Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бисквити с тиква



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на тиква. Пробвах да оформя тиквата от кръг... но не се получи. Тогава ми хрумна идеята с оформяне на тиквата от топче. По-долу ще я прочетете. Пюрето се получава като просто сварим тиква и я пасираме.
6 ч. ч брашно
1 с. л бакпулвер
1/2 к. л джинджифил
индийско орехче - на върха на ножа
125 гр масло (1 пакетче)
2 ч.ч. сварена и пасирана тиква
10 с. л захар
1 ч. л сол
настъргана ситно кора от 1 портокал
карамфилчета


2/3 от брашното смесваме добре със захарта, солта, бакпулвера, джинджифила, индийското орехче.
Маслото нарязваме на парчета (използвайте студено от хладилника) и изсипваме при брашното.
С вилица започваме да натискаме маслото. Целта е да се получат едри трохи.
Добавяме пюрето от тиква заедно с портокаловите корички. Започваме да добавяме остатъка от брашното (може да се наложи да добавите повече брашно в зависимост марка, качество и т.н.), месим с ръка, докато получим твърдо тесто за разточване. Фурната загряваме на 200 градуса.

За бисквити с формички:
Откъсваме половината част от тестото, набрашняваме го отгоре и отдолу леко и го разточваме с дебелина 6-7 мм. С формички изрязваме бисквитите и нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.



За бисквитите във форма на тиква:
Откъсваме тесто и оформяме с двете длани гладко топче с големина на орех.
С помощта на нож правим вертикални резки по цялото топче.
Поставяме го в тавата покрита с хартия за печене и го притискаме по средата с пръст за да се оформи вдлъбнатинката на "тиквата", в която после слагаме едно карамфилче.



Ако не ви се играе да правите фигурки, просто направете топче от тестото и го топнете от едната страна в кафява захар.

Печем бисквитите около 20 минути.

Коментари
2014-10-31 #4
Инна Георгиева
Да, мислех, че само аз попадам тази година на такива тикви. То сладост как да е, но не ми се бе случвало тиква- цигулка без онзи приятен аромат. И да, бяха по-малко сладки от предишни години. Заради дъждовете?
2014-10-31 #3
Цвети
А дали може да е до тиква? Напоследък попадам на доста безвкусни тикви "цигулки". Може би трябва и да се опита тиквеното пюре колко е сладко...
2014-10-31 #2
Инна Георгиева
Здравейте, Руми.
Захарта на вкус е нещо, което всеки разбира различно. У дома гледаме захарта да е в по-малки количества.
Може би за вашия е нужно да увеличите.
2014-10-30 #1
Руми
Направих тези бисквити, но не се харесаха у дома- много малко е захарта... Може би трябва да се увеличи в рецептата?!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Хелоуин: Сандвичи - гробище
· Хелоуин: Отрязани пръсти
· Напитка за Хелоуин
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Мъфини с тиква и локум
· Кекс със сладко
· Най-"коледните" подправки
· Спрете киселините без лекарства
· Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Леща с тиква и индийски подправки
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Масленки за Свети Валентин
· Супа от тиква и скариди с кокос
· Супа с тиква, целина и овес
· Сладка тиква "Баба Елена"
· Парти идеи за Хелоуин: Кървави спринцовки
· Декорация за Хелоуин: Прилеп и четири различни идеи с него
· Идея за деца за Хелоуин: Дракула от ролка тоалетна хартия
· Постен сладкиш с ябълки и грис
· Бок чой - екзотичният братовчед на зелето
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Домашната торта на баба
· Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
· Когато нямаше Коледа
· Хлябът на Бъдни вечер
· Какво да сложим на масата на Бъдни вечер
· Бърза баница в кексова форма
· Постни арменски сармички
· Макарони на фурна с тиква
Неделя
29
Март 2015
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Печено свинско бон филе
Наскоро имах личен празник и цялото семейство се събра на късен обяд. Семейните сбирки са особено нещо....
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook