Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Масленки за Свети Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата ни към този, на който ги подаряваме. Може да са шоколад, но той не е толкова категоричен, както са тези сладки розови масленки. Рецептата е много проста и всеки, който съвсем малко разбира от кулинария, може да си ги приготви без затруднение.

250 г масло
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 яйце
2 ванилии
2 ч. ч. брашно за не много твърдо тесто
червена сладкарска боя

Оставяме маслото да се разтопи на стайна температура.

Разбъркваме в него яйцето и захарта, ванилиите и бъркаме с тел до хомогенна смес.

Разтваряме сладкарската боичка в малко вода и с пипетка или малка лъжичка добавяме по малко от нея, като бъркаме да се смеси и да можем да преценим кога цветът е достатъчно наситен. Имайте предвид, при печенето той ще остане същият.

Добавяме брашното, на малко порции. Целта е тестото да се отлепя от купата, но да е достатъчно меко и да не се разточва. Слагаме в хладилника да се стегне. Нужни са му около 10 минути.

Включваме фурната на 200 градуса.

Студеното тесто разпределяме на няколко по- малки топки. Вземаме една от тях, а другите връщаме в хладилника.

Слагаме тестото на плота или на силиконова подложка и го разстиламе с потупване. Това е начинът - с бързи потупващи движения го разпределяме равномерно. Това потупване може и да бъде терапия, ако нещо сме сърдити на половинката. Ако мислим за последната ни кавга, в началото потупването е по- енергично и докато го разстелим, ядът вече е минал.

С формичка сърце изрязваме сладките и с помощта на шпатула или по- широк нож ги слагаме на тава върху хартия за печене.

Печем около 15- 20 мин. , като ги следим да не променят цвета си и да покафененят.

Докато чакаме, работим със следващата топка тесто. При сладки с масло или мас е нужно тестото да е стегнато, за да може да се обработва лесно и да не лепне. Колкото повече докосваме тестото, толкова по- трудно става то за обработка. С мъжете е обратното, нали?

Готовите сладки нареждаме върху скара, за да изстинат и да останат хрупкави. Съхранявайте на открито.

Сладките са трайни и дори могат да пътуват колкото е нужно, за да стигнат до сърцето на любимия.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Ухажването - игра на инстинкти
· Как се празнува Свети Валентин по света
· Любовните филми с незабравими саундтраци
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Саркастични любовни послания
· Подаръци в последния момент, които жените ще харесат
· Любовна лирика III - Дора Габе, Елисавета Багряна, Блага Димитрова
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook