Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Парти "бонбон" с мини кюфтенца



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста време, изглеждат така сякаш сме ги приготвили току-що, точно преди да дойдат гостите.

Парти хапките са сред любимите на всеки купон и са винаги в центъра на вниманието. А това е гарантирано, ако са поднесени и както трябва. Този парти бонбон може да се превърне и в парти таралеж и да сложим най-различни хапки по него. Аз харесах за нашето новогодишно парти мини кюфтенцата.

Какво е необходимо за парти таралеж с мини кюфтенца:

Алуминиево фолио
Зелка или карфиол
Мини кюфтенца

Защо зеле или карфиол? Понеже ще набоцкваме нашите мини кюфтенца с парти шишчета (или обикновени бамбукови шишета, дори клечки за зъби), основата трябва да е твърда, надеждна и стабилна. Необходимо е в началото да се уверим, че тя стои добре в поднос и не се накланя на една страна, че има правилна форма. Аз ползвах китайско зеле, което е продълговато, и го аранжирах като голям бонбон.

Фолиото е добре да е от по-плътните, които не се късат съвсем лесно, иначе, както се наложи и на мен, трябва доста внимателно да действате. Обвиваме с два пласта фолио плътно зелето, като изравняваме и оставяме фолио в двата края да има място да се върже панделка и то да добие формата на бонбон. Връзваме съответните червени панделки.

За кюфтенцата:
(около 40-50 броя)

400 гр. свинска кайма
(тя е по-плътна, за разлика от смесената)
1 средна глава лук, настъргана на дребно ренде
1 яйце
1 филия стар хляб
1/2 ч. л. сода за хляб
пресен магданоз,
черен пипер, чубрица, риган


Смесваме продуктите и омачкваме с ръка, за да се овкуси добре каймата. Оставяме за 30 минути в хладилника да се стегне. През това време подготвяме останалото за нашите хапки.

Тъй като пържените кюфтенца може и да понакъртят, реших да ги съчетая с туршия - моркови и чушки. Нарязах чушките, които ми бяха по-едри, на правилни парченца. Морковите имат подходяща форма.

Можете да добавим неограничен вид продукти - стига да са твърди и да не отделят сокове. Чери доматки и други пресни зеленчуци, маслини, крутони, бекон, шунка, моцарела и други сирена - така до безкрай.

За компания на моите кюфтенца задуших и малко дребни цели гъбки

В тиган с повечко олио изпържваме кюфтенцата - колкото малък орех. Колкото по-дребни, толкова по-апетитни. Помага, ако си подготвите поне две порции, преди да сте включили котлона, за да имате преднина - започне ли пърженето, те стават наистина бързо.

Отцеждаме готовите кюфтенца на домакинска хартия и започваме да ги аранжираме по шишчетата и закрепваме по обвитото с алуминиево фолио зеле.



Поднасяме хапките с малки чинийки или салфетки и нашето парти може да започне.

Парти храна на хапки

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Щастлива да е новата 2020 г., приятели!
· Нова година с родителите ни - 3 добри причини да прекараме празника заедно
· Как да се храним умерено и здравословно в празничния сезон?
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
· 1 май - Ирминден
· Започва Светлата седмица
· Велика събота
Събота
6
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Крем супа от нахут и лапад с орехи и синьо сирене
В магазинчето до нас бяха донесли, изключително пресни, спанак и лапад. Никога досега не бях опитвала...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Омайният кардамон
От появата му на територията на Южна Индия и Шри Ланка до днес растението с латинско название Elettaria...
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Ориз със спанак, гъби и домати на фурна
Предлагам ви една постна рецепта, която може съвсем успешно да бъде основно ястие или пък гарнитура към...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook