Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Първите годишни награди за кулинарни блогове


Платформата Блоговодител отличи най-популярните у нас кулинарни блогове


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На специална и тържествена церемония на 26 септември 2015 г. бяха раздадени първите Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Платформата, която обединява много от най-популярните кулинарни блогове в България, събра на емоционално и стилно събитие автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите.

Повече за Блоговодител, лично от Илиян Димитров в интервюто му за Hera.bg

Основателят на Блоговодител, Илиян Димитров откри тържествената част с кратка история на платформата, която през 2015 г. навърши 4 години. Идеята да събере всички кулинарни блогове на едно място, като едно своеобразно обединение в името на вкусната, здравословна и креативна кулинария, се оказва повече от успешна и намери своята кулминация в реализирането на първите награди на Блоговодител.



Престижното жури се беше нагърбило с нелеката задача да разпредели наградите в цели 9 категории, като за всяка от тях участваше и публиката със свой не по-малко важен глас.

Награди и грамоти в отделните категории спечелиха:

В категория „Гозбите на баба” - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Жител на света” - най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога „Вкуснотека”.

В категория „Топло от фурната” - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката печели Илиана Николова, автор на блога „Щъркелово гнездо”.

В категория „С аромат на ванилия” - най-добър блог с печива и десерти наградата на журито спечели Таня Донева, автор на блога ”Вкусното ми Хоби със Страст и Любов”, а наградата на публиката - Зорница Никифорова, автор на блога „Zornica-Pizza”.

В категорията „Крилце или кълка” - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч, наградата на журито спечели Драгомир Иванов, автор на блога ”Вкусни моменти”, наградата на публиката - Пепа Стоева, автор на блога ”Храна за мой’те канибали”.

В категория „Бързо и вкусно“ - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, наградата на журито спечели Радостина Панчева, автор на блога „Кулинарен еликсир”, наградата на публиката - Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Сладко удоволствие“ - най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Люси Евтимова, автор на блога „Lussi’s World of Artcraft”.

В категория „Здравословно“ - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога „I Love Our Dreams”, а наградата на публиката - Емилия Георгиева, автор на блога „Emili-Cooking is Fun…”.

В категория „Визуално пиршество“ - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Румяна Босева, автор на блога „something…”.

Повече за самата церемония можете да научите на сайта на Блоговодител.


Блогът е уникален и несравним с нищо друго интернет формат.


Причината, поради която кулинарните блогове набраха толкова голям брой и скорост е, че в същността си те са своеобразен дневник. В такъв дневник блогърите споделят лично изпитани рецепти, повече и много добре оформен снимков материал и винаги влагат нещо от собствената си личност. Покрай рецептите те изразяват уменията си, но и вижданията си за здравословно и вкусно, за културата на поднасяне и хранене. Всичко това, което е заложено в смисъла на кулинарното изкуство.

Тъй като блогърството предполага предимно виртуално общуване, събития като тези награди са особено ценни, защото, за да е истинско общуването, то трябва да прекрачи границата от виртуално към реално. От стоене пред монитора, към усмивка лице в лице. Тази крачка е особено важна за общността от кулинарни ентусиасти,

защото любовта, която споделят към кулинарията, е вдъхновяваща не само за тях, а и за техните читатели.
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 14 ноември - Световен ден за борба с диабета
· 6-12 ноември - Седмица на бащата
· Изследване на български марки масло показа тревожни резултати
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Четвъртък
14
Декември 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Известни жени художнички в ателиетата им
Казват, че няма достатъчно известни жени художнички. Че жените не притежават дарба в изобразителното...
Вълшебното камъче
Детето си донесе бяло камъче обикновено, улично, най-дребно. Търкалянко, окалянко, но само че не...
Беладоната и чародейната сила на прелъстяването
Имената на беладоната съхраняват от векове тайнствената й мощ. Противоречието на нейната употреба се...
Апетитът на богомолката
Съзнателно или не хората винаги са правели сравнение между себе си и животинския свят. Особено, когато...
Коледни пости - Ден 22:
Как се случиха един сандвич с хумус и усещането за Коледа.
Днес е ден на подготовка. Все пак е Никулден и трябва да се погрижим за шарана. Сутринта го извадих от...
Посткросинг или "Мило непознато другарче..."
„Мило непознато другарче....“ С тези думи са започвали писмата на моите родители към непознатите другарчета...
Управлявай деня си!
Или ти управляваш деня, или денят управлява теб....
Защо хората си правят татуировки?
Днес татуировката не носи същото значение като онова, което е имала преди 20-30 години. Обществото сякаш...
Есенна красота, спираща дъха
Есента, както не сме я виждали на платно - жизнена, пъстра и озаряваща. Дъждът - уют за двойките под...
Дарете зрънце любов на птичка в нужда
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) стартира кампанията „Зрънце любов” за подхранване на...
Правилата на Бенджамин Франклин
1. Въздържание. Не яж до затъпяване, пий, но не препивай! 2. Мълчание. Говори само онова, което ще...
Дами и господа от випуск 2014, мажете се с плажно масло...
Скоро изпратихме поредния випуск абитуриенти. Тези дни излязоха и резултатите им от матурите им и повечето...
Детският труд - позорното петно на обществото
168 000 000 децата работят. В този момент. Не за джобни през лятото, не като помощ на баба и дядо на...
"Ами ако успея?!"
Докато другите си казват: "Ами ако се проваля?", аз си казвам: "Ами ако успея?...
Иконата на Париж - Айфеловата кула
Имате ли си любимо място по света? Някъде, където сте ходили и сте се почувствали наистина вдъхновени...
Български хайдутки, възпяти в народните ни песни
Всички сме чували за Райна Княгиня, която развява знамето на Априлското въстание. Тя е била учителка...
"Аз лявата ръка напред ще я подам..."
Започвам с това, че аз самата съм леворъка. Предпочитам "леворък" пред "левичар" и особено пред "левак",...
Всички сме свързани
Хората отдавна сме се откъснали от дивия свят. Харесва ни да гледаме за него, да четем, но харесваме...
Усмивката - няколко причини да се усмихваме
Често се усмихваме без да се замисляме, защото усмивката е естествена реакция да споделим щастието си...
Любовният смях
Чувството за хумор е сред най-споменаваните изисквания към мечтания мъж. И действително дамите са неудържимо...
Любовта е гора
Любовта е гора. Във всичко, което е приютила в сенките и светлината на същината си. Шум на тънки скършени...
Колко му трябва на човек, за да поминува като човек?
- Колко му тряба на човек, за да поминува като човек? Имане голямо? Няма да го отнесе...Човекът е гост...
Коледни пости - Ден 23:
Легенда за рибата кои
Търсейки нещо интересно за шарана, с което да се разтоварим след Никулденското пиршество, попаднах на...
Жени-столетници, родени още през 19 век
Пет забележителни дами, живели над 100 години, но родени не в миналия, а в по-миналия век. Живот, обхванал...
Нощните хора
Часът току що е отброил 6 вечерта. Време е. Набързо обличам якето. Спускам щората и тегля ключа на офиса....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook