Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Баница с локум


Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство.
Препоръчвам да използвате цветен локум, защото розовата вода в него предава допълнителен аромат. Можете да заместите олиото с краве масло.
1 пакет кори
2 кутии локум
олио
за плънката
2 яйца
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. орехи накълцани
за сиропа
1 ч.ч захар
3 ч.ч вода
2 пак.ванилия


Яйцата разбиваме и към тях добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера, разбъркваме до еднородна смес.
Всяко парченце локум нарзяваме на 4 по дължина.

Слагаме 2 кори, като по между им намазваме с малко олио. В единия края нареждаме плътно ивичките локум по цялата дължина на листа. Поръсваме с малко от плънката и орехи - навиваме на руло. Всяко нареждаме в намазнена тавичка едно до друго и намазваме с мазнина. Печем до почервеняване и оставяме да изстине.

От водата и захарта сваряваме сироп, когато поври малко, добавяме ванилията. Заливаме с него, докато е горещ, изстиналата баница. Оставяме поне ден да попие добре.

Коментари
2011-03-19 #11
TONIIIIIII
Струва ми се вкусно.
2011-02-01 #10
didatzeni
Ах,девойки,получавам слюнкоотделяне като чета тази рецепта,но хем съм диабетик,хем на диета .Благородно завиждам на всички,които могат да си похапнат сладичко.
2010-12-30 #9
aleksandar
Баница с локум
1 кутия локум / понася и повечко/
3 яйца
1 ч.ч олио
5 с.л брашно / с.л са от по-големите, или ако са от стандартните малко увеличете дозата/
5 с.л захар
1 пакет кори / 500 гр/
За сиропа:
2 ч.ч захар + 2 1/2 ч.ч вода+ ванилия
Яйцата+захарта се разбиват добре, добавят се олиото и брашното.
Корите се вземат по 2бр, мажат се с 2-3 л. от сместа, реди се локум, навиват се и се слагат в намазнена тава. Реже се / аз я правя на хапки 4-5 см/, пече се.Като изстине се залива с горещ сироп. Става нещо като баклава, но с локум и без ядки.
Съжалявам, че нямам снимки, следващия път като я направя ще я снимам.


Tova e edna recepta ot baba mi dano da sam vi pomognal
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърза баница в кексова форма
· Книжен кебап
· Хумус
· Кьопоолу в буркани
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Постен кокосов кекс с какао
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
Понеделник
9
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Кекс със сладко
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook