Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче коприва от Странджа, бях убедена, че ще направя супичка.

Но вдъхновението ме отвя към нещо по-различно и така се получи Коприва с просо и сирене на фурна. Оставих си съвсем малко от сместа, която забърках, за да приготвя по една супичка у дома. В нея има настъргана тиквичка, сварено просо, сирене, копър и яйце.

В рецептата по-горе изцедих сока на тиквичка, така че тук го добавих към водата за супата (около 800 л). Към нея добавих сместа, която оставих, за да се развари още повече, две щипки сух джоджен и 200 мл прясно мляко.

Когато сместа повря около 10 минути, пасирах всичко добре и изсипах сурови пъдпъдъчи яйца.

Точно толкова лесно.



Ако вие тепърва искате да си направите тази супа, без да имате останалата смес, ето как да я приготвите:
Попарете коприва и я нарежете на ситно. Вземете чаша от бульона, в който е вряла добавете още 600 мл вода и оставете да заври. След което добавете добре измитото просо, джоджен, копър, черен млян пипер, 20 грама сирене, 200 мл. прясно мляко. Когато просото се е сварило, пасирайте супата.



Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Бърза баница в кексова форма
· Баница с праз (зелник)
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Супа от коприва и пащърнак
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Палачинки (катми) с мая
· Как неправилното хранене застрашава децата през 21 век?
· Принуждаването на децата да пазят диета може да навреди на здравето им
· Без пържени храни, повече плодове и зеленчуци за децата в детските градини
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Любими есенни супи с тиква
· Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
· Как да направим плато сирена?
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Неделя
7
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Галет със смокини
Първата земна храна, според християнските вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, носещ...
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Постни лозови сарми с булгур
Лозовите сармички са едно малко бижу в националната ни кухня. Пипкаво е да направиш една тава с миниатюрни...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook