Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бисквити с тиква



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на тиква. Пробвах да оформя тиквата от кръг... но не се получи. Тогава ми хрумна идеята с оформяне на тиквата от топче. По-долу ще я прочетете. Пюрето се получава като просто сварим тиква и я пасираме.
6 ч. ч брашно
1 с. л бакпулвер
1/2 к. л джинджифил
индийско орехче - на върха на ножа
125 гр масло (1 пакетче)
2 ч.ч. сварена и пасирана тиква
10 с. л. кафява захар
1 ч. л сол
настъргана ситно кора от 1 портокал
карамфилчета


2/3 от брашното смесваме добре със захарта, солта, бакпулвера, джинджифила, индийското орехче.
Маслото нарязваме на парчета (използвайте студено от хладилника) и изсипваме при брашното.
С вилица започваме да натискаме маслото. Целта е да се получат едри трохи.
Добавяме пюрето от тиква заедно с портокаловите корички. Започваме да добавяме остатъка от брашното (може да се наложи да добавите повече брашно в зависимост марка, качество и т.н.), месим с ръка, докато получим твърдо тесто за разточване. Фурната загряваме на 200 градуса.

За бисквити с формички:
Откъсваме половината част от тестото, набрашняваме го отгоре и отдолу леко и го разточваме с дебелина 6-7 мм. С формички изрязваме бисквитите и нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.



За бисквитите във форма на тиква:
Откъсваме тесто и оформяме с двете длани гладко топче с големина на орех.
С помощта на нож правим вертикални резки по цялото топче.
Поставяме го в тавата покрита с хартия за печене и го притискаме по средата с пръст за да се оформи вдлъбнатинката на "тиквата", в която после слагаме едно карамфилче.



Ако не ви се играе да правите фигурки, просто направете топче от тестото и го топнете от едната страна в кафява захар.

Печем бисквитите около 20 минути.

Коментари
2014-10-31 #4
Инна Георгиева
Да, мислех, че само аз попадам тази година на такива тикви. То сладост как да е, но не ми се бе случвало тиква- цигулка без онзи приятен аромат. И да, бяха по-малко сладки от предишни години. Заради дъждовете?
2014-10-31 #3
Цвети
А дали може да е до тиква? Напоследък попадам на доста безвкусни тикви "цигулки". Може би трябва и да се опита тиквеното пюре колко е сладко...
2014-10-31 #2
Инна Георгиева
Здравейте, Руми.
Захарта на вкус е нещо, което всеки разбира различно. У дома гледаме захарта да е в по-малки количества.
Може би за вашия е нужно да увеличите.
2014-10-30 #1
Руми
Направих тези бисквити, но не се харесаха у дома- много малко е захарта... Може би трябва да се увеличи в рецептата?!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Хелоуин: Сандвичи - гробище
· Хелоуин: Отрязани пръсти
· Напитка за Хелоуин
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Леща с тиква и индийски подправки
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
· Парти идеи за Хелоуин: Кървави спринцовки
· Декорация за Хелоуин: Прилеп и четири различни идеи с него
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· Нова година с родителите ни - 3 добри причини да прекараме празника заедно
· Щастлива Коледа, приятели!
· Как да се храним умерено и здравословно в празничния сезон?
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Сряда
26
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Домашно сорбе с кайсии и касис
Откакто прочетох рецептата за сорбе само с две съставки, наумих си просто да я направя! Набавих си страхотно...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Коледна разядка с босилек и броколи
Предлагам ви една много проста, но ефектна рецепта. С малко средства и продукти можем да направим бърза...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
Постни лозови сарми с булгур
Лозовите сармички са едно малко бижу в националната ни кухня. Пипкаво е да направиш една тава с миниатюрни...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Печена тиква с ябълки, круши и дюли
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
Брашното от рожков нашумя последните години най-вече като здравословна алтернатива на какаото. Особено...
Задушено шкембе в пръстени гювечета
1 кг телешко шкембе 100 гр краве масло 150 мл бяло вино черен и червен пипер дафинов лист 2-3 скилидки...
Студена супа от тиквички
Супата от тиквички, пресни картофи и прясно мляко е чудесна студена супа, една от немногото, които да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook