Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета по селски


Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам рецептата като слагаме и гъби. Предлагам ви я в случай, че днес и вие се чудите какво да приготвите набързо.

500 гр пилешки дроб
3-4 бр. печени пипера
3-4 бр. домата консерва
100 мл вино
2-3 глави лук
черен пипер
чубрица
сол
олио


Дробчетата измиваме добре и оставяме да се изцедят.

Поръсваме ги с черен пипер и пържим в мазнина до полуготовност.

Изваждаме ги от съда, добавяме малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук, добавяме нарязания на кубчета червен пипер, а след това и доматите.

Посоляваме и добавяме чубрица. Когато зеленчуците са почти готови, връщаме пилешките дробчета. Изсипваме виното /може да се замести с бульон или вода/ и готвим до готовност. В случай, че започне да се препържва добавете още вода, вино или бульон.
Коментари
2013-09-26 #12
Дани
Аз не сложих вино, но добавих и една консерва сладка царевица.Стана ....ммммммммммм... дилисиозо!
2012-09-03 #11
Kostadin Todorov
Аз вече ги правя
2012-03-29 #10
irena
И аз ще ги правя днес
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Рязана долма
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Четвъртък
5
Март 2015
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Родопска салата
Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори...
Кюфтенца с булгур, броколи и таханов сос
Булгурът има високо съдържание на въглехидрати, но за сметка на това и също високо съдържание на фибри....
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook