Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета по селски


Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам рецептата като слагаме и гъби. Предлагам ви я в случай, че днес и вие се чудите какво да приготвите набързо.

500 гр пилешки дроб
3-4 бр. печени пипера
3-4 бр. домата консерва
100 мл вино
2-3 глави лук
черен пипер
чубрица
сол
олио


Дробчетата измиваме добре и оставяме да се изцедят.

Поръсваме ги с черен пипер и пържим в мазнина до полуготовност.

Изваждаме ги от съда, добавяме малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук, добавяме нарязания на кубчета червен пипер, а след това и доматите.

Посоляваме и добавяме чубрица. Когато зеленчуците са почти готови, връщаме пилешките дробчета. Изсипваме виното /може да се замести с бульон или вода/ и готвим до готовност. В случай, че започне да се препържва добавете още вода, вино или бульон.
Коментари
2013-09-26 #12
Дани
Аз не сложих вино, но добавих и една консерва сладка царевица.Стана ....ммммммммммм... дилисиозо!
2012-09-03 #11
Kostadin Todorov
Аз вече ги правя
2012-03-29 #10
irena
И аз ще ги правя днес
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Панирани пиперки с доматен сос
· Рязана долма
· Печени зеленчуци на грил
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Петък
19
Септември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook