![]() |
|
Виж още статии за: Рецепти · Здравословната кухня · Полъхът на Изтока · Чуждестранна кухня · Зимнината · Япония, Японска кухня · Кореноплодните · Aзиатската кухня · Рецепти с джинджифил ·
![]() Виж още статии за: Рецепти · Здравословната кухня · Полъхът на Изтока · Чуждестранна кухня · Зимнината · Япония, Японска кухня · Кореноплодните · Aзиатската кухня · Рецепти с джинджифил ·
|
![]() ![]() ![]() Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден
1 петел /или кокошка/
1 кг лук
1-2 ...
![]() ![]() ![]() Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова
"През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
![]() ![]() Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива.
Разполовяваме...
![]() ![]() ![]() Салата със "сребърни ушички" и фъстъци
Китайската гъба "сребърни ушички" има укрепващо организма действие. Тя няма някакъв специфичен вкус,...
![]() ![]() ![]() Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
![]() ![]() Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
![]() ![]() ![]() Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
![]() ![]() ![]() ![]() Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
![]() ![]() ![]() ![]() Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
![]() ![]() ![]() Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
![]() ![]() Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
![]() ![]() Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
![]() ![]() ![]() ![]() Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
![]() ![]() Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
![]() ![]() Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
![]() ![]() ![]() Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
![]() ![]() ![]() Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
![]() ![]() Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |