Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих сърцевидна силиконова форма, точно за този повод, а не знам точно какво да направя в нея. Щом говорим за любов - трябва да има шоколад (източник на добро настроение и серотонин) и някой сладък бял крем, който се разтича и омацва устните, тъкмо някой да ги избърше с пръст и ето ти повод за целувка.

И намерих идеалната рецепта, която е простичка, шоколадова и има бял лек крем. А украсата я има във всеки супермаркет, пък е доста ефектна.

Шоколадов сладкиш "Сърце" - десерт за Св. Валентин

180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
3 яйца
170 г захар
150 г масло
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао (високомаслено)
100 г черен шоколад
щипка сол

За крема:
200 гр маскарпоне
150 гр заквасена сметана, поне 20% масленост
100 гр пудра захар


Приготовление:

Включваме фурната на 180 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта, предварително извадени на стайна темепература, на пухкава смес. Към нея се прибавя и омекналото масло.

Пресяваме брашното, бакпулвера, солта и какаото с бъркане на ниска степен добавяме малко по малко към яйчената смес.

Загряваме млякото и разтапяме в него шоколада. Изсипваме към тестото и добре разбъркваме добре. Трябва да се получи средно gъсто тесто за кекс.

Слагаме във формата за печене и оставяме в загрятата фурна за 35-40 минути. Към края проверяваме с клечка, дали се е изпекъл сладкишът - ако нищо не залепва по клечката, значи е готов.

В малка купа разбиваме маскарпонето с пудрата захар и лъжица по лъжица добавяме сметаната. Маскарпонето може да се замени със сирене Филаделфия или с крема сирене.

Като се изпече сладкиша го завих с влажна кърпа, да не прави коричка. Когато напълно изстина, намазах обилно с крема и посипах с декоративните яйчица.



Реших аз да направя още една доза тесто, съвсем идентична, която изпекох в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. От готовото блатче изрязах с формичка за сладки малки пастички. За да имат хубави ръбове, формичката трябва да е метална.



С помощта на сладкарски пош (може и обикновена найлонова торбичка с прерязано връхче) сложих малко от крема и върху тях. Така имаме и сладкиш за хранене с пръсти един друг.

Кремът се разтича, полепва по пръстите, които трябва да бъдат облизани и продължението оставям на въображението ви...

Ако нямате сърцевидна форма, можете да я получите от два блата - кръгъл и квадратен, като само съобразите размерите им:

Коментари
2017-03-14 #3
Илина
Направих сладкиша във форма с размер 26 см. и се оказа идеална като размер
2017-03-14 #2
Цвети
Привет! Мисля, че около 25 см. диаметър ще пасне Сподели после, как се е получил, ще се радвам
2017-03-13 #1
Илина
Здравейте,
Ако правим сладкиша в кръгла тавичка с какъв диаметър приблизително трябва да е?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Телешко в шоколадов сос
· Саркастични любовни послания
· Подаръци в последния момент, които жените ще харесат
· Любовна лирика III - Дора Габе, Елисавета Багряна, Блага Димитрова
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Четвъртък
23
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Свежи летни коктейли с розе
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Всичко за халвата
Халвата е един от най-популярните ориенталски десерти и има дълбока традиция и у нас. Не само заради...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook