Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата напитка, то лятото дава чудесно поле за изява и експеримент с различни видове студени чайове. Тези в бутилка обаче често се ограничават само до няколко разновидности, които се повтарят всяко следващо лято и са ни вече до болка познати. Да не говорим за това, че чайчетата в бутилка са много повече захар, аромат и оцветители, и много по-малко – чай и естествени природни аромати, на които природата е тъй щедра във всеки един сезон.

И макар рецептата, която ще ви предложим днес, не е с най-типичните за летния сезон съставки, то този студен чай си струва да се опита именно сега. Действието му е повече от освежаващо най-вече благодарение на енергизиращите свойства на какаовите зърна, но също така и заради леко пикантния привкус, който придава джинджифила. Всичко това, съчетано със сладко-киселия привкус на цитрусите е перфектната лятна комбинация и то без съдържание на консерванти, оцветители или изкуствени подсладители.


Сурови какаови зърна
Сокът на един портокал или два лимона
2-3 неголеми резена джинджифил
Мед или кафява захар за подслаждане
Резен портокал, мента за украса


Приготвяне:

Шепа предварително натрошени какаови зърна и няколко резена джинджифил се сваряват с 1/5 л вода.

След като ароматната течност изстине, се прецежда и смесва с портокаловия сок и малко мед.

Поднася се с резен портокал и лед, а може да опитате и някоя свежа подправка като ментата.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
· Постен кокосов кекс с какао
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Най-"коледните" подправки
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Морето е човек, забравил нещо
· Необичайни признаци за дехидратация
· 9 игри от миналото, на които да научите децата през ваканцията
Вторник
17
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява...
Пресни подправки от терасата
Подправките са душата на всяко ястие, а какво по-хубаво от това да са пресни и току-що откъснати. Вече...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook