Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мини "Руло Стефани"


Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших да кръстя тази рецепта "Мини Руло Стефани". Честно казано, на вкус нямат нищо общо. Порцията за моите разбирания става доста голяма, но то докато не остане... :) Можете да я сервирате с гарнитура от картофено пюре или свежа салатка.

За 4 порции

1 кг кайма
4 яйца
2-3 кисели краставички
1/2 лук
черен пипер
сол
чубрица
шипка кимион
80 гр кашкавал
100 гр пушено сирене
150 гр гъби.
олио


Яйцата сваряваме и обелваме. Каймата разбъркваме с ситно нарязан лук, сол, млян черен пипер, малко чубрица и щипка кимион.
Кашкавалът и киселите краставички нарязаваме на тънки лентички. Гъбите нарязаваме наситно и задушаваме в мазнина.


Каймата разделяме на 4. Върху домакинско фолио за опаковане, намазваме с олио и разстиламе всяка четвъртинка кайма. Слагаме свареното яйце - посоляваме го, слагаме малко гъби, от двете му страни краставичка, пушено сирене, кашкавал. С помощта на фолиото завиваме като пакетче.

Внимателно отделяме получилото се кюфте, като гледаме плънката да не излезне. Оваляме всяко кюфте в брашно. В тавичка слагаме малко мазнина, нареждаме кюфтета и печем във фурната до готовност (около 30-40 минути).

Коментари
2012-12-09 #8
Nevena
правя ги също наричам ги "таралежки" оформям с мокри ръце с бодлички от фиде а в каймата слагам кимион и кориандър по много малко
има вкус на луканка много са практични и ефектни
2012-01-25 #7
Инна Георгиева
В правилния път си чадо. Не! на храната навън
Лили ако за тази рецепта ползваш мляно месо не знам какво ще се получи, да знаеш Просто нито руло Стефани нито това някога съм го приготвяла с мляно месо, тъй като не се интересувам от правилната пропорция за кайма (а такава има със сигурност).
2012-01-25 #6
lili_vanili
Добре де, признавам, че съм задобряла откакто се водя домакиня (т.е. в майчински и кръчмите и пицариите секнаха и като цяло хапването навън)... някои неща май на магия ми се получават Но тези гнезденца ще ги опитам, каймата я купувам само ако я мелят пред мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Бурито с телешко и червен боб
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
Вторник
25
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook