Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан



Антония Карова
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които за пръв път публикува на страниците на Hera.bg:

"Tази веган торта е сред любимите десерти на всички у дома. Тя е без захар, вкусна, богата на полезни, 100% органични съставки, естествени и питателни, пълни с фибри.

за блата:
100 гр лешници
50 грама орехи
70 грама стафиди
6 фурми
1 с. л. вода при нужда

за крема:
2 банана
1 авокадо
2 супени лъжици какао
100 мл мляко (моето оризово, може и кокосово)
1/2 шушулка ванилия
1 ч.л. агар агар

за украсата:
тиквени семки
годжи бери плодове
кокосови стърготини


Приготовление:



Смелете лешниците и орехите на ситни парчета, след което добавете стафидите и фурмите и разбъркайте до създаване на гъста зърнеста смес.

Покрийте дъното на формата за торта (с подвижни краища) с хартия за печене и поставете сместа, като притискате с ръце, за да създадете база с еднаква дебелина.

В тенджера загрейте част от млякото (около 50 мл) с ванилията и добавете агар агар до кипване.

Пасирайте бананите и авокадото в блендера, заедно с млякото и какаото . Когато достигнете желаната консистенция, добавете млякото с агар агар и разбийте още минута. Опитайте на сладост, не би трябвало да има нужда от подсладител, ако не - добавете малко кленов сироп.

Покрийте основата на тортата с крема и оставете в хладилника за поне няколко часа.

Преди сервиране, украсете тортата със семена, кокосови стърготини и годжи бери."

Коментари
2018-06-15 #3
Петя

колежка беше я правила-Благодаря
2017-03-20 #2
Илина
Здравейте, с какъв диаметър е тортата?
2015-06-23 #1
vasil
Много добра идея, ще се пробва веднага!!!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
· Необикновената обикновена леска
· Kонопеното семе е ценна за здравето храна
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Импровизиран киш с праз и бекон
Събота
30
Май 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително.  Както...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Крем супа от нахут и лапад с орехи и синьо сирене
В магазинчето до нас бяха донесли, изключително пресни, спанак и лапад. Никога досега не бях опитвала...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook