Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини със спанак и синьо сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през църквата, а после бързо трябваше да приготвя нещо за из път - с две деца няма как. И понеже спанакът започна да преминава, реших да го вложа, може би за последно за сезона му, в едни мъфини. За мен те са идеалната храна за из път - децата ги обичат, може да се импровизира със съставките и всъщност са си доста засищащи, ако няма време да се спира по пътя.

Комбинацията спанак - синьо сирене за мен беше малко прехвалена, но като ги опитах, разбрах, какво толкова я превъзнасят.

Мъфини със спанак и синьо сирене

За 12 мъфина:

2 яйца
200 гр спанак
Или 300 гр пресен
2 ч.ч. брашно, може и пълнозърнесто
Половин пакетче бакпулвер
1 к. ч. зехтин
1 к. ч. кисело мляко
100 гр синьо сирене, моето е горгонзола
Щипка сол, черен пипер, бял пипер


Приготовление:


Задушаваме спанака, ситно нарязан, в малко зехтин и сол, и, ако искаме – може да пасираме. Аз пасирам в този случай, защото децата като видят по- едрите листенца и не искат да ядат :) Изчакваме го да се охлади напълно.

Включваме фурната на 180 градуса.

Разбиваме в купа с тел за бъркане двете яйца, добавяме мазнината и киселото мляко. Разбиваме добре.

Слагаме спанака, студен задължително, настъргваме сиренето на едрото ренде, слагаме и двата вида пипер.

Към тази смес започваме да добавяме брашното + бакпулвер, като енергично разбъркваме.

Трябва да получим гъста смес за мъфини, която изсипваме в съответни форми – хартиени кошнички, силиконови.

Оставяме ги хубаво да изстинат и ги слагаме в кутия, защото коричката им съхне.

Излишно е да казвам, че всичко се изяде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Аранчини - италиански оризови топки
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Кои сирена с кои вина си подхождат
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Супа от коприва и пащърнак
· Песто от левурда
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Бърза авокадо паста
· 8 храни за по-добра концентрация
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
Неделя
8
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Крем супа от нахут и лапад с орехи и синьо сирене
В магазинчето до нас бяха донесли, изключително пресни, спанак и лапад. Никога досега не бях опитвала...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook