Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Салата с ряпа дайкон



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината й Япония вярват, че дълголетието на японците се дължи отчасти на консумацията й. В това вярване вероятно се крие и истина, защото кореноплодният зеленчук съдържа големи количества желязо и магнезии, витамин А, Е, D и от B групата. Има значително по фин и нелютив вкус от познатите ни събратя.

Добавям го редовно на салата с цвекло и моркови, понякога само салата от дайкон, а днес и едно предложение да добавите и маринован джинджифил.



Тези спирали от дайкон направих с уред подобен на острилка, който получих наскоро като подарък, но настъргване на едрото ренде ще свърши същата работа.

Изберете сочен, среден по-големина дайкон. Обелете го и го настържете или нарежете на тънко.

Овкусете с дресинг от ябълков или оризов оцет, сок от лимон, шарлан (или зехтин, олио), сол.

Как да си мариноваме джинджифил можете да прочетете тук.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Маринован джинджифил
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
· Ginataang monggo - филипински десерт
· Чапати - хляб от индийската кухня
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Супа от коприва и пащърнак
· Умами - душата на вкуса
· Уасаби - лютото лекарство
· Тофу – да похапнем здравословно
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Баница с праз, гъби и амарант
· Патладжанена разядка
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Палачинки (катми) с мая
· Тайните на домашната лимонада
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Магданозени кюфтенца
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
Вторник
18
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Кюфтенца с булгур, броколи и таханов сос
Булгурът има високо съдържание на въглехидрати, но за сметка на това и също високо съдържание на фибри....
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook