Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ученик от ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич е истинска изгряваща звезда на небосклона на кулинарията. Росен Георгиев е победител в категория "аматьори (ученици) с ментори" на престижно кулинарно състезание.

На 16 декември във Варна се проведе Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене към Институт по кулинарни изкуства, част от Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Условието на конкурса беше близо 30-те участника (разпределени в две групи - аматьори и ученици с ментори) да сготвят ястие с неизвестни до старта продукти. В "черната кутия" се оказаха: основна съставка риба (пъстърва), още картоф, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка, дюля и ябълка.


Ястието на Росен Георгиев, спечелило първо място в категория "аматьори (ученици) с ментори"

"Устойчиво готвене" е приготвяне и съхранение на храната, без да се нарушават основните принципи на природата, запазват се полезните вещества и вкусовите качества на продукта. Предпочитат се сезонни и местни продукти и се ползва, колкото се може повече от тях


Списание Hera.bg взе блиц интервю от Росен, в което разказва накратко за себе си и за своето фантастично приготвено и аранжирано ястие. Той приготви и аранжира специално за нас три интересни идеи за поднасянето на традиционната печена тиква, виж тук.



Но първо да разберем нещо повече за него:

Разкажи ми малко за себе си. Къде учиш и каква специалност?

Живея в Добрич и уча в ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в специалност "Ресторантьорство"

Има ли в семейството ти други изявени кулинари? Откъде идва тази страст към готвенето?

В семейството ми няма други изявени готвачи. Страстта към готвенето винаги съм я носил в себе си.

Откъде черпиш информация, свързана с готвенето? Само в училище ли или има и други вдъхновения?

Информация черпя от книги, интернет, но най вече от моята учителка - госпожа Даниела Аврамова.

Опиши ми какво представи на състезанието?

Ястието, което приготвих на състезанието, беше печено рибено филе на роле, фаршировано с кейл, панирано в орехи. Отстрани - пюре от целина и ябълка, моментна туршия от ябълка, дюля и лук шалот.

Вече си почти последен курс, с какво мислиш да се занимаваш след завършване на образованието?

След завършването си искам да следвам, но още не съм сигурен къде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· В нюйоркски ресторант главните готвачи са...баби
· Световни тенденции в кулинарията и ресторантьорството за 2016 г.
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· На 6 януари е роден Христо Ботев, да си спомним за него
· Александър и Виктория - най-предпочитаните имена през 2016 г.
· Йогата влезе в списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО
· Мистериозната красота на албиносите
· Искате да запазите мозъка си млад? Науката ни подсказва как
· Какво да посетим в Европа през 2017?
Понеделник
23
Януари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Жените героини в българската история
Всеки народ има свои герои, с които се гордее, които го вдъхновяват и служат за пример. Ние, българите,...
Любовната поезия
Безкраен път до тебе извървях - едва не се разминахме сред мрака. Защо сега да крия като грях години...
Епичните любовни филми на всички времена
Най- добрите любовни филми на едно място. В началото бях вдъхновена от тази идея и мислех, че е лесна...
Винаги ще има още една възможност
"Лудост е, да мразиш всички рози, защото си се убол на една от тях, да изоставиш всички мечти, защото...
Дневникът на мама
Идеята за този дневник е породена от две неща. От време на време ме хваща един ужасен фатализъм. "Ами...
Когато аз съм "гласът на разума"
Ако сме в ситуация, в която аз съм "гласът на разума", значи сме попаднали в много кофти ситуация....
Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов
Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура....
Да се гмурнеш. Буквално.
Както всяка година, морските ни приключения занимават умовете и сърцата ни още от пролетта. Планирането...
С възрожденски дух в Калофер, Карлово и Сопот - III
5 километра след като Карлово ме изпраща един бисер сгушен в полите на Стара планина отклонява всеки...
Коледни пости - Ден 22:
Как се случиха един сандвич с хумус и усещането за Коледа.
Днес е ден на подготовка. Все пак е Никулден и трябва да се погрижим за шарана. Сутринта го извадих от...
Помниш ли...
Дъвката „Идеал“, традиционните „Паста и боза“ в сладкарницата, билетчето от 0.06 лв за пътуване в градския...
Красотата, в която няма нищо случайно
Най-красивите хора, които познаваме, са тези, които знаят, какво е поражението, изпитали са мъката, водили...
В дъжда...
"Милиони хора страстно желаят безсмъртие, обаче не знаят какво да правят в дъждовен неделен ден" "Anger...
Назад в бъдещето - Ирина Уернинг
Един прекрасен проект на аржентинската фотографка Ирина Уернинг, която връща участниците от снимките...
Защо и как да организираме почивка в чужбина без агенция
Ако сте от онази порода пътешественици, които не обичат да се разхождат с огромна група туристи, водени...
Пречат или помагат суеверията
Да чукнеш на дърво, да хвърлиш монета във фонтана, при които искаш да се върнеш отново или да търсиш...
Хотел от лед - приключение на ръба
Хотел само от лед и сняг, нощувки на -7 градуса, сватбени церемонии на 200 км от Северния полюс? Да,...
Откъс от "Ненакърнимо" на Людмил Станев
Най-добре е да се изживее зимата на село. Само на село тишината се чува осезаемо. И в синия скреж, като...
От Ахтопол до Резово - II
Бързам към този нереален мираж и сякаш отгатнал намеренията ми стръмният бряг изведнъж се спускат към...
Малката кибритопродавачка
Беше толкова студено, че чак болеше от студ. Валеше сняг и мръкваше. Последната вечер на годината, новогодишната...
18 януари - Световен ден на снежния човек
Световният ден на снежния човек се отбелязва от 2011 г. и е неофициален празник на един любим в зимните...
Откровени цитати на Чък Паланюк за днешния живот, за свободата и за нас самите
“Въображаемото е по-силно от истинското, защото нищо не е толкова съвършено, колкото е във въображението” “Едва...
"Ами ако успея?!"
Докато другите си казват: "Ами ако се проваля?", аз си казвам: "Ами ако успея?...
Моят път към теб
"- Защо си толкова убеден, че ще ме видиш отново? Животът може да не ни срещне пак. След години ти можеш...
Любовна лирика III - Дора Габе, Елисавета Багряна, Блага Димитрова
Съдба Елисавета Багряна През улиците здрачни, през къщите, стените, през плачещия ромон на есенния...
Гран Канария – островът на ветровете
Мястото, на което любителите на силни усещания могат да изпият най-добрия адреналинов коктейл, е заливът...
Доброто към другите
Три (като един) прекрасни цитата: ♥ Запалваш ли в живота на другите светлина, не може да не...
Смисълът на живота е да намерим своята дарба
Смисълът на живота е да намерим своята дарба, целта на живота е да раздаваме от нея...
Защо изчезват пчелите?
„Трябваше да намеря Доктора и тогава се сетих, че замеся ли се в някоя неприятност, той винаги се появява....
25 вдъхновяващи снимки на силни жени, оставили следа в историята
Темата за мястото на жените в обществото, историята, политиката, науката продължава и винаги ще бъде...
Коледни пости - Ден 36:
Кой ме "полази" днес. Гостоприемство по български, но с арабски привкус
Днес получихме страхотна пикантна рецепта с индийски привкус. Признавам, че люто не обичам, но да ти...
Иланг-иланг - уханието на любовта
Използвате ли благоуханни масла? Знаете ли кое е едно от най-често срещаните в ароматерапията и парфюмерията?...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook