Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Постни мъфини с локум


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви пиша от името на моята половинка, който ме окуражи да участвам в конкурса, когато разказах за вас. Сам поиска да изпрати своите любими постни мъфинки, ентусиазира се и ...факт. Само посреднича при изпращането.
Аз също правя тази рецепта, но като кекс във форма, и мога да споделя, че при печенето на кекс, времето е по-дълго, и става по-тъмен, а тук при мъфините е доста по-кратко, може би заради малката им форма, и се изпичат по-бързо, а и става по-ефектно.
Те мъжете май са по-практични и изобретателни .... понякога ....

Рецептата на Христо Иванов от Варна, за
ПОСТНИ МЪФИНИ


2 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода бикарбонат
2 пакета локум – Цветен
2 ванилии
3 с.л. оцет
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода

Приготвяне: локумът се нарязва на кубчета. В купа се смесват добре брашното, захарта и ванилията. Накрая се добавя содата. След като сухите съставки се смесят добре, се добавят последователно топлата вода и олиото. Накрая се слагат оцетът и локумът. Сместа почва да става на балончета и вече е готова.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса с вентилатор. Във форма за мъфини се поставят формички и в тях се изсипва от сместа / около 90 % от формичката се запълва със смес/. В зависимост от това, какви формички ползвате / дали хартиени или силиконови/, може да ги намажете предварително с олио. Пекат се за около 15-18 минути. След като изстинат, се поръсват с пудра захар или каквото желаете.

По желание, който обича, може да добави в сместа и една 1 ч.ч. наситнени орехови ядки/ или друг вид/

Благодаря, че отделихте внимание на моята рецепта! Надявам се, от снимките да Ви харесат, и да ги пробвате – особено когато се пости, а ви се яде нещо сладичко!

Поздрави: Христо Иванов

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.

Коментари
2016-01-29 #5
Благодаря..
Сполучлива рецепта!Сложих в мъфините кашу,орехи,сушени форми и сливи и есенция ром,вместо ванилия.Излязоха 20 бр.Благодаря на автора!
2015-04-07 #4
Снежи
При мен също се получиха чудесни мъфини. Поздравления за рецептата
2014-01-13 #3
lili_vanili
Много сполучиливи мъфини! Разкошни, може би една идея по-сладки за моя вкус. Излязоха 18 бр.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Вторник
10
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 1
Коледните пости у дома, за моя изненада, тази година се увеличиха с още един решил да ги спазва: моето...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
С Инна онзи ден се шегувахме помежду си, че толкова обичаме нахут и в Хера имаме толкова рецепти с нахут,...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook