Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата напитка, то лятото дава чудесно поле за изява и експеримент с различни видове студени чайове. Тези в бутилка обаче често се ограничават само до няколко разновидности, които се повтарят всяко следващо лято и са ни вече до болка познати. Да не говорим за това, че чайчетата в бутилка са много повече захар, аромат и оцветители, и много по-малко – чай и естествени природни аромати, на които природата е тъй щедра във всеки един сезон.

И макар рецептата, която ще ви предложим днес, не е с най-типичните за летния сезон съставки, то този студен чай си струва да се опита именно сега. Действието му е повече от освежаващо най-вече благодарение на енергизиращите свойства на какаовите зърна, но също така и заради леко пикантния привкус, който придава джинджифила. Всичко това, съчетано със сладко-киселия привкус на цитрусите е перфектната лятна комбинация и то без съдържание на консерванти, оцветители или изкуствени подсладители.


Сурови какаови зърна
Сокът на един портокал или два лимона
2-3 неголеми резена джинджифил
Мед или кафява захар за подслаждане
Резен портокал, мента за украса


Приготвяне:

Шепа предварително натрошени какаови зърна и няколко резена джинджифил се сваряват с 1/5 л вода.

След като ароматната течност изстине, се прецежда и смесва с портокаловия сок и малко мед.

Поднася се с резен портокал и лед, а може да опитате и някоя свежа подправка като ментата.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
· Постен кокосов кекс с какао
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· Свежа лятна напитка с праскови и босилек
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Най-"коледните" подправки
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Палитрите на сезон Пролет/Лято 2019
· Когато отпуската не включва пътуване
· Косата през лятото - да се погрижим за нея, за да е красива през есента
Четвъртък
13
Декември 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Спагети с домати, чили и риба тон
Едно предложение с риба и паста, в което вярвам ще се влюбите. за 4 порции 350 г спагети 1 малка...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Кьопоолу в буркани
Ако някой някога ви прати за зeлен хайвер, има вероятност не да ви е излъгал, а просто да му е било нужно...
Как да се храним по време на летните жеги
Високите летни температури са истинско изпитание за нашия организъм. Особено нетърпими са жегите в големи...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook