Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Солена палачинкова торта


Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и чудесен вкус. Можете да експериментирате и да добавите в пълнежа и друго, което ви хрумне.

Много ми се иска да ви кажа какъв грамаж слагам в пълнежа, но всичко е въпрос на вкус. Важното е да бъде нарязано на тънко.

половин чаша задушени печурки
няколко кисели краставички
2-3 сварени яйца - настъргани
топено сирене за мазане
шунка и бекон
кашкавал
настърган на ситно морков
твърдо пушено сирене
майонеза

за палачинките
250 г брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
щипка сол
масло за мазане



Яйцата разбиваме добре. В купа пресяваме брашното и при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата, прясното мляко и шипката сол. Колко гъста трябва да е сместа? Приблизително колкото на боза (възможно е да се наложи да сложите повече или по-малко брашно). От тази смес ще получите повече палачинки от колкото ще имаме нужда. На нас ни трябват 8 броя, но можете в останалата смес да добавите ванилия и да си завиете няколко палачинки за десерт със сладко.

В незалепващ тиган слагаме малко парченце масло, и изсипваме черпак от сместа. Всяка готова палачинка намазваме допълнително с масло за да не изсъхнат краищата и похлупваме в тенджера.
Ако искате можете да овкусите и оцветите палачинките като в някоя добавите червен пипер, в друга наситнен магданоз.

Поставяме палачинката в плоска чиния, в която ще сервираме тортата. Намазваме я с топено сирене, нареждаме няколко парченца шунка, бекон. Отгоре намазваме с малко майонеза и поставяме втората палачинка. Мажем я с топено сирене - слагаме кисела краставичка - майонеза, и така редим всички останали продукти по пластовете - настърганите на ситно моркови, задушените печурки, пушеното твърдо сирене.

Следим отвсякъде да е еднакво дебела, като е най -добре да не става повече от 6 см - защото се реже трудно.

Последната палачинка намазваме отгоре и леко отстрани с майонеза и обилно поръсваме с кашкавал. Украсяваме с резенчета яйце, маслини и каквото ни хрумне.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Забавни сандвичи
· Как да готвим: Свинско месо
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Салата с кестени, бекон и праз
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Проучване: По-честата консумация на гъби ни предпазва от депресия
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Събота
22
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook