Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан



Антония Карова
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които за пръв път публикува на страниците на Hera.bg:

"Tази веган торта е сред любимите десерти на всички у дома. Тя е без захар, вкусна, богата на полезни, 100% органични съставки, естествени и питателни, пълни с фибри.

за блата:
100 гр лешници
50 грама орехи
70 грама стафиди
6 фурми
1 с. л. вода при нужда

за крема:
2 банана
1 авокадо
2 супени лъжици какао
100 мл мляко (моето оризово, може и кокосово)
1/2 шушулка ванилия
1 ч.л. агар агар

за украсата:
тиквени семки
годжи бери плодове
кокосови стърготини


Приготовление:



Смелете лешниците и орехите на ситни парчета, след което добавете стафидите и фурмите и разбъркайте до създаване на гъста зърнеста смес.

Покрийте дъното на формата за торта (с подвижни краища) с хартия за печене и поставете сместа, като притискате с ръце, за да създадете база с еднаква дебелина.

В тенджера загрейте част от млякото (около 50 мл) с ванилията и добавете агар агар до кипване.

Пасирайте бананите и авокадото в блендера, заедно с млякото и какаото . Когато достигнете желаната консистенция, добавете млякото с агар агар и разбийте още минута. Опитайте на сладост, не би трябвало да има нужда от подсладител, ако не - добавете малко кленов сироп.

Покрийте основата на тортата с крема и оставете в хладилника за поне няколко часа.

Преди сервиране, украсете тортата със семена, кокосови стърготини и годжи бери."

Коментари
2018-06-15 #3
Петя

колежка беше я правила-Благодаря
2017-03-20 #2
Илина
Здравейте, с какъв диаметър е тортата?
2015-06-23 #1
vasil
Много добра идея, ще се пробва веднага!!!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
· Необикновената обикновена леска
· Kонопеното семе е ценна за здравето храна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Вторник
28
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook