Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Макарони със спанак и гъби на фурна


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте Hera.bg,

бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може да задуши кайма. За мен какво... Счетоводител съм по професия, обичам животните - имаме две котки, папагалче и едно куче.


една голяма купа спанак - около 200 грама.
200 грама макарони
100 грама печурки
1 стрък зелен лук
1 морков
150 гр. кашкавал
2-3 с. л. червена леща
2 с.л доматено пюре
350 мл. домати консерва - обелени и пасирани
2-3 с. л. бяло брашно
зехтин, краве масло,
дафинов лист, риган, черен пипер, сол


Приготовление:

Макароните варим повече - да се попреварят и оставяме в тенджерата с похлупак - така взимат още вода и стават още по-мекички. Но ако обичате по твърди, не ги преварявайте.

Спанакът почистваме от дръжките и накисваме за 10 минути във вода, после измиваме добре.

Гъбите наситняваме и запържваме в зехтин, добавяме настърган морков, нарязания зелен лук, измитата леща, дафиновия лист и 1 чаша вода.

Варим докато лещата поомекне. Добавяме сокът от домати и доматеното пюре, ригана, черен пипер, сол.

През това време нарязваме спанака. Слагаме листата едно върху друго, режем го на три-четири и после на ситно. Изсипваме ги в тигана, разбъркваме добре и изключваме.

В макароните настъргваме 100 грама кашкавал, разбъркваме добре и изсипваме в дълбока тава намазнена преди това със зехтин. Върху макароните изсипваме спаначената смес.

В друг съд слагаме краве масло колкото два ореха и изпържваме брашното, постепенно доливаме вода и бъркаме да не стане топченца, но ако ви стане може да пасирате с пасатора.

Добавяме останалия настърган кашкавал, малко риган и черен пипер. С този сос заливаме макароните, разпределяме добре да покрие и печем във фурната за около 30 минути.

Върви чудесно да се хапне после със зелен лук. Който обича - и кисело мляко.

Ще се радвам да ви хареса!
Иванка, гр.Хасково

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· "Дантелени" декоративни яйца
· Декоративни яйца с хартиени цветчета
· Аранчини - италиански оризови топки
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Баница с праз, гъби и амарант
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Супа от коприва и пащърнак
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Бърза авокадо паста
· 8 храни за по-добра концентрация
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Пишмание - турският деликатен десерт
Обичате ли сладко? Не, не ви говоря за добре познатия ни и особено любим на нас жените шоколад. Става...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Морковена крем супа
Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook