Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Спаначени "мъфини" с готови кори


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"

        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта, която, смятам, ще допадне на много домакини. Сигурна съм, че всяка жена се е изправяла пред предизвикателството, как да превърне щетата в плюс, както се казва – от дефекта да постигнеш ефект. Това ми се случи на мен скоро и понеже ми се намираше и пресен спанак вкъщи реших, че мога да участвам и в конкурса, освен на поправям щетите.

А те бяха нанесени от моя мъж, който пратих до магазина за някои неща. Макар да поех риск, той надмина себе си – почти нищо от списъка не беше изпълнено както трябва, а на всичкото отгоре корите за баница, която щях да правя за вечеря, бяха истинска катастрофа – смачкани и натрошени.

Отказах се от баницата, но се сетих за спанака в хладилника и реших все пак да импровизирам и оползотворя корите. Пожънах много голям успех, затова споделям с вас, ако случайно ви се случи, да не се ядосвате.

Изобщо не мога да готвя с пропорции, но ще се опитам, както са изискванията, да ги дам.

Спаначени "мъфини" с готови кори
За около 10 мъфина:
около 250 гр сирене
3- 4 кори за баница
три яйца
около 400 гр спанак
олио


Измиваме и нарязваме спанака.

Слагаме го в олиото и задушаваме, колкото да омекне, не повече.

Изключваме котлона. Отстраняваме тигана и изсипваме натрошеното сирене.

Объркваме добре и оставяме напълно да се охлади. Натрошаваме допълнително корите и оставяме на открито да изсъхнат и да станат чупливи.

Междувременно включваме фурната на 180 градуса.

Към сместа в тигана, напълно охладена, изсипваме разбърканите яйца и объркваме всичко заедно. Добавяме и корите. Объркваме отново.

Във форми за мъфини, моите са силиконови, но може и в хартиени кошнички и или в намазнена тавичка за мъфини, изсипваме от сместа догоре. Няма набухвател и няма нужда, както при мъфините, да пълним 3/4 от формите, затова – догоре.

Печем 30 мин, докато не добият загар. Не е нужно много, всичко е почти готово в тях. На моя „виновник” много му се усладиха с кисело мляко, хапнахме ги за вечеря, но мисля, че са идеалната съботна закуска.

Поздрави от мен и дано моето спаначено предястие ви хареса.

Пенка от Бяла Слатина

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Коментари
2018-01-13 #5
Биляна
Много комбинативно! Изглежда супер вкусно. А как мислите - за да носят мъжете хубави продукти, май просто трябва да готвят от време на време. Или?
2017-03-14 #4
Slunchev luch
И аз ще опитам да го направя. Обожавам спанак и с другите съставки мисля, че ще бъде много вкусно.
Благодаря за рецептата!
2014-04-08 #3
Марияна
Звучи страхотно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Аранчини - италиански оризови топки
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Пикантни чили догс
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Сряда
21
Октомври 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Напитка за Хелоуин
Изключително забавно предложение за вашето Хелоуин парти е тази напитка око с мартини. За децата можете...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook