Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запечени броколи със сирене и яйца


Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе ги така и ще се влюбите в тях.

1 голяма глава броколи
200 гр. краве сирене
100 гр. царевица (замразена или от консерва)
2 яйца
100 гр. кашкашал
зехтин


Разделяме на розички броколите и ги бланшираме за 2-3 минути във вряща вода. Готовите розички се нареждат в намазана със зехтин тавичка.
Върху тях се разпределя натрошеното сирене и царевицата. Яйцата се разбиват и се поливат продуктите, добавя се още зехтин.
Най-отгоре се настъргва кашкавала. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече на 200 градуса. След половин час махнете фолиото и оставете тавичката още 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала.
Коментари
2013-12-05 #12
Iskra
Gonzo, ти пробва ли рецептата или по пътя на разсъждението стигна до извода, че се разпадат? Аз също варя броколите 3 мин., но тук не става дума за варене, а за печене (има разлика). И това са единствените броколи, които мъжът ми яде
2013-12-05 #11
Gonzo
Броколи запечено под фолио половин час става на каша- абе момичета мъжете ви ядат ли ви манджите? Броколито се вари максимум 5 минути и е готово - хрупкаво и свежо, а не суфле. Гарнира се с чесново-млечен сос.
2011-11-22 #10
lili_vanili
В сезона на пресни броколки, днес ще отразя една запеканка А пък сиренето аз слагам на око... зависи кой как обича, пък и зависи дали е по-солено или не.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Коледни пости - Ден 29:
Коледна разядка с босилек и броколи
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Сирни Заговезни
· Всичко за халвата
· Кукерите - силата да прогоним злите сили
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Ориз със спанак, сирене и яйца
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Панирани пиперки с доматен сос
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Парти идеи за Хелоуин: Кървави спринцовки
· Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
· Сладко от боровинки
Събота
1
Ноември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Тофу – да похапнем здравословно
Тофуто е традиционно ястие, характерно за японската кухня. Но то е любимо и на много хора, които спазват...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook