Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запечени броколи със сирене и яйца


Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе ги така и ще се влюбите в тях.

1 голяма глава броколи
200 гр. краве сирене
100 гр. царевица (замразена или от консерва)
2 яйца
100 гр. кашкашал
зехтин


Разделяме на розички броколите и ги бланшираме за 2-3 минути във вряща вода. Готовите розички се нареждат в намазана със зехтин тавичка.
Върху тях се разпределя натрошеното сирене и царевицата. Яйцата се разбиват и се поливат продуктите, добавя се още зехтин.
Най-отгоре се настъргва кашкавала. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече на 200 градуса. След половин час махнете фолиото и оставете тавичката още 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала.
Коментари
2013-12-05 #12
Iskra
Gonzo, ти пробва ли рецептата или по пътя на разсъждението стигна до извода, че се разпадат? Аз също варя броколите 3 мин., но тук не става дума за варене, а за печене (има разлика). И това са единствените броколи, които мъжът ми яде
2013-12-05 #11
Gonzo
Броколи запечено под фолио половин час става на каша- абе момичета мъжете ви ядат ли ви манджите? Броколито се вари максимум 5 минути и е готово - хрупкаво и свежо, а не суфле. Гарнира се с чесново-млечен сос.
2011-11-22 #10
lili_vanili
В сезона на пресни броколки, днес ще отразя една запеканка А пък сиренето аз слагам на око... зависи кой как обича, пък и зависи дали е по-солено или не.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сирни Заговезни
· Всичко за Великите пости
· Прошка
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Баница с праз, гъби и амарант
· Постни сарми от манголд и булгур от спелта
· Вита баница с леща и праз
· Панирани пиперки с доматен сос
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Какво да правим с великденските яйца след Великден
· Завръщането на просото
Понеделник
27
Юни 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Сос Наполи
за около 500 мл сос 30 мл зехтин 1 лук 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 370 г белени домати от...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook