Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Солена палачинкова торта


Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и чудесен вкус. Можете да експериментирате и да добавите в пълнежа и друго, което ви хрумне.

Много ми се иска да ви кажа какъв грамаж слагам в пълнежа, но всичко е въпрос на вкус. Важното е да бъде нарязано на тънко.

половин чаша задушени печурки
няколко кисели краставички
2-3 сварени яйца - настъргани
топено сирене за мазане
шунка и бекон
кашкавал
настърган на ситно морков
твърдо пушено сирене
майонеза

за палачинките
250 г брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
щипка сол
масло за мазане



Яйцата разбиваме добре. В купа пресяваме брашното и при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата, прясното мляко и шипката сол. Колко гъста трябва да е сместа? Приблизително колкото на боза (възможно е да се наложи да сложите повече или по-малко брашно). От тази смес ще получите повече палачинки от колкото ще имаме нужда. На нас ни трябват 8 броя, но можете в останалата смес да добавите ванилия и да си завиете няколко палачинки за десерт със сладко.

В незалепващ тиган слагаме малко парченце масло, и изсипваме черпак от сместа. Всяка готова палачинка намазваме допълнително с масло за да не изсъхнат краищата и похлупваме в тенджера.
Ако искате можете да овкусите и оцветите палачинките като в някоя добавите червен пипер, в друга наситнен магданоз.

Поставяме палачинката в плоска чиния, в която ще сервираме тортата. Намазваме я с топено сирене, нареждаме няколко парченца шунка, бекон. Отгоре намазваме с малко майонеза и поставяме втората палачинка. Мажем я с топено сирене - слагаме кисела краставичка - майонеза, и така редим всички останали продукти по пластовете - настърганите на ситно моркови, задушените печурки, пушеното твърдо сирене.

Следим отвсякъде да е еднакво дебела, като е най -добре да не става повече от 6 см - защото се реже трудно.

Последната палачинка намазваме отгоре и леко отстрани с майонеза и обилно поръсваме с кашкавал. Украсяваме с резенчета яйце, маслини и каквото ни хрумне.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Забавни сандвичи
· Палачинки от червено цвекло
· Pancakes (палачинки)
· Палачинки с праскови и канела
· Как да готвим: Свинско месо
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Салата с кестени, бекон и праз
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Масленки за Свети Валентин
· Домашни бонбони
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Ориз със спанак, сирене и яйца
· Левурда - още една българска суперхрана
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Супа от тиква и скариди с кокос
Четвъртък
2
Април 2015
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Сладкиш със сини сливи
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши,...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Курбан шаран
Aко препочитате допълнително плънка увеличете ориза. Орехите изпечете предварително - така става...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook