Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

В нюйоркски ресторант главните готвачи са...баби



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ресторантът "Enoteca Maria" в Стейтън айлънд, Ню Йорк е известен с това, че за вкусните ястия се грижат не майстор-готвачи, а обикновени баби. Но всички знаем, че бабите готвят така, че никой майстор не може и да се доближи до техните висини. Защото освен умение, те влагат нещо много повече.

Джоуди Скаравела, основателят на ресторанта, е осъзнал нещо много важно - че в бабите и тяхното готвене, отношение към храната и споделянето й със семейството се крият всички тези невидими връзки не само на семейството, но на общността. На бързото и чистосърдечно сближаване помежду ни. Самият Джоуди е с италианско потекло. Когато губи майка си, той решава да й отдаде почит, като отвори ресторант само с традиционни италиански ястия. Първоначално кани в своя ресторант баби от различни региони на Италия - - "nonnas", както с уважение ги наричат всички, но Джоуди не спира до тук.



През 2016 година ресторантът става с международно "бабино" участие - в кухнята, заедно с италианските баби, се вихрят баби от Алжир, Чехия, Казахстан и др., които веднъж седмично провеждат и майсторски класове за желаещи да се научат да готвят традиционни национални ястия. Излишно е да казваме, че ресторантът се радва на голяма популярност.



Виж още статии за:   Любопитно · Кулинарното изкуство ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
· Ученик от Добрич спечели престижно кулинарно състезание
· Световни тенденции в кулинарията и ресторантьорството за 2016 г.
· Какво мислят децата за любовта...вече в 4-ти клас
· "Френският парадокс" - убедителни причини да се влюбим в червеното вино
· Победителите от детския конкурс за фотография на "National geographic"
Виж още статии за:   Любопитно · Кулинарното изкуство ·
Вторник
28
Февруари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как се празнува Свети Валентин по света
Ето, че дойде и най-оспорваната дата в годината - 14 февруари. Не знам за вас, но на мен лично леко взе...
Коледни пости - Ден 10:
Притча за трите сита.
В ден 10 от постите няма да ви занимавам с готвене, а ще ви дам тема за размисъл. Постите са безсмислени,...
Егейска Турция - 6 дни по следите на Античността - II
Ден трети – отправните ни точки са Милет, Дидима, Бодрум и Мармарис. След недълго пътуване, пристигаме...
Българските имена, вдъхновени от природата
При избора на име са намесени многобройни фактори като вярвания, традиции, обичаи, модни влияния...Всяко...
Колко дълго може да издържите в най-тихата стая в света?
След тежкият работен ден и множеството телефонни разговори, които сте провели днес, не се ли нуждаете...
Най- големите любимци на Дядо Коледа
През 1980 година двама братя от САЩ или по- скоро, техните родители, започват една много интересна семейна...
Честит рожден ден, Митко Щерев!
Кой ме смути със странен глас? Кой ме гори във сън студен? Един монах, една жена. Една любов, една...
Самотата
Ти отново си на другия полюс, единствен жител на галактиката. Очите ти не могат да срещнат други очи,...
Високосната секунда на 30 юни 2015 г.
На 30 юни последната минута ще има 61 секунди, вместо 60. Явлението се нарича високосна секунда (leap...
Да обичаш въпреки
Това е обичта, която поема дългия път от една страна за да измине хиляди километри до друга . Да...
В списъка със задачи винаги записвам
В списъка ми със задачи винаги записвам: "Да изпия чаша вино." Така съм сигурна, че в края на деня съм...
Да учиш азбуката отново - II
Дончо Дончо завършва промишлено училище по корабостроене и логично казармената служба я...
Най-хубавият ден
Прекрасни, вдъхновяващи, думите на Майка Тереза Най-хубавият ден — днешният Най-голямата спънка...
Усещане за Коледа
Коледа е онзи миг на щастие, който предизвиква хиляди малки трепети в душата ти, връхлетяна от разпокъсаните...
Посрещаме септември със "Синя Луна"
Любителите на астрономията трябва да оградят петък (31 август) в техните календари, като датата предлагаща...
Пътят, по който не поех
Два пътя в леса разделени видях, ала не можех да тръгна по двата. Бях пътник единствен, там дълго...
8 неща, които да сторим, преди да дойде зимата
Когато премине златната есен, небето се схлупи и почнат дъждовете, усещаме все по-ясно студения дъх на...
Живота, Времето, Смъртта
Това се случи не много отдавна, и не през девет и десет планини, и сега в теб някъде се случва, със...
Вятърът...
Вятърът гаси свещта, но разпалва огъня...
5 житейски урока от "Алексис Зорбас"
"Остави хорицата на мира, началство, не им отваряй очите; ако им ги отвориш, какво ще видят? Немотията...
"Вкусното" изкуство на Надя Луонго
Надя Луонго е млада италианска художничка, завършила всъщност биомедицинско инженерство в Неапол. Родената...
За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо
За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да добиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещ...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook