Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пастички "С любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови блатове ... поляти обилно с черен шоколад. И даже дотук влюбеният в истински вкусове би одобрил, но скрих под мрачната обвивка нежен крем от маскарпоне със земен вкус на сок от цвекло и карамелена, но топла и страстна нотка - сироп от арония и ром.

За блата
6 бр. яйца XL
180 гр. бяла захар
160 гр. бяло брашно
семена от половин шушулка ванилия (или 1 ванилия)

За крема от маскарпоне
200 гр. маскарпоне
100 мл. течна сладкарска сметана
80 мл. сироп от арония
(предполагам може да се замени с по-течно сладко от ягоди)
сок от 1 цвекло
(за целта - настъргваме цвеклото на ситно, притискаме в малка цедка)
1 ампула ром
1 с.л пудра захар

За сърцата от вишни
120 гр. замразени вишни
30 гр. замразена арония
125 гр. сироп от вишни
80 мл. вода
2 гр. агар-агар

За замазване
100 гр масло
1 с.л пудра захар
2 с.л какао
50 гр течна сметана

За заливка
200 гр. черен шоколад
(използвам шоколад за сладкарски цели, но предполагам че става и с обикновен)
90 гр. краве масло

За червените сърца.
С пасатор пасираме вишните, аронията и сиропа, добавяме вода и агар-агар. Слагаме на котлона, когато сместа заври изключваме и разстиламе върху предварително постлана с готварска хартия тавичка. Аз съм ползвала същата, в която после изпекох блата.

Агар-агар е растителен продукт, заместител на желатина (може да се открие в здравословни и био магазини) След около 30-40 минути в хладилника сместа е стегнала.

Притискаме формичката сърце върху нея, а после с шпатула си помагаме, за да вземем оформеното сърце. Сърцата нареждаме върху метално фолио и слагаме в хладилника отново.

За блата:
Пандишпанът съхне бързо, така че е добре да предвидите, че до замазването на пастичките с маслен крем е добре да действате бързо.

Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното се пресява.

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците и ванилията се разбиват със захарта, докато стане еднородна смес.

Към жълтъците постепенно се добавят белтъците, като се бъркат с леки движения с шпатула.

Лъжица по лъжица се добавя брашното, като отново се бърка с леки движения в една посока. Няма нужда от енергични движения, целта е сместа да остане пухкава, резките движения ще накарат сместа бързо да спадне.

В тавичка с размер 36 на 22 см (около педя и половина на две педи) слагаме хартия за печене и разпределяме пандишпановата смес.

Печем до порозовяване в предварително загрята фурна на 180 градуса (за около 30-40 минути).

Когато извадим блата от фурната, покриваме за 10 минути с чиста кърпа тавата. След това внимателно отстраняваме хартията. С метален резец изрязваме сърцата.

Докато се пече, приготвяме крема от маскарпоне.



Крема
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, добавяме постепенно течната сметана, сироп от арония и сока от цвеклото.
Добавяме ампула ром. Можете да я замените с истински ром, ако няма да я ядат деца. Кремът слагаме в пош, за да е по-лесно за шприцоване.


Маслен крем за измазване на пастите
Разбиваме меко масло с 1 с.л пудра захар, добавяме сметаната, пудрата захар и какаото. Получава се мека смес, която с помощта на малка шпатула или ножче намазваме от всички страни (без тази на която лежи) пастата. Аз лично обичам да е повече масленият крем

Сглобяване
Всяко сърце разполовяваме на две по широчина. Върху долната половинка шприцоваме от крема с маскарпоне с височина около 2 см .

Отгоре поставяме другата половинка и леко пристискаме.

Измазваме с мекото масло на тънък пласт всяка пастичка.



Шоколадовата заливка
Разтопяваме шоколада на водна баня или със сешоар. Да, знам че е изглежда смешно, но всъщност е много удобно, стига сешоарът да е достатъчно мощен.

За да полеем добре пастичките, е нужно шоколадът да е доста течен, особено в по-хладно време той стяга бързо, а с горещата струя много бързо можем да го втечним отново. Нещо повече, аз лично със сешоара си помагам, за да разстеля равномерно шоколада върху пастичките.

Нареждаме пастите върху решетка, която поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Целта е да можем лесно да съберем паднал в тавичката шоколад, за да можем да го използваме отново.

С лъжица изсипваме върху пастата разтопен шоколад, с помощта на сешоара разстиламе топлата течност по-добре.

Малко преди поднасяне съвсем за кратко със сешоара стопляме само горната част на пастата, колкото да стегне червеното сърце да не пада. Леко попиваме със салфетка вишневото сърце и го поставяме върху пастата.


С любов,
Ин.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вишневи хрупки
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Вишновката на мама
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Събота
6
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
За студените зимни дни - нещо вкусно и топло за хапване. Тази крем супа е постна, здравословна и подсилва...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Салата със "сребърни ушички" и фъстъци
Китайската гъба "сребърни ушички" има укрепващо организма действие. Тя няма някакъв специфичен вкус,...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Предястие с пушена скумрия
за 2 порции 250 г филе от пушена скумрия /или друга риба/ 150 гр заквасена сметана 1 стрък зелен...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
Това е първата ми среща с кейла на трапезата. Изумителните му здравословни ползи са проучени едва наскоро,...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook