Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Рибни торбички с праз


На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена салата и резенче лимон.

за 2 порции

2 стръка праз-бялата част
25 г масло
100 г крема сирене
12 листа точени кори
2 филета прясна сьомга /или друга риба/
лимон
черен пипер, сол


Фурната загряваме до 200 градуса.
Празът нарязваме на едри колелца. В малко мазнина и 2 с.л вода го задушаваме под похлупак докато омекне. Когато изстине го разбъркваме добре с крема сиренето.
Взимаме един лист от точените кори и намазваме с разтопеното масло, отгоре поставяме втория и така всички като между тях мажем с малко масло.

По средата на корите слагаме рибното филе, осолено и овкусено с черен пипер и малко лимон. Около него изсипваме половината от праза. Издърпваме всички краища нагоре и го завиваме леко като книжна кисия.

Слагаме двете "торбички" в намазнена тава, намазваме ги отгоре с масло и печем около 25 минути докато започнат да покафеняват.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Паламуд плакия по варненски
· Платерина плакия по Варненски
· Обредна пита за Никулден
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Баница с праз, гъби и амарант
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
Сряда
8
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Крем супа от моркови и картофи с шафранка
Чудото на тази бърза крем супа от моркови и картофи с шафранка, се крие в пържения дехидратиран лук....
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook