Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запечени броколи със сирене и яйца


Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе ги така и ще се влюбите в тях.

1 голяма глава броколи
200 гр. краве сирене
100 гр. царевица (замразена или от консерва)
2 яйца
100 гр. кашкашал
зехтин


Разделяме на розички броколите и ги бланшираме за 2-3 минути във вряща вода. Готовите розички се нареждат в намазана със зехтин тавичка.
Върху тях се разпределя натрошеното сирене и царевицата. Яйцата се разбиват и се поливат продуктите, добавя се още зехтин.
Най-отгоре се настъргва кашкавала. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече на 200 градуса. След половин час махнете фолиото и оставете тавичката още 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала.
Коментари
2013-12-05 #12
Iskra
Gonzo, ти пробва ли рецептата или по пътя на разсъждението стигна до извода, че се разпадат? Аз също варя броколите 3 мин., но тук не става дума за варене, а за печене (има разлика). И това са единствените броколи, които мъжът ми яде
2013-12-05 #11
Gonzo
Броколи запечено под фолио половин час става на каша- абе момичета мъжете ви ядат ли ви манджите? Броколито се вари максимум 5 минути и е готово - хрупкаво и свежо, а не суфле. Гарнира се с чесново-млечен сос.
2011-11-22 #10
lili_vanili
В сезона на пресни броколки, днес ще отразя една запеканка А пък сиренето аз слагам на око... зависи кой как обича, пък и зависи дали е по-солено или не.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Коледни пости - Ден 29:
Коледна разядка с босилек и броколи
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Сирни Заговезни
· Всичко за халвата
· Кукерите - силата да прогоним злите сили
· Ориз със спанак, сирене и яйца
· Спаначени "мъфини" с готови кори
· Сиренето или кашкавалът? И двете
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Пилаф "Трите зърна"
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Моят ватикански хляб
Понеделник
28
Юли 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Коледни пости - Ден 29:
Коледна разядка с босилек и броколи
Предлагам ви една много проста, но ефектна рецепта. С малко средства и продукти можем да направим бърза...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook