Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ученик от ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич е истинска изгряваща звезда на небосклона на кулинарията. Росен Георгиев е победител в категория "аматьори (ученици) с ментори" на престижно кулинарно състезание.

На 16 декември във Варна се проведе Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене към Институт по кулинарни изкуства, част от Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Условието на конкурса беше близо 30-те участника (разпределени в две групи - аматьори и ученици с ментори) да сготвят ястие с неизвестни до старта продукти. В "черната кутия" се оказаха: основна съставка риба (пъстърва), още картоф, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка, дюля и ябълка.


Ястието на Росен Георгиев, спечелило първо място в категория "аматьори (ученици) с ментори"

"Устойчиво готвене" е приготвяне и съхранение на храната, без да се нарушават основните принципи на природата, запазват се полезните вещества и вкусовите качества на продукта. Предпочитат се сезонни и местни продукти и се ползва, колкото се може повече от тях


Списание Hera.bg взе блиц интервю от Росен, в което разказва накратко за себе си и за своето фантастично приготвено и аранжирано ястие. Той приготви и аранжира специално за нас три интересни идеи за поднасянето на традиционната печена тиква, виж тук.



Но първо да разберем нещо повече за него:

Разкажи ми малко за себе си. Къде учиш и каква специалност?

Живея в Добрич и уча в ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в специалност "Ресторантьорство"

Има ли в семейството ти други изявени кулинари? Откъде идва тази страст към готвенето?

В семейството ми няма други изявени готвачи. Страстта към готвенето винаги съм я носил в себе си.

Откъде черпиш информация, свързана с готвенето? Само в училище ли или има и други вдъхновения?

Информация черпя от книги, интернет, но най вече от моята учителка - госпожа Даниела Аврамова.

Опиши ми какво представи на състезанието?

Ястието, което приготвих на състезанието, беше печено рибено филе на роле, фаршировано с кейл, панирано в орехи. Отстрани - пюре от целина и ябълка, моментна туршия от ябълка, дюля и лук шалот.

Вече си почти последен курс, с какво мислиш да се занимаваш след завършване на образованието?

След завършването си искам да следвам, но още не съм сигурен къде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
· Как да: Сварим пукнато яйце
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· Българска народна певица притежава най-силния глас на планетата. Чуйте я!
· Без пържени храни, повече плодове и зеленчуци за децата в детските градини
· Най-очакваната фотографска изложба на годината у нас - Вивиан Майер
· "Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република""
· 11 юли - Световен ден на населението
· Как да се почувстваме като местен, когато пътуваме?
Понеделник
22
Юли 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Любовта над материята. Архангелова задушница е...
Архангелова задушница е... казват, че видиш ли днес пеперудка, мушица да зажужи около теб, то това е...
Застрашените цветя на България
Има ли по-сладко нещо на разходките сред природата от големия букет диви цветя, с който се прибираме...
Понякога "по-късно" означава "никога"
Понякога "по-късно" означава "никога". Опитай сега!...
Коледни пости - Ден 10:
Притча за трите сита.
В ден 10 от постите няма да ви занимавам с готвене, а ще ви дам тема за размисъл. Постите са безсмислени,...
Да стигнеш до училище - екстремно преживяване
Скоро започва новата учебна година и с нея - всички обичайни притеснения, които я съпътстват. "Ще мога...
Hera.bg на две години
Днес (8 октомври 2011г.) Hera.bg празнува своята втора година в онлайн пространството. Честит рожден...
Спомняме си Йордан Йовков
Спомняте ли си списъка със задължителната литература в училище? Иван Вазов, Елин Пелин, Йордан Йовков...Христо...
Ви(в)а Адриатика – II: Бока Которска
Въпреки плътно затворените кепенци – задължителен елемент от средиземноморската архитектура, слънцето...
"Добър ден, тъга"
„Колебая се да нарека красивото, строго име ”тъга” непознато чувство, смутно и благо, което ме обсебва....
Фрида Кало в 6 цитата, картини и снимки
Мислех, че съм най-странният човек на света, но тогава ми хрумна, че има толкова много хора по света...
Искам да ти кажа: "Тя е семейство и приятел в едно"
Здравейте, искам да ви разкажа за моята сестра Мария. Тя е по-голяма от мен с 3 години, но все едно сме...
10 любими цитата от Харуки Мураками
Когато излезеш от бурята, няма да бъдеш същия човек, който беше, преди да влезеш. Точно за това е самата...
Живеем само днес
Със свекър ми си говорехме за някакви си неща от живота, за това какво идва, какво си отива,какво остава,...
Ако искаш промяна утре, опитай нещо ново днес
Ако искаш промяна утре, опитай нещо ново днес....
Който е смел да почука на вратата
Вратата се отваря само за този, който е достатъчно смел, за да почука на нея....
Първа среща с новороденото бебе
Раждането на бебето винаги е вълнуващо събитие. Емоциите не могат да се опишат с думи. Но ако има нещо...
Франсис Бърнет: „Ако погледнеш по правилния начин, ще видиш, че целият свят е градина.“
Франсис Ходжсън Бърнет е британско-американска писателка, известна в целия свят най-вече с книгите...
Любовта - да си завършен, за да можеш да преживееш една недовършена история
Любовта е трайна само когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, ...
12 май - засадата в Костино, в която пада убит Георги Бенковски
Тогава ранений прав, трепетен, див, с поглед безнадежден, почти горделив, с пет рани в снагата, при...
Коледни пости - Ден 7:
Гювечът влиза в употреба. Да постят ли децата?
Днес закръгляме първата седмица от Коледния пост – седмицата на строг пост. Вече започвам да мечтая за...
След време
Ний срещаме се всеки ден почти и после отминаваме се неми. Това ли бяха нашите мечти? Къде са вече...
Бащинството през очите на един талантлив фотограф
Бащинството през очите на един татко е едновременно вълнуващо и опасно, но винаги - пълно с жизнерадост...
Ане Франк: "Всеки таи вътре в себе си добри новини."
"Мъртвите хора получават повече цветя от живите, защото разкаянието е по-силно от благодарността." "Най-доброто...
И всичко пак е вечно
Голямото е в малките ни дни, понякога съвсем обикновени. Една тревичка, спряла отстрани, улавя думите...
19 февруари - Поклон пред Васил Левски
Апостолът умира на 6 февруари 1873 година, когато в сила е Юлианския календар. След като в България...
"Свободата води народа"
Известната картина на Йожен Дьолакроа, станала символ на Френската революция, на самия дух на Франция,...
Спаначена крем супа
Тази супа може да има много вариации. Ако не са пости, какъвто е случаят, може да се сервира със заквасена...
Пристанала
Кавал свири на поляна, на поляна, край горица; млада, хубава Стояна търчи с менци за водица. Из градина...
Женската зиморничавост – каприз или физиология
Зимата идва. И заедно с нея започва битката за дистанцинното на климатика или копчето на радиатора. Сега,...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Слабите отмъщават, силните прощават, щастливите забравят.
Слабите отмъщават, силните прощават, щастливите забравят....
Ема Уотсън получи най-значимата роля в кариерата си досега
Не едно и две поколения израснаха с „Хари Потър” и докато част от феновете му следяха приключенията на...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook