Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих сърцевидна силиконова форма, точно за този повод, а не знам точно какво да направя в нея. Щом говорим за любов - трябва да има шоколад (източник на добро настроение и серотонин) и някой сладък бял крем, който се разтича и омацва устните, тъкмо някой да ги избърше с пръст и ето ти повод за целувка.

И намерих идеалната рецепта, която е простичка, шоколадова и има бял лек крем. А украсата я има във всеки супермаркет, пък е доста ефектна.

Шоколадов сладкиш "Сърце" - десерт за Св. Валентин

180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
3 яйца
170 г захар
150 г масло
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао (високомаслено)
100 г черен шоколад
щипка сол

За крема:
200 гр маскарпоне
150 гр заквасена сметана, поне 20% масленост
100 гр пудра захар


Приготовление:

Включваме фурната на 180 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта, предварително извадени на стайна темепература, на пухкава смес. Към нея се прибавя и омекналото масло.

Пресяваме брашното, бакпулвера, солта и какаото с бъркане на ниска степен добавяме малко по малко към яйчената смес.

Загряваме млякото и разтапяме в него шоколада. Изсипваме към тестото и добре разбъркваме добре. Трябва да се получи средно gъсто тесто за кекс.

Слагаме във формата за печене и оставяме в загрятата фурна за 35-40 минути. Към края проверяваме с клечка, дали се е изпекъл сладкишът - ако нищо не залепва по клечката, значи е готов.

В малка купа разбиваме маскарпонето с пудрата захар и лъжица по лъжица добавяме сметаната. Маскарпонето може да се замени със сирене Филаделфия или с крема сирене.

Като се изпече сладкиша го завих с влажна кърпа, да не прави коричка. Когато напълно изстина, намазах обилно с крема и посипах с декоративните яйчица.



Реших аз да направя още една доза тесто, съвсем идентична, която изпекох в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. От готовото блатче изрязах с формичка за сладки малки пастички. За да имат хубави ръбове, формичката трябва да е метална.



С помощта на сладкарски пош (може и обикновена найлонова торбичка с прерязано връхче) сложих малко от крема и върху тях. Така имаме и сладкиш за хранене с пръсти един друг.

Кремът се разтича, полепва по пръстите, които трябва да бъдат облизани и продължението оставям на въображението ви...

Ако нямате сърцевидна форма, можете да я получите от два блата - кръгъл и квадратен, като само съобразите размерите им:

Коментари
2017-03-14 #3
Илина
Направих сладкиша във форма с размер 26 см. и се оказа идеална като размер
2017-03-14 #2
Цвети
Привет! Мисля, че около 25 см. диаметър ще пасне Сподели после, как се е получил, ще се радвам
2017-03-13 #1
Илина
Здравейте,
Ако правим сладкиша в кръгла тавичка с какъв диаметър приблизително трябва да е?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Петък
28
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
По време на постите или ако имате непоносимост към лактоза, тази рецепта е нещо, което можете да опитате....
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Постни сарми за Бъдни вечер
На трапезата за Бъдни вечер традиционно присъстват постните сарми – зелеви или лозови, а най-добре и...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес. Спанак...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Сладкиш със сини сливи
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши,...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook