Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени тиквички с различен пълнеж


Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето семейство. Не изхвърляйте пълнежа от издълбаните тиквички, задушете го с други зеленчуци.
3 тиквички
3 яйца
200 грама сирене
маслини
броколи
пушено сирене
бекон
гъбка
копър
орехи

Тиквичките разполовяваме на лодки, издълбаваме с лъжичка. Завираме вода и бланшираме тиквичките за 4-5 минути. Поставяме ги в тавичка и ги напръскваме с малко зехтин. Пълним всяка половинка с различен пълнеж

Основен пълнеж: Сиренето намачкваме добре и прибавя 2 цели яйца и белтъка от третото. Добавяме копър и орехи.

1. Пълним с основния пълнеж и добавяме маслинки
2. Пълним с основния пълнеж и добавяме предварително бланширани броколи
3. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме ситно нарязана гъбка и бекон
4. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме кетчуп, бекон, пушено сирене
5. Пълним една само с основния пълнеж
6. Напълваме с предварително отделения жълтък от яйце.

Нареждаме в тавичка, добавяме малко мазнина и вода - печем до зачервяване. Можете да сервирате цели, леко охладени или след изстиване да нарежете и подредите в плато.
Коментари
2014-06-05 #7
доби
страхотни са
2011-05-19 #6
Инна Георгиева
Че толкова ли са ситни тези семенца? Май в блога на Йоанка бях видяла тиквички с амарант преди време. Роси, на какво има вкус амаранта? Аз дали да не опитам за тази вечер вариант с елда
2011-05-19 #5
Росица
Йе, йе, йеееее. Обожавам тиквички. Много готини пълнежчета, и както съм гладна в моментааа Аз мисля да пробвам с леко сварен амарант. Купих семенцата за покълване, но са много ситни и изпадат през дупките на буркана.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да готвим: Свинско месо
· Солена палачинкова торта
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Ориз със спанак, сирене и яйца
· Спаначени "мъфини" с готови кори
· Панирани пиперки с доматен сос
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Сладкиш с праскови и диви къпини
· Левурда - още една българска суперхрана
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Пролетна салата с кълнове и авокадо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Бърза баница в кексова форма
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Песто от левурда
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Четвъртък
28
Май 2015
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Всичко за халвата
Халвата е един от най- популярните ориенталски десерти и има дълбока традиция и у нас. Не само заради...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook