Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета по селски


Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам рецептата като слагаме и гъби. Предлагам ви я в случай, че днес и вие се чудите какво да приготвите набързо.

500 гр пилешки дроб
3-4 бр. печени пипера
3-4 бр. домата консерва
100 мл вино
2-3 глави лук
черен пипер
чубрица
сол
олио


Дробчетата измиваме добре и оставяме да се изцедят.

Поръсваме ги с черен пипер и пържим в мазнина до полуготовност.

Изваждаме ги от съда, добавяме малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук, добавяме нарязания на кубчета червен пипер, а след това и доматите.

Посоляваме и добавяме чубрица. Когато зеленчуците са почти готови, връщаме пилешките дробчета. Изсипваме виното /може да се замести с бульон или вода/ и готвим до готовност. В случай, че започне да се препържва добавете още вода, вино или бульон.
Коментари
2013-09-26 #12
Дани
Аз не сложих вино, но добавих и една консерва сладка царевица.Стана ....ммммммммммм... дилисиозо!
2012-09-03 #11
Kostadin Todorov
Аз вече ги правя
2012-03-29 #10
irena
И аз ще ги правя днес
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Рязана долма
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Козуначена пита след Великден
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Четвъртък
29
Юни 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook