Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Първите годишни награди за кулинарни блогове


Платформата Блоговодител отличи най-популярните у нас кулинарни блогове


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На специална и тържествена церемония на 26 септември 2015 г. бяха раздадени първите Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Платформата, която обединява много от най-популярните кулинарни блогове в България, събра на емоционално и стилно събитие автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите.

Повече за Блоговодител, лично от Илиян Димитров в интервюто му за Hera.bg

Основателят на Блоговодител, Илиян Димитров откри тържествената част с кратка история на платформата, която през 2015 г. навърши 4 години. Идеята да събере всички кулинарни блогове на едно място, като едно своеобразно обединение в името на вкусната, здравословна и креативна кулинария, се оказва повече от успешна и намери своята кулминация в реализирането на първите награди на Блоговодител.



Престижното жури се беше нагърбило с нелеката задача да разпредели наградите в цели 9 категории, като за всяка от тях участваше и публиката със свой не по-малко важен глас.

Награди и грамоти в отделните категории спечелиха:

В категория „Гозбите на баба” - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Жител на света” - най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога „Вкуснотека”.

В категория „Топло от фурната” - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката печели Илиана Николова, автор на блога „Щъркелово гнездо”.

В категория „С аромат на ванилия” - най-добър блог с печива и десерти наградата на журито спечели Таня Донева, автор на блога ”Вкусното ми Хоби със Страст и Любов”, а наградата на публиката - Зорница Никифорова, автор на блога „Zornica-Pizza”.

В категорията „Крилце или кълка” - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч, наградата на журито спечели Драгомир Иванов, автор на блога ”Вкусни моменти”, наградата на публиката - Пепа Стоева, автор на блога ”Храна за мой’те канибали”.

В категория „Бързо и вкусно“ - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, наградата на журито спечели Радостина Панчева, автор на блога „Кулинарен еликсир”, наградата на публиката - Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Сладко удоволствие“ - най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Люси Евтимова, автор на блога „Lussi’s World of Artcraft”.

В категория „Здравословно“ - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога „I Love Our Dreams”, а наградата на публиката - Емилия Георгиева, автор на блога „Emili-Cooking is Fun…”.

В категория „Визуално пиршество“ - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Румяна Босева, автор на блога „something…”.

Повече за самата церемония можете да научите на сайта на Блоговодител.


Блогът е уникален и несравним с нищо друго интернет формат.


Причината, поради която кулинарните блогове набраха толкова голям брой и скорост е, че в същността си те са своеобразен дневник. В такъв дневник блогърите споделят лично изпитани рецепти, повече и много добре оформен снимков материал и винаги влагат нещо от собствената си личност. Покрай рецептите те изразяват уменията си, но и вижданията си за здравословно и вкусно, за културата на поднасяне и хранене. Всичко това, което е заложено в смисъла на кулинарното изкуство.

Тъй като блогърството предполага предимно виртуално общуване, събития като тези награди са особено ценни, защото, за да е истинско общуването, то трябва да прекрачи границата от виртуално към реално. От стоене пред монитора, към усмивка лице в лице. Тази крачка е особено важна за общността от кулинарни ентусиасти,

защото любовта, която споделят към кулинарията, е вдъхновяваща не само за тях, а и за техните читатели.
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Теодор Ушев: "Артистите ни дадоха продукцията си безвъзмездно. Без хленчения"
· Четем и гледаме хиляди безплатни филми, концерти, книги (линк)
· Пестициди и химикали в предмети от бита понижават интелигентността на децата
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Неделя
5
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
За да кацне птичето...
За да кацне птичето на рамото ти, първо трябва да махнеш клетката в главата си in....
Най-нежната лирика на Вапцаров
Пролет Пролет моя, моя бяла пролет, още неживяна, непразнувана, само в зрачни сънища сънувана,...
Изкуство с цветя, каквото не сте си представяли
Лим Зи Уей е артистка от Сингапур, Малайзия и твори изумителните си изделия от цветя под псевдонима Limzy....
Всички сме свързани
Хората отдавна сме се откъснали от дивия свят. Харесва ни да гледаме за него, да четем, но харесваме...
Креативни филтри за чай
Студената есен определено е сезонът когато се присещаме за добрият стар чай. На пакетчета в чаша вряла...
Чарлз Дикенс: "Никога не трябва да се срамуваме от сълзите си!"
Чарлз Дикенс е един от най-известните и талантливи разказвачи на английската и световна литература....
6-12 ноември - Седмица на бащата
За пети пореден път Седмицата на бащата се чества през втората седмица на ноември. Из цялата страна между...
12 юни - Световен ден против детския труд
Много хора споделят мнението, че колкото по-рано научиш детето си на труд, толкова по-отговорен, самоуверен,...
С възрожденски дух в Калофер, Карлово и Сопот - III
5 километра след като Карлово ме изпраща един бисер сгушен в полите на Стара планина отклонява всеки...
"Значителна част от това, което ви предстои, ще бъде поръчано от скуката"
Значителна част от това, което ви предстои, ще бъде поръчано от скуката. Причината, поради която бих...
Как се празнува Свети Валентин по света
Ето, че дойде и най-оспорваната дата в годината - 14 февруари. Не знам за вас, но на мен лично леко взе...
Благодарим ви, ценим вашия труд!
В настоящите условия на извънредно положение смирено може да си напомним да спазваме инструкциите, да...
Вижте личното тефтерче на Христо Ботев
Личното тефтече на Христо Ботев наскоро беше показано за няколко часа в Централното фоайе на Националната...
Етно – в дрехите, бижутата и веселбата
Думата етнос идва от гръцки език и означава народ, народност, племе. Етническите белези са всички онези...
Победителите може също да се провалят
Победителите може също да се провалят, но никога не се предават! ...
Загуба
Дали се бях влюбила в тебе, не зная. Но знам, че се влюбих в други неща: в една неуютна северна стая, във...
Не усложнявай нещо, което е просто
Не усложнявай нещо, което е просто. Наслади му се!...
Ина Вълчанова спечели наградата на Европейския съюз за литература
Българската писателка Ина Вълчанова спечели наградата на Европейския съюз за литература заедно с още...
Не приемай критика от този, от когото не би приел съвет
Не приемай критика от този, от когото не би приел съвет....
Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!
„Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко...
Съединението - един ден безмерна, лично и единствено българска радост
Съединението на Княжество България и Източна Румелия от 6 септември е сред малкото исторически събития,...
Три клечки кибрит, три листа любов
Три клечки кибрит – една подир друга запалени в мрака. Едната – за да погледна цяло лицето ти. Втората...
Емилиян Станев пред Надежда Станева: "Не мога да търпя пошлото, нищожното у човека."
Питала съм се къде се крие очарованието на неговата личност. От една страна е доверчив и щедър. Никога...
Не е за теб успех, който изисква всяка цена. Нищо хубаво не става с насилие
Не е за теб успех, който изисква всяка цена. Нищо хубаво не става с насилие....
Направи място да седне бременната жена
Никой не може да разбере една бременна жена, ако сам не го е изпитал и дори тогава - пак няма да е напълно....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook