Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Освежаващи летни напитки: Лимонада с малини, семена от чиа и зелен чай


През лятото апетитът за тежки и питателни храни намалява, но не и необходимостта от енергия, хидратация и свежест. В подобни случаи на помощ идват сезонните плодове и зеленчуци и суперхраните, съвсем малки количества от които, могат да ни помогнат да повишим жизнеността си, без усещане за подуване и тежест.

И като говорим за сезонни плодове, то малините са хем в сезона си, хем толкова примамливо красиви и вкусни, че няма как да не бъдат включени в списъка на задължителните за това лято освежаващи напитки. Ако сте предвидливи, можете да замразите малини сега и да си правите тази напитка и в преходните сезони, когато нуждите на тялото от хранителни вещества, витамини и минерали са много високи.



Малинената лимонада е не само необичайна и вкусна, но е и истински здравословен дар, тъй като е пълна с антиоксиданти, витамин С и омега 3 мастни киселини. Освен това е толкова засищаща, че съвсем спокойно може да послужи за закуска или междинно хранене.

Да не забравяме и хрупкавите семена от чиа, които неслучайно да заслужили названието „храна за бягане“, тъй като още по време на ацтеките те са били основния източник на енергия за местните воини по време на техните дълги походи.

Чаша изворна вода
3 ч.л. семена от чиа
Чаша охладен зелен чай
Купа малини запарени с ¼ чаша гореща вода
Сокът на два лимона
¼ чаша мед или друг подсладител


Приготвяне:

Семената от чиа се накисват в чаша изворна вода. Добре е да се оставят да престоят поне час, докато придобият желирана консистенция.

Малините се сваряват в ¼ чаша водана умерена температура, като се намачкват добре, така че да извлечем максимално количество сок от тях.

Малинената смес се прецежда, за да се отстранят семената и пулпата от плода.

Полученият малинов сок се смесва с охладения зелен чай, прибавят се лимона, меда и накиснатите семена от чиа и всичко се блендира, докато получим гладка смес.

Ако като нас и вие сте любители на малините, то експериментирайте с тази чудесна лятна рецепта. Удоволствието, свежестта и здравословните ползи от нея са гарантирани.

Източник на снимката: www.wifemamafoodie.com
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Какво не трябва да ядете преди плуване
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
Понеделник
25
Октомври 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook