Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ябълков сладкиш с Мартин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата е от благоверната на брат ми. Тя винаги има по някой скрит коз с тези интересни сладкиши. Става много лесно, а единственото важно нещо е да сте загрели фурната предварително и ябълките да са подготвени, преди да разбиете сместа, за да може, след като я изсипем в тавата, да наредим скоростно ябълките. Така те ще се задържат отгоре по време на печенето и сладкишът се изпича по-добре. Аромът от ябълки според мен е достатъчен, но който иска може да добавите някаква безвредна есенция за сладкиши.

Този сладкиш е лесен като детска игра.
Вижте как едно, нямащо 5 години, момче чевръсто се справя с този сладкиш. Е, има и малко помощ от мама, но само в добавянето на брашно. :)


4-5 ябълки/около800 гр/
обелени и на едро нарязани
1,5 ч. ч. тръстикова захар
1,5 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. олио
4 яйца
1 бакпулвер

Фурната загряваме предварително на 160-170 градуса. Тавата която съм използвала, е около 2 педи широка. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Ябълките измиваме добре и почистваме от семките. Аз лично оставям част от корите на места, но ако не сте наясно какви са тези ябълки и с какво са мазани и пръскани, по-добре ги обелете. След това се режат на полумесеци с дебелина около 1,5 см. Може да ги поръсим и да постоят с канела.

Разбиваме с миксер яйцата и тръстиковата захар, докато сместа утрои обема си. Постепенно към тях добавяме олиото и с това работата с миксера приключва.

Следва да добавим брашното с бакпулвер постепенно, като бъркаме с шпатула с леки движения (като пандишпаново тесто). Добавяме 2-3 лъжици брашно, бъркаме леко с кръгови движения, докато почти се смеси. И така докато поема цялото брашно. Не бъркайте интензивно.

Сместа се изсипва в тавата, отгоре се подреждат нарязаните ябълки и печем около 40-50 минути.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Любимите сладки на Hera.bg
· Козуначена пита след Великден
· Постен кокосов кекс с какао
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
Понеделник
27
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Миди с ориз
Мидите с ориз са класика и като повечето класики всеки интерпретира рецептата по свой вкус. Това съм...
Постна майонеза
Тази рецепта правя и записвам специално за Гени. Нейното детенце има алергия към яйца. Предложих й, освен...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Масленки за Свети Валентин
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook