване.

Наредих ги върху решетката на фурната в най- голямата си тава, която върви към печката, за десетина минути. Трябва само да хванат загар.

Извадих ги и ги оставих да изстиват, без да правя нищо друго.

Когато изстинаха напълно ги нахвърлях в една хартиена торбичка и хукнах да вземам децата и да ги водя на рожден ден.


Родителите на рожденичката бяха поръчали чудесни панирани нещица, но аз си имах какво да похапвам. Много съм доволна от тази идея и с охота ще я популяризирам у дома.

Ако искате да проследите Коледните пости ден по ден, заповядайте тук.

А тук можете да разберете как да участвате в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg ·
Сряда
27
Май 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ърнест Хеминуей за писането и книгите
„Човек трябва до дъното на душата си да се настрада, за да напише истински смешна книга.“ Ърнест Хемингуей...
Не прави добро, ако не можеш да понесеш неблагодарността
Не прави добро, ако не можеш да понесеш неблагодарността. ...
Благи думи за Благовещение: "Ти си, мамо, моята закрила"
Мила мамо, обичам те много. Благодаря ти, че се грижиш за мен. Винаги ми даваш вяра. Обичам те и това...
Александър и Виктория - най-предпочитаните имена през 2016 г.
Националният статистически институт (НСИ) представи официална информация за най-предпочитаните имена...
Когато отпразнувах 40 години
Скоро говорех с приятелка за рождени дни, Сатурнови дупки и подобни неща и тя ми каза с неудобство,...
Това, което не е за теб, няма да остане. Това, което е за теб, няма да те подмине
Това, което не е за теб, няма да остане. Това, което е за теб, няма да те подмине. ...
Първата жена, прелетяла над Атлантика - Амелия Еърхарт
Родена на 24 юли 1897 г. в семейство с нетрадиционни за времето си разбирания за възпитание. Момичетата...
Рене Декарт: "Интелектът – това е страст."
"За този, който иска да усъвършенства своя ум, по-важно е да размишлява отколкото да заучава." "Мисля,...
Египетски загадки
Религиозният пантеон на древните египтяни бил изключително богат. Природни стихии, чувства, животни или...
Жените, които ни вдъхновяват: Мария Николова
Мария Николова е една необикновена жена. Тя се състезава наравно с мъжете в един изключително труден...
7 цитата от Казуо Ишигуро
"Спомените, дори най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но не вярвам в това. Спомените, които ценя...
За всяка минута гняв...
За всяка минута гняв губим 60 секунди щастие....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook