Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Супа от тиква и скариди с кокос



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима, а в душата ти се плиска усещане за лято. Тогава решаваш да си направиш супа. С тиква, която можем да намерим от есента до пролетта, и нещо морско + пръски екзотика. И за да е щастието пълно - бързо и лесно. Ако не искате да пържите скаридите, можете да ги задушите или само сварите. И да добавите към супата малко кокосово мляко или сметана.

1,300 кг тиква
40 г лук
6-7 бр. скилидки чесън
150 г скариди (или по 2-3 броя за порция)
1 к.л кориандър на прах
1 ч.л джиндифил
черен млян пипер, сол
2 с.л зехтин


за скаридите
1 бр. яйце
2 с.л брашно
1/4 к.л. бакпулвер
черен пипер, сол
50 г кокосови стърготини
3 с.л галета

олио за пържене


Тиквата почистваме от кората, нарязваме на кубчета, сваряваме в литър и половина вода.
Наситняваме лук и чесън и задушаваме до омекване в зехтин.
Добавяме кориандъра и джинджифила, запържваме за 1-2 минути и изсипваме сварената тиква, заедно с останалата вода.
Варим супата 10 минути и пасираме. В зависимост от гъстота, която обичате, можете да й добавите още вода


Докато варим тиквата, можем да приготвим скаридите. Скаридите, които съм купила, са бланширани (всички розови на цвят са такива) с глави и обвивка.

Почиствам ги, оставяйки само опашката. Тя не се яде, но има ефектен вид, когато е поднесена с нея.
Яйцето разбиваме добре, добавяме брашно, черен пипер, сол и бакпулвера. Получава се гъста каша
В чинийка изсипваме кокосовите стърготини и галетата, добавяме млян черен пипер и сол.
Слагаме да загрее мазнина около един пръст дълбочина в съда.
Хващаме обелената скарида за опашката и я потапяме в кашата. Следва да я потопим в кокосовите стърготини и слагаме да се пържи. Много бързо хваща коричка, внимавайте да не изгори, обръщаме и от другата страна. Оставяме да се изцеди от мазнината на кухненска хартия или решетка.

В чиния слагаме от супата и 2-3 скаридки.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Любимите сладки на Hera.bg
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
Сряда
19
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Как да направим плато сирена?
Платото от сирена е универсална идея за всякакви поводи и ситуации. Тя не изисква потене над печки и...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Предястие с пушена скумрия
за 2 порции 250 г филе от пушена скумрия /или друга риба/ 150 гр заквасена сметана 1 стрък зелен...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook