Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е гарантирано. Могат да бъдат приятна изненада, подарък за любим човек за Свети Валентин или повод да почерпите колегите в офиса. Забърках топящ се мус от кашу, кленов сироп, какаово и кокосово масло. После го превърнах в малки бели сърчица, които легнаха върху черен шоколад. Малко портокалови кори, кокос, боровинки.

150 грама кашу - накиснато за 2 часа
50 грама кокосово масло
25 грама какаово масло
8 с.л кленов сироп
200 грама кулинарен шоколад Гайо
био портокал/ портокалови корички
сушени червени боровинки
кокосов орех/ кокосови стърготини
кашу


Приготовление:

Кашуто накисва във вода за около 2 часа предварително.

Портокаловите ми корички са просто настъргана портокалова кора. Задължително използвайте био портокали - на конвенционалните корите са третирани с химикали.

Как да си направим портокалови корички и защо да са домашни

Ако нямате възможност да настържете пресен кокос, потърсете от по-едрите кокосови стърготини.

В блендер или просто с пасатора пасираме кашуто с малко вода, добавяме кокосовото и какаовото масло (Може да ги разтопите съвсем леко на водна баня преди това, ако в стаята ви е по-хладно). Добавяме и кленовия сироп.

Всичко се разбива добре и се слага във формички за бонбони, оставяме в камерата да стегнат.

След около два часа, когато са стегнали ги изваждаме от формите им.

Застиламе с хартия за печене такъв съд, който също ще можем да сложим в камерата. Аз използвах тавичка, която има подходящ размер.

Разтапяме шоколада на водна баня и темперираме (ако някой се затруднява как да го направи, пишете, ще споделя)

Първоначално потопих сърцата в шоколадовия кувертюр, но реших, че няма да си/ви причинявам това и намерих далеч по лесно, а и ефектно решение. С помощта на лъжица просто изсипваме върху хартията шоколад оформяйки го като кръгче. Веднага слагаме оформеното от муса сърце, капваме с лъжичката още малко шоколад и поръсваме с портокалови корички, сушени плодове, начупено кашу и кокосови стърготини. Оставяме за около час да стегнат в хладилника.

Тези бонбони нямат съвършена форма. Като взаимоотношенията. Като Любовта.
И все пак създадени от теб.
НеСъвършени. Но със сърце.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
· Салата Фризе
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Лакрица - бонбони като никои други
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Домашни бонбони - II
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Четвъртък
27
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Крем супа от нахут и лапад с орехи и синьо сирене
В магазинчето до нас бяха донесли, изключително пресни, спанак и лапад. Никога досега не бях опитвала...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Попска яхния от петел
Попската яхния от петел е характерно ястие за празника на Свети Димитър 1 петел /1.500/ 1 кг арпаджик 1/2...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Галет със смокини
Първата земна храна, според християнските вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, носещ...
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Миди с ориз
Мидите с ориз са класика и като повечето класики всеки интерпретира рецептата по свой вкус. Това съм...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
На Петковден (14 октомври) по традиция на българската маса присъстват ястията с праз. В миналото овчарите...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook