Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е гарантирано. Могат да бъдат приятна изненада, подарък за любим човек за Свети Валентин или повод да почерпите колегите в офиса. Забърках топящ се мус от кашу, кленов сироп, какаово и кокосово масло. После го превърнах в малки бели сърчица, които легнаха върху черен шоколад. Малко портокалови кори, кокос, боровинки.

150 грама кашу - накиснато за 2 часа
50 грама кокосово масло
25 грама какаово масло
8 с.л кленов сироп
200 грама кулинарен шоколад Гайо
био портокал/ портокалови корички
сушени червени боровинки
кокосов орех/ кокосови стърготини
кашу


Приготовление:

Кашуто накисва във вода за около 2 часа предварително.

Портокаловите ми корички са просто настъргана портокалова кора. Задължително използвайте био портокали - на конвенционалните корите са третирани с химикали.

Как да си направим портокалови корички и защо да са домашни

Ако нямате възможност да настържете пресен кокос, потърсете от по-едрите кокосови стърготини.

В блендер или просто с пасатора пасираме кашуто с малко вода, добавяме кокосовото и какаовото масло (Може да ги разтопите съвсем леко на водна баня преди това, ако в стаята ви е по-хладно). Добавяме и кленовия сироп.

Всичко се разбива добре и се слага във формички за бонбони, оставяме в камерата да стегнат.

След около два часа, когато са стегнали ги изваждаме от формите им.

Застиламе с хартия за печене такъв съд, който също ще можем да сложим в камерата. Аз използвах тавичка, която има подходящ размер.

Разтапяме шоколада на водна баня и темперираме (ако някой се затруднява как да го направи, пишете, ще споделя)

Първоначално потопих сърцата в шоколадовия кувертюр, но реших, че няма да си/ви причинявам това и намерих далеч по лесно, а и ефектно решение. С помощта на лъжица просто изсипваме върху хартията шоколад оформяйки го като кръгче. Веднага слагаме оформеното от муса сърце, капваме с лъжичката още малко шоколад и поръсваме с портокалови корички, сушени плодове, начупено кашу и кокосови стърготини. Оставяме за около час да стегнат в хладилника.

Тези бонбони нямат съвършена форма. Като взаимоотношенията. Като Любовта.
И все пак създадени от теб.
НеСъвършени. Но със сърце.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
· Салата Фризе
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Лакрица - бонбони като никои други
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Домашни бонбони - II
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Сряда
21
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печена тиква с ябълки, круши и дюли
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook