Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Постни мъфини с локум


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви пиша от името на моята половинка, който ме окуражи да участвам в конкурса, когато разказах за вас. Сам поиска да изпрати своите любими постни мъфинки, ентусиазира се и ...факт. Само посреднича при изпращането.
Аз също правя тази рецепта, но като кекс във форма, и мога да споделя, че при печенето на кекс, времето е по-дълго, и става по-тъмен, а тук при мъфините е доста по-кратко, може би заради малката им форма, и се изпичат по-бързо, а и става по-ефектно.
Те мъжете май са по-практични и изобретателни .... понякога ....

Рецептата на Христо Иванов от Варна, за
ПОСТНИ МЪФИНИ


2 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода бикарбонат
2 пакета локум – Цветен
2 ванилии
3 с.л. оцет
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода

Приготвяне: локумът се нарязва на кубчета. В купа се смесват добре брашното, захарта и ванилията. Накрая се добавя содата. След като сухите съставки се смесят добре, се добавят последователно топлата вода и олиото. Накрая се слагат оцетът и локумът. Сместа почва да става на балончета и вече е готова.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса с вентилатор. Във форма за мъфини се поставят формички и в тях се изсипва от сместа / около 90 % от формичката се запълва със смес/. В зависимост от това, какви формички ползвате / дали хартиени или силиконови/, може да ги намажете предварително с олио. Пекат се за около 15-18 минути. След като изстинат, се поръсват с пудра захар или каквото желаете.

По желание, който обича, може да добави в сместа и една 1 ч.ч. наситнени орехови ядки/ или друг вид/

Благодаря, че отделихте внимание на моята рецепта! Надявам се, от снимките да Ви харесат, и да ги пробвате – особено когато се пости, а ви се яде нещо сладичко!

Поздрави: Христо Иванов

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.

Коментари
2016-01-29 #5
Благодаря..
Сполучлива рецепта!Сложих в мъфините кашу,орехи,сушени форми и сливи и есенция ром,вместо ванилия.Излязоха 20 бр.Благодаря на автора!
2015-04-07 #4
Снежи
При мен също се получиха чудесни мъфини. Поздравления за рецептата
2014-01-13 #3
lili_vanili
Много сполучиливи мъфини! Разкошни, може би една идея по-сладки за моя вкус. Излязоха 18 бр.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Събота
19
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Студена супа от тиквички
Супата от тиквички, пресни картофи и прясно мляко е чудесна студена супа, една от немногото, които да...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Печени кестени срещу есенната умора
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради събраните емоции и спомени и заради последните...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни 3-4 стръка праз 50 гр масло 2 с.л зехтин 2...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook