Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лятна напитка с праскови и босилек



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна подправка в италианската кухня, може да бъде и стръкчето свежест в поредното ни откритие в списъка на освежаващите летни напитки. И то в необичайна комбинация с така ароматните и сочни праскови.

Пресният босилек е известен с антиоксидантните си свойства, има стимулиращ имунната система ефект, а етеричните му масла действат успокояващо на нервната система. Ароматът му е толкова запомнящ се, че неслучайно е любима подправка на много от нас. Да не забравяме и факта, че може да го отгледате лесно на всяка една по-слънчева тераса или градина.


Чаша захар
Две чаши вода
¼ чаша пресен босилек
1 ½ чаша лимонов сок
Няколко праскови


Приготвяне:

В малка тенджера смесете водата, захарта и босилека. Оставете да заври и отстранете от котлона. Покрийте с капак и оставете да се охлади.

Прецедете, за да отстраните листата от босилек и добавете лимоновия сок.

Почистете и обелете прасковите. Пюрирайте ги добре в блендер, а след това прецедете сместа през марля или кухненска цедка.

При сервирането на всяка чаша от босилековата лимонада, добавете по две лъжици от прецеденото прасковено пюре.

Не забравяйте да украсите чашата с резен лимон, пресни листа от босилек и парченца свежи праскови и няколко кубчета лед, разбира се :)



Снимки: http://www.tasteslovely.com/
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· 3 идеи с праскови за захранване на бебето
· Лятото е това, което никога няма да се повтори, колкото и близко, познато да звучи
· Печени праскови с бадеми
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
Неделя
8
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook