Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Парти "бонбон" с мини кюфтенца



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста време, изглеждат така сякаш сме ги приготвили току-що, точно преди да дойдат гостите.

Парти хапките са сред любимите на всеки купон и са винаги в центъра на вниманието. А това е гарантирано, ако са поднесени и както трябва. Този парти бонбон може да се превърне и в парти таралеж и да сложим най-различни хапки по него. Аз харесах за нашето новогодишно парти мини кюфтенцата.

Какво е необходимо за парти таралеж с мини кюфтенца:

Алуминиево фолио
Зелка или карфиол
Мини кюфтенца

Защо зеле или карфиол? Понеже ще набоцкваме нашите мини кюфтенца с парти шишчета (или обикновени бамбукови шишета, дори клечки за зъби), основата трябва да е твърда, надеждна и стабилна. Необходимо е в началото да се уверим, че тя стои добре в поднос и не се накланя на една страна, че има правилна форма. Аз ползвах китайско зеле, което е продълговато, и го аранжирах като голям бонбон.

Фолиото е добре да е от по-плътните, които не се късат съвсем лесно, иначе, както се наложи и на мен, трябва доста внимателно да действате. Обвиваме с два пласта фолио плътно зелето, като изравняваме и оставяме фолио в двата края да има място да се върже панделка и то да добие формата на бонбон. Връзваме съответните червени панделки.

За кюфтенцата:
(около 40-50 броя)

400 гр. свинска кайма
(тя е по-плътна, за разлика от смесената)
1 средна глава лук, настъргана на дребно ренде
1 яйце
1 филия стар хляб
1/2 ч. л. сода за хляб
пресен магданоз,
черен пипер, чубрица, риган


Смесваме продуктите и омачкваме с ръка, за да се овкуси добре каймата. Оставяме за 30 минути в хладилника да се стегне. През това време подготвяме останалото за нашите хапки.

Тъй като пържените кюфтенца може и да понакъртят, реших да ги съчетая с туршия - моркови и чушки. Нарязах чушките, които ми бяха по-едри, на правилни парченца. Морковите имат подходяща форма.

Можете да добавим неограничен вид продукти - стига да са твърди и да не отделят сокове. Чери доматки и други пресни зеленчуци, маслини, крутони, бекон, шунка, моцарела и други сирена - така до безкрай.

За компания на моите кюфтенца задуших и малко дребни цели гъбки

В тиган с повечко олио изпържваме кюфтенцата - колкото малък орех. Колкото по-дребни, толкова по-апетитни. Помага, ако си подготвите поне две порции, преди да сте включили котлона, за да имате преднина - започне ли пърженето, те стават наистина бързо.

Отцеждаме готовите кюфтенца на домакинска хартия и започваме да ги аранжираме по шишчетата и закрепваме по обвитото с алуминиево фолио зеле.



Поднасяме хапките с малки чинийки или салфетки и нашето парти може да започне.

Парти храна на хапки

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· 2019 г. - годината на Прасето (Глигана) според китайския зодиак
· След края на празниците: празнувайте останалата част от годината
· По-осъзната и щастлива да е 2019 г., приятели!
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 8 септември - Рождество Богородично, Малка Богородица
· Съединението на Княжество България с Източна Румелия в документи от архива
· 27 юли - Свети Панталеймон
Неделя
15
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Пишмание - турският деликатен десерт
Обичате ли сладко? Не, не ви говоря за добре познатия ни и особено любим на нас жените шоколад. Става...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Попска яхния от петел
Попската яхния от петел е характерно ястие за празника на Свети Димитър 1 петел /1.500/ 1 кг арпаджик 1/2...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Обредна пита за Никулден
В Интернет пространството срещам пити за Никулден, в чиито състав има яйца, прясно, кисело мляко. Никулден...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
Лято е - време за слънце, усмивки и ...коктейли, разбира се. В основата на всеки класически коктейл стои...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook