Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ученик от ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич е истинска изгряваща звезда на небосклона на кулинарията. Росен Георгиев е победител в категория "аматьори (ученици) с ментори" на престижно кулинарно състезание.

На 16 декември във Варна се проведе Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене към Институт по кулинарни изкуства, част от Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Условието на конкурса беше близо 30-те участника (разпределени в две групи - аматьори и ученици с ментори) да сготвят ястие с неизвестни до старта продукти. В "черната кутия" се оказаха: основна съставка риба (пъстърва), още картоф, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка, дюля и ябълка.


Ястието на Росен Георгиев, спечелило първо място в категория "аматьори (ученици) с ментори"

"Устойчиво готвене" е приготвяне и съхранение на храната, без да се нарушават основните принципи на природата, запазват се полезните вещества и вкусовите качества на продукта. Предпочитат се сезонни и местни продукти и се ползва, колкото се може повече от тях


Списание Hera.bg взе блиц интервю от Росен, в което разказва накратко за себе си и за своето фантастично приготвено и аранжирано ястие. Той приготви и аранжира специално за нас три интересни идеи за поднасянето на традиционната печена тиква, виж тук.



Но първо да разберем нещо повече за него:

Разкажи ми малко за себе си. Къде учиш и каква специалност?

Живея в Добрич и уча в ПГ по туризъм "П. К. Яворов" в специалност "Ресторантьорство"

Има ли в семейството ти други изявени кулинари? Откъде идва тази страст към готвенето?

В семейството ми няма други изявени готвачи. Страстта към готвенето винаги съм я носил в себе си.

Откъде черпиш информация, свързана с готвенето? Само в училище ли или има и други вдъхновения?

Информация черпя от книги, интернет, но най вече от моята учителка - госпожа Даниела Аврамова.

Опиши ми какво представи на състезанието?

Ястието, което приготвих на състезанието, беше печено рибено филе на роле, фаршировано с кейл, панирано в орехи. Отстрани - пюре от целина и ябълка, моментна туршия от ябълка, дюля и лук шалот.

Вече си почти последен курс, с какво мислиш да се занимаваш след завършване на образованието?

След завършването си искам да следвам, но още не съм сигурен къде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
· Как да: Сварим пукнато яйце
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· Колбасите нарушават бъбречната функция при децата и ги правят по-нервни
· Коремните преси вредят на гръбначния стълб?
· Чрез вградени живи бактерии дреха спира миризмата от изпотяване
· 19 август - Световен ден на фотографията
· 13 август - Международен ден на леворъките
· Колибрита, искрящи като дъга
Понеделник
23
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Малка безплатна библиотека
Началото на движението „Малки безплатни библиотеки” е положено през 2009 г. от Тод Бол, Хъдзън, Уисконсин,...
Петнистото езеро в Канада
Петнистото езеро е уникален природен феномен, който привлича любителите на природата от цял свят. ...
Капанът на егото: "Егото е умело скрито в благородни мисли"
Ако мислите, че е “по-духовно” да станете вегетарианец, да купувате органични храни, да практикувате...
12 април - Ден на авиацията и космонавтиката
На днешна дата светът отбелязва Деня на авиацията и космонавтиката. На 12 април Юрий Гагарин става...
С промяната на маловажните навици се променят важните неща
С промяната на маловажните навици се променят важните неща....
Божури и незабравки
Познаваха се едва от няколко часа. Той - малко над трийсетте, тя малко под тях. Той трябваше да предаде...
Колко добра е една картина на Майстора
Владимир Димитров - Майстора (1 февруари 1882 г. - 24 септември, 1960 г.) често е именуван като най-добрият...
Коледни пости - Ден 3:
Отново на пазар, една бърза пица и малко за смисъла на храната
Вечерята мина триумфално! Всички бяхме доволни от това в чиниите. Само че хапките станаха мааалко сурови...
Food revolution day в България - мирна революция в името на детското здраве
Стане ли дума за здравословно хранене на децата, всеки родител действа според разбиранията си. Когато...
В цъфтежа е целта
В цъфтежа е целта. Когато със своя разум слаб и смътен цветенце някое съгледаш и бегло го разгледаш...
10 от най-емблематичните рокли в киното
Киното и модата винаги са вървели заедно в един лек и очарователен флирт. Костюмите в един филм са толкова...
Благи думи за Благовещение - край на играта и кои участници спечелиха
Приятели, нашата игра - Благи думи за Благовещение, завърши! Не можем да ви опишем с думи радостта от...
Стивън Хокинг: "Тихите хора имат най-гръмки умове."
"Напълно в реда на нещата е да се правят грешки. Нищо не е съвършено, защото ако съществуваше съвършенство,...
Единствен оня, който винаги е сам, познава щастието да бъде заедно с друг
Тя беше напълно увлечена и аз я обичах, защото не се облягаше на мен и не протягаше ръка към моята, дори...
Редки фотографии на известни личности и моменти в историята
Те са млади, те са известни или все още не са, те са се познавали...Редки фотографии на известни личности,...
Класическите любовни филми на всички времена
Най- добрите любовни филми на едно място. В началото бях вдъхновена от тази идея и мислех, че е лесна...
Ерих Мария Ремарк за любовта
"Обичах я много, но без каквото и да е сантименталност. Докато това чувство се запазеше, се намирах до...
Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им правят живота смислен
Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им е това, което прави живота смисле...
Дългата ми, страстна афера с книгите
С книгите и четенето имам дълга и сложна връзка. Всъщност, по-дълга и по-сложна, отколкото с всеки мъж....
Обновете дома си с лято
Лятото е онази част от годината, когато дрехите са сякаш последна грижа, а престоят у дома често е сведен...
Чудото винаги ни очаква някъде в близост до отчаянието
Чудото винаги ни очаква някъде в близост до отчаянието. ...
Вижте личното тефтерче на Христо Ботев
Личното тефтече на Христо Ботев наскоро беше показано за няколко часа в Централното фоайе на Националната...
Често истината е в тишината - Омар Хаям
Ако искаш да разбереш човека, не слушай какво той говори. Престори се на дъжд или сняг и послушай,...
"Дисни" подготвят 19 пълнометражни филма по анимационните си класики
След успеха на "Красавицата и звяра" - 460 млн. долара бокс офис, "Дисни" ще направят още 19 игрални...
"Намислих да си направя едно красиво дървено човече..." из "Пинокио"
Глава II Майстор Череша подарява къса дърво на приятеля си Джепето, които го взема, за да си направи...
22 септември - за празника и за националното съзнание
Става дума за начина, по който приемаме празниците, не персоналните – а националните и официалните. Склонни...
Аз никога не губя! Или се уча, или побеждавам!
Аз никога не губя! Или се уча, или побеждавам!...
Искам да те имам целия - Станка Пенчева
Искам да те имам целия: Да са мои Всичките двадесет и четири часа В твоето денонощие; Аз да срещам...
Истината за Дядо Коледа
Всички деца вярват в Дядо Коледа – за тях той е свързан с най-големите вълшебства на празника – чудесата,...
Поприкрий си сърцето
Поприкрий си сърцето! Всеки има тревоги и грижи и над всеки в небето на безкрайни гердани се нижат гръмотевици,...
Любимите ни цитати от Ерих Кестнер
"Трябва да се научите твърдо да преглъщате ударите, както се изразяват боксьорите. Трябва да се научите...
Ръка, протегната в трудна минута, се помни цял живот
Ръка, протегната в трудна минута, се помни цял живот....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook