Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ученик от ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич е истинска изгряваща звезда на небосклона на кулинарията. Росен Георгиев е победител в категория "аматьори (ученици) с ментори" на престижно кулинарно състезание.

На 16 декември във Варна се проведе Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене към Институт по кулинарни изкуства, част от Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Условието на конкурса беше близо 30-те участника (разпределени в две групи - аматьори и ученици с ментори) да сготвят ястие с неизвестни до старта продукти. В "черната кутия" се оказаха: основна съставка риба (пъстърва), още картоф, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка, дюля и ябълка.


Ястието на Росен Георгиев, спечелило първо място в категория "аматьори (ученици) с ментори"

"Устойчиво готвене" е приготвяне и съхранение на храната, без да се нарушават основните принципи на природата, запазват се полезните вещества и вкусовите качества на продукта. Предпочитат се сезонни и местни продукти и се ползва, колкото се може повече от тях


Списание Hera.bg взе блиц интервю от Росен, в което разказва накратко за себе си и за своето фантастично приготвено и аранжирано ястие. Той приготви и аранжира специално за нас три интересни идеи за поднасянето на традиционната печена тиква, виж тук.



Но първо да разберем нещо повече за него:

Разкажи ми малко за себе си. Къде учиш и каква специалност?

Живея в Добрич и уча в ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в специалност "Ресторантьорство"

Има ли в семейството ти други изявени кулинари? Откъде идва тази страст към готвенето?

В семейството ми няма други изявени готвачи. Страстта към готвенето винаги съм я носил в себе си.

Откъде черпиш информация, свързана с готвенето? Само в училище ли или има и други вдъхновения?

Информация черпя от книги, интернет, но най вече от моята учителка - госпожа Даниела Аврамова.

Опиши ми какво представи на състезанието?

Ястието, което приготвих на състезанието, беше печено рибено филе на роле, фаршировано с кейл, панирано в орехи. Отстрани - пюре от целина и ябълка, моментна туршия от ябълка, дюля и лук шалот.

Вече си почти последен курс, с какво мислиш да се занимаваш след завършване на образованието?

След завършването си искам да следвам, но още не съм сигурен къде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· В нюйоркски ресторант главните готвачи са...баби
· Световни тенденции в кулинарията и ресторантьорството за 2016 г.
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· На 6 януари е роден Христо Ботев, да си спомним за него
· Александър и Виктория - най-предпочитаните имена през 2016 г.
· Йогата влезе в списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО
· Какво мислят децата за любовта...вече в 4-ти клас
· "Френският парадокс" - убедителни причини да се влюбим в червеното вино
· Победителите от детския конкурс за фотография на "National geographic"
Неделя
26
Февруари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледни пости - Ден 12:
Първият сняг навява първи мисли за Коледа. Една бърза салата спестява време за тях
Ето че слънчевите есенни дни приключиха окончателно и зимата настъпи. Няма нищо по- хубаво от това, да...
Пътуването като терапия
Нещата, които са полезни за физическото ни здраве и благополучие, невинаги ни доставят вътрешно удовлетворение...
Вярвате ли в суеверия?
Вярвате ли в суеверия? Какъв е техния произход? Считате ли ги за част от народното творчество или по-скоро...
Танцът на живота
Едва ли има човек, които да не е изпитвал непреодолимото желание да се движи под ритъма на музиката –...
Как да изберем: Ски очила
Ако за първи път ще ходите на ски, то трябва да знаете, очилата са задължителен елемент и в частност...
Европейският съюз забранява мощните прахосмукачки
От днес във всички страни членки на Европейския съюз се забранява продажбата на прахосмукачки с мощност...
Филмът на Зорница София за Румена войвода с впечатляващ трейлър
Излезе дългоочакваният трейлър на новия филм на режисьорката Зорница София - "Воевода". В него ще видим...
Присъда: „Стара мома”
Ако си направите труда, да попитате някой мъж, на колко години е старата мома, сигурно точно като мен,...
Есен в Странджа - II
Вторият ден от пребиваването ми в Странджа е все така слънчев и топъл – идеален както за горски разходки,...
Аз не се и попитах кой си ти, какъв си ти
"Аз не се и попитах кой си ти, какъв си ти. Не знам и как те обикнах. Ние не знаем как идва любовта и...
Бели рози, стар часовник
Бели рози, стар часовник, първа среща с теб. Стрелките цял ден бясно препускат, превърнали се сами...
В идеалния свят...
В идеалния свят хората са добри и се обичат. В този - има и една бутилка вино...
Символика и енергия на цветовете
Цветовете около нас ни въздействат непрекъснато със символиката и енергийните потоци, които внасят в...
Детският труд - позорното петно на обществото
168 000 000 децата работят. В този момент. Не за джобни през лятото, не като помощ на баба и дядо на...
Любовните филми с танци на всички времена
Най-добрите любовни филми на едно място. В началото бях вдъхновена от тази идея и мислех, че е лесна...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Победителите може също да се провалят
Победителите може също да се провалят, но никога не се предават! ...
Синди Крауфорд - един супермодел на 50
Синди Крауфорд навърши на 22 февруари 2016 г. 50 години и отпразнува рождения си ден с официалното си...
Можем ли да изтрием лошите спомени?
За много хора спомените са като видео, записало перфектно всички събития, за да може да ги възпроизвежда...
Когато започваш пътуване
Когато започваш пътуване, не търси съвет от този, който не е напускал дома си. ...
Ако се чудиш за бъдещето си...
Ако се чудиш какво ще е бъдещето - започни сам да го създаваш и ще знаеш...
Жените в българската история: Недялка Шилева
Съединението е общонароден акт, който макар и извършен с твърда ръка, не довежда до проливането на кръв....
24 май - Ден на българската просвета и култура
24 май е един от най-светлите български национални празници. На тази дата честваме Деня на българската...
Положителното в отрицателните температури
Термометърът показва под нулата, непроходими пътища и студ... Какво му е хубавото ще кажете вие. Да,...
Да можеше да погледнем в очите на Левски
Всички сме расли с образа на Левски, Ботев и още много революционери и будители. Делото им, ранната и...
Моля те, не ме питай
Тази история започнала много отдавна. Тогава още на земята нямало хора. Скалата и Водата се влюбили....
Поражение - Халил Джубран
“Поражение, мое поражение, мое отчуждение и уединение, ти си ми по-свидно от хиляди победи, по-сладостно...
Априлци - целунато от Бога кътче в сърцето на Балкана
На около 170 км от София, на 70 км от Плевен, 35 км от Ловеч и на 20-тина от Троян се намира старопланинското...
Смисълът на живота е да намерим своята дарба
Смисълът на живота е да намерим своята дарба, целта на живота е да раздаваме от нея...
Свърши се лятото
Свърши се лятото. Тънки мъгли бавно се решат с гребена на гората. Тънък, бездомен вятър цялата...
Етъра - Разходка на Великден
Точно на Великден, на Велика Събота, решаваме да се разходим извън града. Слънцето грее, птичките пеят,...
Счупена
Пада. Пада и се счупва. Любимата ни чаша. Допреди миг задържаща ароматна напитка, сега е само пръснати...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook