Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бърз обяд с аромат на лято



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на лято - пресен домат и чесън, току-що откъснат магданоз. Преди думите ще заухае на печена земелка и домашно яйце в зехтин.

Защото винаги има време за нещо вкусно, питателно, а когато няма време в 30-минутната обедна почивка - този летен обяд става любима ти рецепта. И колкото да е "забързано ежедневието" ти, ще отделиш време за спокоен обяд, с истински продукти и приятна компания. Защото храната не е само за тялото, но и за душата.

За този летен обяд ще ти трябват малко продукти, но магията е, те да са истински, с домашен произход или поне да е гарантирано производството им. Само така вкусът ще се получи богат, ароматен, пълен.

1 домат,
2-3 скилидки чесън,
1 малко снопче магданоз,
1 домашно яйце,
1 или повече питки,
малко зехтин,
сол и черен пипер


Приготвяне:

Намазваш добре тигана със зехтин и запържваш намачкания чесън.

Обелваш домата и го нарязваш не много на ситно в чесъна. Докато той се задушава в сока си и в чесъна, отстрани чукваш яйцето и разкъсваш жълтъка му.

Като стане готово яйцето, отделяш го в чиния. Разрязваш питката на две и слагаш двете половини с мекото на хляба надолу, към тигана - там, където е пържено яйцето, отстрани на доматите.

Когато се затопли, а доматът е изврял, обръщаш питката и нареждаш отгоре доматите.

Поръсваш обилно със ситно нарязания магаданоз и черен пипер на вкус и слагаш парчета от яйцето отгоре. Това е.

В този формат на обяд, можеш да слагаш тиквички, шунка, кашкавал, друго меко сирене и изобщо - каквото имаш подръка. Дотук е отнел 15 минути от твоето "забързано ежедневие".

Идеята от мен, оставям на теб да намериш за останалите 15 минути добра компания да споделиш обяда си. Защото това прави храната истински вкусна.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
· Море
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Сряда
21
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook