Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ябълков сладкиш с Мартин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата е от благоверната на брат ми. Тя винаги има по някой скрит коз с тези интересни сладкиши. Става много лесно, а единственото важно нещо е да сте загрели фурната предварително и ябълките да са подготвени, преди да разбиете сместа, за да може, след като я изсипем в тавата, да наредим скоростно ябълките. Така те ще се задържат отгоре по време на печенето и сладкишът се изпича по-добре. Аромът от ябълки според мен е достатъчен, но който иска може да добавите някаква безвредна есенция за сладкиши.

Този сладкиш е лесен като детска игра.
Вижте как едно, нямащо 5 години, момче чевръсто се справя с този сладкиш. Е, има и малко помощ от мама, но само в добавянето на брашно. :)


4-5 ябълки/около800 гр/
обелени и на едро нарязани
1,5 ч. ч. тръстикова захар
1,5 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. олио
4 яйца
1 бакпулвер

Фурната загряваме предварително на 160-170 градуса. Тавата която съм използвала, е около 2 педи широка. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Ябълките измиваме добре и почистваме от семките. Аз лично оставям част от корите на места, но ако не сте наясно какви са тези ябълки и с какво са мазани и пръскани, по-добре ги обелете. След това се режат на полумесеци с дебелина около 1,5 см. Може да ги поръсим и да постоят с канела.

Разбиваме с миксер яйцата и тръстиковата захар, докато сместа утрои обема си. Постепенно към тях добавяме олиото и с това работата с миксера приключва.

Следва да добавим брашното с бакпулвер постепенно, като бъркаме с шпатула с леки движения (като пандишпаново тесто). Добавяме 2-3 лъжици брашно, бъркаме леко с кръгови движения, докато почти се смеси. И така докато поема цялото брашно. Не бъркайте интензивно.

Сместа се изсипва в тавата, отгоре се подреждат нарязаните ябълки и печем около 40-50 минути.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Сряда
21
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Меломакарона
Здравейте Цвети и Hera.bg, Почти в края на Коледните пости Ви предлагам две рецепти. Аз съм Галка,...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Ориз с гъби кладница
Здравей, Цвети! Казвам се Стефка, от Димитровград съм, и реших да се включа в конкурса. Аз не постя тази...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Баница с локум
Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство. Препоръчвам...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Морковена крем супа
Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook