![]() |
|
Виж още статии за: Постни рецепти · Бързи рецепти · Листните зеленчуци · Българската кухня · Пролетна кухня · Рецепти с ориз · Супи · Рецепти с гъби · Копривата ·
![]() Виж още статии за: Постни рецепти · Бързи рецепти · Листните зеленчуци · Българската кухня · Пролетна кухня · Рецепти с ориз · Супи · Рецепти с гъби · Копривата ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер:
Искам...
![]() ![]() Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
![]() ![]() Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
![]() ![]() Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
![]() ![]() ![]() Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
![]() ![]() ![]() Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
![]() ![]() Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
![]() ![]() Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
![]() ![]() ![]() ![]() Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
![]() ![]() Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
![]() ![]() Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония
Най-полезният начин за съхранение на червените...
![]() ![]() ![]() Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
![]() ![]() Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
![]() ![]() Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
![]() ![]() ![]() Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата
Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
![]() ![]() Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети
40 г масло
150 г бекон
200 г праз
400 мл сметана
100 г грах
1 лимон -сок
сол...
![]() ![]() ![]() Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
![]() ![]() Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
![]() ![]() ![]() ![]() Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
![]() ![]() ![]() ![]() Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
![]() ![]() Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
![]() ![]() ![]() Печено свинско бон филе
Наскоро имах личен празник и цялото семейство се събра на късен обяд. Семейните сбирки са особено нещо....
![]() ![]() Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
![]() ![]() ![]() Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
![]() ![]() ![]() Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
![]() ![]() Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
![]() ![]() Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
![]() ![]() Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай.
Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
![]() ![]() ![]() Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
![]() ![]() ![]() ![]() Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
![]() ![]() ![]() Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
![]() ![]() Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |