Запечени броколи със сирене и яйца
 Изпрати
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе ги така и ще се влюбите в тях.
1 голяма глава броколи
200 гр. краве сирене
100 гр. царевица (замразена или от консерва)
2 яйца
100 гр. кашкашал
зехтин
Разделяме на розички броколите и ги бланшираме за 2-3 минути във вряща вода. Готовите розички се нареждат в намазана със зехтин тавичка.
Върху тях се разпределя натрошеното сирене и царевицата. Яйцата се разбиват и се поливат продуктите, добавя се още зехтин.
Най-отгоре се настъргва кашкавала. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече на 200 градуса. След половин час махнете фолиото и оставете тавичката още 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала. |
Коментари
2013-12-05 #12  Iskra Gonzo, ти пробва ли рецептата или по пътя на разсъждението стигна до извода, че се разпадат? Аз също варя броколите 3 мин., но тук не става дума за варене, а за печене (има разлика). И това са единствените броколи, които мъжът ми яде 
2013-12-05 #11  Gonzo Броколи запечено под фолио половин час става на каша- абе момичета мъжете ви ядат ли ви манджите? Броколито се вари максимум 5 минути и е готово - хрупкаво и свежо, а не суфле. Гарнира се с чесново-млечен сос.
2011-11-22 #10  lili_vanili В сезона на пресни броколки, днес ще отразя една запеканка  А пък сиренето аз слагам на око... зависи кой как обича, пък и зависи дали е по-солено или не.
2010-11-21 #9  VI_LI Ммм,звъчи вкусно  А сиренето не е ли малко множко?
2010-01-20 #8  Iskra Ей, Инна, страхотно изглежда  . За жалост свърши се вече с броколите или поне аз не намирам, а замразените имат странен аромат на риба 
2009-11-25 #6  Инна Георгиева Oooo аз определено не съм сложила 200 гр сирене . Все пак искам да усетя и вкуса и на другите неща. Мисля че да речем около 80-90 грама е било.
2009-11-25 #5  Iskra Рецептата може да има безброй модификации и се радвам, че продължават да се раждат нови  И аз обожавам класическата комбинация, само дето синьото сирене ми идва премного солено.Но пък може да се сложи 100 гр. синьо сирене и 100 гр. обикновено. Любимият мухлясал вкус така или иначе ще бъде достатъчно силен, но солта ще е по-малко.
2009-11-25 #4  Цвети броколи и синьо сирене - класика 
2009-11-25 #3  Инна Георгиева Искра, снощи се възползвах от идеята с маслини и добавих каламата! Вместо нормално сирене обаче сложих синьо. Стана прекрасно! Мерси!
2009-11-23 #2  Iskra Заменяла съм царевицата с маслини - също става много вкусно. Виж за месото не съм сигурна, че ще се получи добре.
2009-11-22 #1  lili_vanili Тази рецепта веднага ми грабна окото и реших да опитам - за първи път приготвям броколи. А самата рецепта е много лесна, ястието се приготвя бързо - за няма и час, а крайния резултат е много вкусен! Опитайте! (може би следващия път ще пробвам да добавя гъби, а може да се получи и с месце 
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
| |
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
|
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
| |
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
|
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
| |
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
|
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Торта със стар козунак без печене
| | |
|
|
Понеделник 19 Април 2021 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
|
Абонирай се за новости
  Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
 Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
 Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
  Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
  Пица с полента
Вкусът на това ястие изненада дори и мен. Нямах огромни очаквания, но наистина се получи чудесно, според...
 Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
 Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
  Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
 Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
 Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
  Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
  Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
|