Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ученик от ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич е истинска изгряваща звезда на небосклона на кулинарията. Росен Георгиев е победител в категория "аматьори (ученици) с ментори" на престижно кулинарно състезание.

На 16 декември във Варна се проведе Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене към Институт по кулинарни изкуства, част от Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Условието на конкурса беше близо 30-те участника (разпределени в две групи - аматьори и ученици с ментори) да сготвят ястие с неизвестни до старта продукти. В "черната кутия" се оказаха: основна съставка риба (пъстърва), още картоф, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка, дюля и ябълка.


Ястието на Росен Георгиев, спечелило първо място в категория "аматьори (ученици) с ментори"

"Устойчиво готвене" е приготвяне и съхранение на храната, без да се нарушават основните принципи на природата, запазват се полезните вещества и вкусовите качества на продукта. Предпочитат се сезонни и местни продукти и се ползва, колкото се може повече от тях


Списание Hera.bg взе блиц интервю от Росен, в което разказва накратко за себе си и за своето фантастично приготвено и аранжирано ястие. Той приготви и аранжира специално за нас три интересни идеи за поднасянето на традиционната печена тиква, виж тук.



Но първо да разберем нещо повече за него:

Разкажи ми малко за себе си. Къде учиш и каква специалност?

Живея в Добрич и уча в ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в специалност "Ресторантьорство"

Има ли в семейството ти други изявени кулинари? Откъде идва тази страст към готвенето?

В семейството ми няма други изявени готвачи. Страстта към готвенето винаги съм я носил в себе си.

Откъде черпиш информация, свързана с готвенето? Само в училище ли или има и други вдъхновения?

Информация черпя от книги, интернет, но най вече от моята учителка - госпожа Даниела Аврамова.

Опиши ми какво представи на състезанието?

Ястието, което приготвих на състезанието, беше печено рибено филе на роле, фаршировано с кейл, панирано в орехи. Отстрани - пюре от целина и ябълка, моментна туршия от ябълка, дюля и лук шалот.

Вече си почти последен курс, с какво мислиш да се занимаваш след завършване на образованието?

След завършването си искам да следвам, но още не съм сигурен къде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
· Как да: Сварим пукнато яйце
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· Български учени направиха бира без глутен
· Раздадоха наградите на Българската филмова академия
· През целия месец юни можем да сменим личния си лекар
· Петко льо, капитанине!
· 27 септември - Световен ден на туризма
· Служебни кучета-първолаци ще разтопят сърцата ви
Вторник
17
Октомври 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Рейки – могат ли ръцете да лекуват?
Учението Рейки е от онези съкровища на Изтока, към които ние, живеещите по на Запад, посрещаме със скептицизъм....
Живеем само днес
Със свекър ми си говорехме за някакви си неща от живота, за това какво идва, какво си отива,какво остава,...
Петък 13
За подвластните на фатализма петък 13 е върха в класацията. И няма как да не е така, като се наслагват...
„Хера. Бг” с награда на публиката
Скъпи читатели, Ето, че конкурсът „БГ сайт’ 2010” отмина. Екипът на „Хера. Бг” си тръгна от церемонията...
Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
Започвам с едно бързо признание – доскоро за мен постенето не беше нищо повече от поредната диета, на...
Защо харчим в ресторантите повече, отколкото сме предвидили?
Когато отиваме да хапнем, обикновено сме гладни или това е най-подходящото място да се срещнем с някого....
Жеравна. Магическо минало -II
В Жеравна се будиш от тишината. Толкова е тихо. Едва през няколко къщи се чува кукуригането на петел....
Коледни пости - Ден 5:
Кълненето започва. Размисли върху един обикновен тиквеник
Ден 5ти от постите ще е тиквен ден. Взех си от неделния пазар две малки тикви- цигулки. С тиквите е малко...
Модерни хора, древни инстинкти
Минали са стотици хиляди години от „пещерното ни минало”. Имаме се за модерни хора, с модерни навици...
Дами и господа от випуск 2014, мажете се с плажно масло...
Скоро изпратихме поредния випуск абитуриенти. Тези дни излязоха и резултатите им от матурите им и повечето...
Не позволявай на успеха да замае главата ти, а на неуспеха - да завладее сърцето ти
Не позволявай на успеха да замае главата ти, а на неуспеха - да завладее сърцето ти. ...
Неизвестно за известните френски писатели
Познаваме ги чрез написаното от тях и често забравяме, че са били хора от плът и кръв, които са грешали,...
Езическите корени на Коледа
На Коледа целия християнски свят празнува раждането на Спасителя. В Библията обаче не е отбелязана датата,...
За понеделника с добро
Горкият понеделник, обрасъл е с негативни значения. За разлика от любимия петък, първият ден от седмицата...
Бъди (с) този, който те прави щастлив!
Бъди (с) този, който те прави щастлив!...
Пречат или помагат суеверията
Да чукнеш на дърво, да хвърлиш монета във фонтана, при които искаш да се върнеш отново или да търсиш...
И последният човек е нужен някъде, за нещо
“Да се чувстваш нужен. Въпреки всичко. Да бързаш занякъде, да носиш нещо, да вярваш, че те чакат, че...
"Вкусното" изкуство на Надя Луонго
Надя Луонго е млада италианска художничка, завършила всъщност биомедицинско инженерство в Неапол. Родената...
6 юли - Световен ден на целувката
Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва на 6 юли. Световният ден на целувката за първи...
Коледни пости - Ден 33:
Някой горе те пази. Сънища, спомени и светлина
Рибата от вчера стана много хубава. Това си беше една класическа рецепта за риба плакия, но аз не сложих...
Вятърът...
Вятърът гаси свещта, но разпалва огъня...
Демон
Аз съм вихър и мъгла, владея царство без предел: че имам орлови крила и ноктете на орел. Аз...
Димчо Дебелянов и неговата най- силна и невъзможна любов
Епохата, в която се ражда и живее Димчо Дебелянов ( 28 март 1887 - 2 октомври 1916 ), е твърде отдалечена...
Позитивно мислене, но на практика?!
Особено модерно е да се изтъкват преимуществата на позитивното мислене. Всичко звучи много правдоподобно...
Ви(в)а Адриатика – III: Будва и остров „Св. Стефан”
Будва е най-оживеният и шумен черногорски курорт. Донякъде ми напомни за нашето Черноморие с множеството...
Петък – ден на майстора
Петък – ден на майстора! Да-а-а, още една причина всеки да поиска един ден да стане майстор, а не да...
3 декември - Международен ден на хората с увреждания
Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. В световен мащаб над един милиард души, или...
Магичните свещи
Историята на свещите – кога и къде за пръв път са се появили, тъне в мистерия. Съществуват само легенди,...
Мисти Коупланд влиза с балетна стъпка в картини на Едгар Дега
Класическият балет е консервативно изкуство и може би затова в продължение на векове е запазил непокътнати...
5 житейски урока от "Алексис Зорбас"
"Остави хорицата на мира, началство, не им отваряй очите; ако им ги отвориш, какво ще видят? Немотията...
Напусна ни Джоко Росич
"...Аз съм отломка не от една българска мечта, а от една българска илюзия, илюзията, че с кръвта си и...
Жените и спортът
Свикнали сме да приемаме за аксиома, че спортуването е гаранция за здраве, за хармонично тяло и силен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook