Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е гарантирано. Могат да бъдат приятна изненада, подарък за любим човек за Свети Валентин или повод да почерпите колегите в офиса. Забърках топящ се мус от кашу, кленов сироп, какаово и кокосово масло. После го превърнах в малки бели сърчица, които легнаха върху черен шоколад. Малко портокалови кори, кокос, боровинки.

150 грама кашу - накиснато за 2 часа
50 грама кокосово масло
25 грама какаово масло
8 с.л кленов сироп
200 грама кулинарен шоколад Гайо
био портокал/ портокалови корички
сушени червени боровинки
кокосов орех/ кокосови стърготини
кашу


Приготовление:

Кашуто накисва във вода за около 2 часа предварително.

Портокаловите ми корички са просто настъргана портокалова кора. Задължително използвайте био портокали - на конвенционалните корите са третирани с химикали.

Как да си направим портокалови корички и защо да са домашни

Ако нямате възможност да настържете пресен кокос, потърсете от по-едрите кокосови стърготини.

В блендер или просто с пасатора пасираме кашуто с малко вода, добавяме кокосовото и какаовото масло (Може да ги разтопите съвсем леко на водна баня преди това, ако в стаята ви е по-хладно). Добавяме и кленовия сироп.

Всичко се разбива добре и се слага във формички за бонбони, оставяме в камерата да стегнат.

След около два часа, когато са стегнали ги изваждаме от формите им.

Застиламе с хартия за печене такъв съд, който също ще можем да сложим в камерата. Аз използвах тавичка, която има подходящ размер.

Разтапяме шоколада на водна баня и темперираме (ако някой се затруднява как да го направи, пишете, ще споделя)

Първоначално потопих сърцата в шоколадовия кувертюр, но реших, че няма да си/ви причинявам това и намерих далеч по лесно, а и ефектно решение. С помощта на лъжица просто изсипваме върху хартията шоколад оформяйки го като кръгче. Веднага слагаме оформеното от муса сърце, капваме с лъжичката още малко шоколад и поръсваме с портокалови корички, сушени плодове, начупено кашу и кокосови стърготини. Оставяме за около час да стегнат в хладилника.

Тези бонбони нямат съвършена форма. Като взаимоотношенията. Като Любовта.
И все пак създадени от теб.
НеСъвършени. Но със сърце.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
· Салата Фризе
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Лакрица - бонбони като никои други
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Домашни бонбони - II
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
Вторник
7
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Мъфини с шоколад
На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо. за 12 кексчета...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
Паламуд плакия по варненски
Тази рецепта си е малко старовремска. От времето, в което никой не е броял мазното и пърженото. Семейна...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Шоколадови топчета
Съчетанието на шоколад, лешници и кокос, сами се досещате е една чудесна комбинация. Шоколадовите топчета...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
През лятото най-малко от всичко искаме да се потим над печки и котлони. Дните са дълги, прекарваме ги...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook