Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета по селски


Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам рецептата като слагаме и гъби. Предлагам ви я в случай, че днес и вие се чудите какво да приготвите набързо.

500 гр пилешки дроб
3-4 бр. печени пипера
3-4 бр. домата консерва
100 мл вино
2-3 глави лук
черен пипер
чубрица
сол
олио


Дробчетата измиваме добре и оставяме да се изцедят.

Поръсваме ги с черен пипер и пържим в мазнина до полуготовност.

Изваждаме ги от съда, добавяме малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук, добавяме нарязания на кубчета червен пипер, а след това и доматите.

Посоляваме и добавяме чубрица. Когато зеленчуците са почти готови, връщаме пилешките дробчета. Изсипваме виното /може да се замести с бульон или вода/ и готвим до готовност. В случай, че започне да се препържва добавете още вода, вино или бульон.
Коментари
2013-09-26 #12
Дани
Аз не сложих вино, но добавих и една консерва сладка царевица.Стана ....ммммммммммм... дилисиозо!
2012-09-03 #11
Kostadin Todorov
Аз вече ги правя
2012-03-29 #10
irena
И аз ще ги правя днес
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Рязана долма
· Печени зеленчуци на грил
· Бъркана пица
· Печено свинско бон филе
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Яхния с охлюви и лапад
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Моят ватикански хляб
Вторник
22
Юли 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни и заедно с гулията е не толкова популярният...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook