Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини със спанак и синьо сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през църквата, а после бързо трябваше да приготвя нещо за из път - с две деца няма как. И понеже спанакът започна да преминава, реших да го вложа, може би за последно за сезона му, в едни мъфини. За мен те са идеалната храна за из път - децата ги обичат, може да се импровизира със съставките и всъщност са си доста засищащи, ако няма време да се спира по пътя.

Комбинацията спанак - синьо сирене за мен беше малко прехвалена, но като ги опитах, разбрах, какво толкова я превъзнасят.

Мъфини със спанак и синьо сирене

За 12 мъфина:

2 яйца
200 гр спанак
Или 300 гр пресен
2 ч.ч. брашно, може и пълнозърнесто
Половин пакетче бакпулвер
1 к. ч. зехтин
1 к. ч. кисело мляко
100 гр синьо сирене, моето е горгонзола
Щипка сол, черен пипер, бял пипер


Приготовление:


Задушаваме спанака, ситно нарязан, в малко зехтин и сол, и, ако искаме – може да пасираме. Аз пасирам в този случай, защото децата като видят по- едрите листенца и не искат да ядат :) Изчакваме го да се охлади напълно.

Включваме фурната на 180 градуса.

Разбиваме в купа с тел за бъркане двете яйца, добавяме мазнината и киселото мляко. Разбиваме добре.

Слагаме спанака, студен задължително, настъргваме сиренето на едрото ренде, слагаме и двата вида пипер.

Към тази смес започваме да добавяме брашното + бакпулвер, като енергично разбъркваме.

Трябва да получим гъста смес за мъфини, която изсипваме в съответни форми – хартиени кошнички, силиконови.

Оставяме ги хубаво да изстинат и ги слагаме в кутия, защото коричката им съхне.

Излишно е да казвам, че всичко се изяде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Аранчини - италиански оризови топки
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Кои сирена с кои вина си подхождат
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Салата с леща белуга и семена от нар
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Торта със стар козунак без печене
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Супа от коприва и пащърнак
· Бърза авокадо паста
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
Петък
10
Юли 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Попска яхния от петел
Попската яхния от петел е характерно ястие за празника на Свети Димитър 1 петел /1.500/ 1 кг арпаджик 1/2...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook