Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Банички със спанак и сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям спанак. Днес, разбира се, нещата не стоят така, но съм убедена, че ако мама ми предлагаше тези мини банички със спанак, аз щях да се влюбя в него.
1 пакет кори за баница
1/2 пакетче масло (може да заместите с растителна мазнина)
350 гр краве сирене
1 яйце
2 пълни шепи пресен спанак
или около 200 гр замразен
1 щипка захар
олио


Сиренето намачкваме с вилица, яйцето разбиваме и добавяме към сиренето с щипка захар - разбъркваме.
Спанакът задушаваме, ако е пресен, само колкото да намали обема си. Добавяме към сиренето и яйцето, като изстине.
Взимаме две кори, помежду им мажем с разтопено масло, също и горния лист.
Мислено разделяме кората на 3 равни вертикални линии. В средата поставяме малко от плънката, завиваме от ляво и дясно /да се получи пакетче/ и навиваме на рулце.
В тавичка слагаме малко олио и нареждаме баничките. Намазваме ги с масло /за по-златисто - може и с разбит жълтък/ и печем във фурната на 200 градуса до зачервяване.
Коментари
2010-02-20 #11
wildprincess
Напоследък препоръчват да се консумират плодове и зеленчуци според сезона.Логично е да.И аз не пържа и не панирам.Може би за това ми допадат толкова твоите рецепти.Готвя със зехтин.Много обичам аромата на зехтина.
2010-02-20 #10
Инна Георгиева
Да ти кажа, понякога готвя и мазни неща. Има ястия, които без мазно не стават - гювеч, зеле, патладжан, ако няма да ги правиш мазнички - хич не ги готви. Но аз не мисля, че е фатално ако ги ядеш понякога, това са си стари ястия, готвени от нашите баби и съм сигурна, че ние до техните години няма да доживеем. Разбира се, това си е мое мнение, нека всеки има своето и да се храни така както желае.
Аз съм чревоугодник и съм готова за нещо мега калорично, после да съм дни на зелена салата с пилешка пържола.
Но виж, почти никога не панирам и не пържа /е има изключения, но на фона на общото - малко/.
Хубавите продукти наистина имат своята цена, но да се храниш здравословно не е скъпо, освен ако не визираш времето което е нужно за да отделяш внимание на това.
И ако спазваш правилото - купувай плодове и зеленчуци само в сезона им - ценово всичко е окей.
Погледнах си рецептите назад и не виждам нищо, което е скъпо, по-скоро не намиращо се във всеки град - особено по малките.
2010-02-20 #9
wildprincess
Не само обичаш,но и ти се отдава готвенето!Не е комплимент,а истина.Всичко което си написала е съвременно и не мазно!Готвенето е много приятно занимание,но за да готвиш здравословно отнема и много финанси!Като всичко-качественото е скъпо!Сега се сещам,в тази връзка-и ние като качествени жени сме скъпи!!Ха ха ха.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Четвъртък
27
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа от моркови и картофи с шафранка
Чудото на тази бърза крем супа от моркови и картофи с шафранка, се крие в пържения дехидратиран лук....
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Шоколадови топчета
Съчетанието на шоколад, лешници и кокос, сами се досещате е една чудесна комбинация. Шоколадовите топчета...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook