Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мини "Руло Стефани"


Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших да кръстя тази рецепта "Мини Руло Стефани". Честно казано, на вкус нямат нищо общо. Порцията за моите разбирания става доста голяма, но то докато не остане... :) Можете да я сервирате с гарнитура от картофено пюре или свежа салатка.

За 4 порции

1 кг кайма
4 яйца
2-3 кисели краставички
1/2 лук
черен пипер
сол
чубрица
шипка кимион
80 гр кашкавал
100 гр пушено сирене
150 гр гъби.
олио


Яйцата сваряваме и обелваме. Каймата разбъркваме с ситно нарязан лук, сол, млян черен пипер, малко чубрица и щипка кимион.
Кашкавалът и киселите краставички нарязаваме на тънки лентички. Гъбите нарязаваме наситно и задушаваме в мазнина.


Каймата разделяме на 4. Върху домакинско фолио за опаковане, намазваме с олио и разстиламе всяка четвъртинка кайма. Слагаме свареното яйце - посоляваме го, слагаме малко гъби, от двете му страни краставичка, пушено сирене, кашкавал. С помощта на фолиото завиваме като пакетче.

Внимателно отделяме получилото се кюфте, като гледаме плънката да не излезне. Оваляме всяко кюфте в брашно. В тавичка слагаме малко мазнина, нареждаме кюфтета и печем във фурната до готовност (около 30-40 минути).

Коментари
2012-12-09 #8
Nevena
правя ги също наричам ги "таралежки" оформям с мокри ръце с бодлички от фиде а в каймата слагам кимион и кориандър по много малко
има вкус на луканка много са практични и ефектни
2012-01-25 #7
Инна Георгиева
В правилния път си чадо. Не! на храната навън
Лили ако за тази рецепта ползваш мляно месо не знам какво ще се получи, да знаеш Просто нито руло Стефани нито това някога съм го приготвяла с мляно месо, тъй като не се интересувам от правилната пропорция за кайма (а такава има със сигурност).
2012-01-25 #6
lili_vanili
Добре де, признавам, че съм задобряла откакто се водя домакиня (т.е. в майчински и кръчмите и пицариите секнаха и като цяло хапването навън)... някои неща май на магия ми се получават Но тези гнезденца ще ги опитам, каймата я купувам само ако я мелят пред мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Проучване: По-честата консумация на гъби ни предпазва от депресия
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Понеделник
17
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Броколите – една от най-ценните храни
Едва ли има човек, който да не знае, че броколите са много полезни. Въпреки това у нас този зеленчук...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook