Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мини пици с лапад


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер да ги изненадвам с някои интересни хрумвания.
От Краснодар ( това е голям пазар в Бургас ) намерих пресен лапад и реших да си приготвя нещо по- скоро за мен. Останалите от семейството не си падат.

Като разбрах за конкурса, още повече се вдъхнових и реших да участвам и аз с мини пици с лапад. В тавичка направих мини пици асорти с плънка по избор за всеки, децата дори си правиха техните, а за мен направих тази.

Моята пица е една, затова и пропорциите са повече ориентировъчни. Но да кажем за три пици с диаметър 10 см. Тестото ми е най- обикновено, с мая, едно яйце и зехтин, предпочитам аз да го меся, когато имам време. Втасва за 20 минути във фурна на 50 градуса, а през това време приготвям плънката. Като се удвои обемът, премесвам за кратко и оформям мини пиците.

За плънката:

300 гр лапад
2 сварени яйца
Пресен джоджен
Около 100 гр гъби
200- 260 гр кашкавал
50 гр горчица на зърна
Суха чубрица, две три щипки


Приготвям мини пиците така:

Нарязвам гъбите и яйцата на дребно.

Задушавам нарязания на дребно лапад в малко зехтин за около 5 минути, колкото да спадне обемът му.

Изключвам котлона. Включвам фурната на 180 градуса.

Добавям към лапада гъбите и яйцата, джоджена, посолявам и разбърквам.

Захлупвам и отстранявам от котлона.

Оформям пиците и нареждам плънката.

Като се позапекат и слагам отгоре настъргания кашкавал.

Когато той се поразтопи, поръсвам с чубрица.

Накрая, но това си е мой вкус, сложих и горчицата на зърна.

Хванат ли загар – готови са за сервиране и унищожаване.

Много вкусни ми станаха, много ги харесах.

Поздрави от мен и семейството, Камелия:)

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Лапад - непретенциозен, но много полезен
· Яхния с охлюви и лапад
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Пица от лимец с риба и каперси
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Палачинки (катми) с мая
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
Сряда
3
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Постна лазаня с тиквички и броколи
Здравей Цвети! Идвам на помощ с една зеленчукова лазаня. Казвам се Анелия и съм от София. Вегетарианка...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook