Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват гигантски купчини с любимата на всички ни диня. Купуваме си първа, пета, десета подред диня и сякаш не можем да се наситим на тази малка, но така истинска и дълго жадувана лятна благинка. И все пак в един момент ни се приисква да избягаме от познатите класики – диня със сирене, диня с мастика или просто - диня с диня.

Динята - как да я изберем и как да я нарежем бързо и удобно

Рецептата, която ще ви предложим, може да направим с последните останали малини на юни и с първите парчета диня на юли месец. Разбира се, пресните малини винаги могат да бъдат заменени със замразени, но всички знаем, че и ароматът, и вида и вкуса на пресните плодове винаги е една идея по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни със сигурност звучи екзотично, но кокосовата вода е продукт, който в днешно време спокойно може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва чудесно влияние върху електролитния баланс в организма, който е от съществено значение, за да се чувстваме добре през горещите летни дни. Ако все пак се затруднявате в откриването на кокосова вода, спокойно може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия ефект на тази напитка ще е не по-лош.


Половин килограм диня, почистена от корите и семките
Чаша малини
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа малини
Малка щипка хималайска сол
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца диня,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат парчетата диня, малините и лимоновия сок.

Получената смес се прецежда, а към отцедения сок се добавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, използвате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, за да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка хималайска сол (или по ръба на чашата, досущ като любимата ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Как да нарежем диня бързо
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Сок от селъри за здрави бъбреци и хубава кожа
· Сок от нар за здраво сърце и добра памет
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Планирайте през зимата, за да се случи през лятото
· Нестандартни начини за забавление на малки деца
· Златоград – градът на Дельо Войвода
Петък
20
Април 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Предястие с пушена скумрия
за 2 порции 250 г филе от пушена скумрия /или друга риба/ 150 гр заквасена сметана 1 стрък зелен...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
Това е първата ми среща с кейла на трапезата. Изумителните му здравословни ползи са проучени едва наскоро,...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook