Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бисквити с тиква



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на тиква. Пробвах да оформя тиквата от кръг... но не се получи. Тогава ми хрумна идеята с оформяне на тиквата от топче. По-долу ще я прочетете. Пюрето се получава като просто сварим тиква и я пасираме.
6 ч. ч брашно
1 с. л бакпулвер
1/2 к. л джинджифил
индийско орехче - на върха на ножа
125 гр масло (1 пакетче)
2 ч.ч. сварена и пасирана тиква
10 с. л. кафява захар
1 ч. л сол
настъргана ситно кора от 1 портокал
карамфилчета


2/3 от брашното смесваме добре със захарта, солта, бакпулвера, джинджифила, индийското орехче.
Маслото нарязваме на парчета (използвайте студено от хладилника) и изсипваме при брашното.
С вилица започваме да натискаме маслото. Целта е да се получат едри трохи.
Добавяме пюрето от тиква заедно с портокаловите корички. Започваме да добавяме остатъка от брашното (може да се наложи да добавите повече брашно в зависимост марка, качество и т.н.), месим с ръка, докато получим твърдо тесто за разточване. Фурната загряваме на 200 градуса.

За бисквити с формички:
Откъсваме половината част от тестото, набрашняваме го отгоре и отдолу леко и го разточваме с дебелина 6-7 мм. С формички изрязваме бисквитите и нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.



За бисквитите във форма на тиква:
Откъсваме тесто и оформяме с двете длани гладко топче с големина на орех.
С помощта на нож правим вертикални резки по цялото топче.
Поставяме го в тавата покрита с хартия за печене и го притискаме по средата с пръст за да се оформи вдлъбнатинката на "тиквата", в която после слагаме едно карамфилче.



Ако не ви се играе да правите фигурки, просто направете топче от тестото и го топнете от едната страна в кафява захар.

Печем бисквитите около 20 минути.

Коментари
2014-10-31 #4
Инна Георгиева
Да, мислех, че само аз попадам тази година на такива тикви. То сладост как да е, но не ми се бе случвало тиква- цигулка без онзи приятен аромат. И да, бяха по-малко сладки от предишни години. Заради дъждовете?
2014-10-31 #3
Цвети
А дали може да е до тиква? Напоследък попадам на доста безвкусни тикви "цигулки". Може би трябва и да се опита тиквеното пюре колко е сладко...
2014-10-31 #2
Инна Георгиева
Здравейте, Руми.
Захарта на вкус е нещо, което всеки разбира различно. У дома гледаме захарта да е в по-малки количества.
Може би за вашия е нужно да увеличите.
2014-10-30 #1
Руми
Направих тези бисквити, но не се харесаха у дома- много малко е захарта... Може би трябва да се увеличи в рецептата?!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Хелоуин: Сандвичи - гробище
· Хелоуин: Отрязани пръсти
· Напитка за Хелоуин
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Леща с тиква и индийски подправки
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Момичешки тайни: Гости с преспиване, наречено още "Пижамено парти"
· Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
· Парти идеи за Хелоуин: Кървави спринцовки
· Декорация за Хелоуин: Прилеп и четири различни идеи с него
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· Честита Коледа, приятели!
· "Тиха нощ, свята нощ" - една песен на близо 200 години
· "Бог да благослови Коледа!"
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Вторник
17
Октомври 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Постна лазаня с тиквички и броколи
Здравей Цвети! Идвам на помощ с една зеленчукова лазаня. Казвам се Анелия и съм от София. Вегетарианка...
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook