Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата напитка, то лятото дава чудесно поле за изява и експеримент с различни видове студени чайове. Тези в бутилка обаче често се ограничават само до няколко разновидности, които се повтарят всяко следващо лято и са ни вече до болка познати. Да не говорим за това, че чайчетата в бутилка са много повече захар, аромат и оцветители, и много по-малко – чай и естествени природни аромати, на които природата е тъй щедра във всеки един сезон.

И макар рецептата, която ще ви предложим днес, не е с най-типичните за летния сезон съставки, то този студен чай си струва да се опита именно сега. Действието му е повече от освежаващо най-вече благодарение на енергизиращите свойства на какаовите зърна, но също така и заради леко пикантния привкус, който придава джинджифила. Всичко това, съчетано със сладко-киселия привкус на цитрусите е перфектната лятна комбинация и то без съдържание на консерванти, оцветители или изкуствени подсладители.


Сурови какаови зърна
Сокът на един портокал или два лимона
2-3 неголеми резена джинджифил
Мед или кафява захар за подслаждане
Резен портокал, мента за украса


Приготвяне:

Шепа предварително натрошени какаови зърна и няколко резена джинджифил се сваряват с 1/5 л вода.

След като ароматната течност изстине, се прецежда и смесва с портокаловия сок и малко мед.

Поднася се с резен портокал и лед, а може да опитате и някоя свежа подправка като ментата.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
· Постен кокосов кекс с какао
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Най-"коледните" подправки
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Морето е човек, забравил нещо
· Необичайни признаци за дехидратация
· 9 игри от миналото, на които да научите децата през ваканцията
Вторник
25
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook