Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Спаначени "мъфини" с готови кори


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"

        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта, която, смятам, ще допадне на много домакини. Сигурна съм, че всяка жена се е изправяла пред предизвикателството, как да превърне щетата в плюс, както се казва – от дефекта да постигнеш ефект. Това ми се случи на мен скоро и понеже ми се намираше и пресен спанак вкъщи реших, че мога да участвам и в конкурса, освен на поправям щетите.

А те бяха нанесени от моя мъж, който пратих до магазина за някои неща. Макар да поех риск, той надмина себе си – почти нищо от списъка не беше изпълнено както трябва, а на всичкото отгоре корите за баница, която щях да правя за вечеря, бяха истинска катастрофа – смачкани и натрошени.

Отказах се от баницата, но се сетих за спанака в хладилника и реших все пак да импровизирам и оползотворя корите. Пожънах много голям успех, затова споделям с вас, ако случайно ви се случи, да не се ядосвате.

Изобщо не мога да готвя с пропорции, но ще се опитам, както са изискванията, да ги дам.

Спаначени "мъфини" с готови кори
За около 10 мъфина:
около 250 гр сирене
3- 4 кори за баница
три яйца
около 400 гр спанак
олио


Измиваме и нарязваме спанака.

Слагаме го в олиото и задушаваме, колкото да омекне, не повече.

Изключваме котлона. Отстраняваме тигана и изсипваме натрошеното сирене.

Объркваме добре и оставяме напълно да се охлади. Натрошаваме допълнително корите и оставяме на открито да изсъхнат и да станат чупливи.

Междувременно включваме фурната на 180 градуса.

Към сместа в тигана, напълно охладена, изсипваме разбърканите яйца и объркваме всичко заедно. Добавяме и корите. Объркваме отново.

Във форми за мъфини, моите са силиконови, но може и в хартиени кошнички и или в намазнена тавичка за мъфини, изсипваме от сместа догоре. Няма набухвател и няма нужда, както при мъфините, да пълним 3/4 от формите, затова – догоре.

Печем 30 мин, докато не добият загар. Не е нужно много, всичко е почти готово в тях. На моя „виновник” много му се усладиха с кисело мляко, хапнахме ги за вечеря, но мисля, че са идеалната съботна закуска.

Поздрави от мен и дано моето спаначено предястие ви хареса.

Пенка от Бяла Слатина

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Коментари
2018-01-13 #5
Биляна
Много комбинативно! Изглежда супер вкусно. А как мислите - за да носят мъжете хубави продукти, май просто трябва да готвят от време на време. Или?
2017-03-14 #4
Slunchev luch
И аз ще опитам да го направя. Обожавам спанак и с другите съставки мисля, че ще бъде много вкусно.
Благодаря за рецептата!
2014-04-08 #3
Марияна
Звучи страхотно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Аранчини - италиански оризови топки
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Супа от коприва и пащърнак
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Бърза авокадо паста
· 8 храни за по-добра концентрация
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Палачинки (катми) с мая
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Понеделник
23
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Салата "Златна есен"
Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook