Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени тиквички с различен пълнеж


Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето семейство. Не изхвърляйте пълнежа от издълбаните тиквички, задушете го с други зеленчуци.
3 тиквички
3 яйца
200 грама сирене
маслини
броколи
пушено сирене
бекон
гъбка
копър
орехи

Тиквичките разполовяваме на лодки, издълбаваме с лъжичка. Завираме вода и бланшираме тиквичките за 4-5 минути. Поставяме ги в тавичка и ги напръскваме с малко зехтин. Пълним всяка половинка с различен пълнеж

Основен пълнеж: Сиренето намачкваме добре и прибавя 2 цели яйца и белтъка от третото. Добавяме копър и орехи.

1. Пълним с основния пълнеж и добавяме маслинки
2. Пълним с основния пълнеж и добавяме предварително бланширани броколи
3. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме ситно нарязана гъбка и бекон
4. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме кетчуп, бекон, пушено сирене
5. Пълним една само с основния пълнеж
6. Напълваме с предварително отделения жълтък от яйце.

Нареждаме в тавичка, добавяме малко мазнина и вода - печем до зачервяване. Можете да сервирате цели, леко охладени или след изстиване да нарежете и подредите в плато.
Коментари
2014-06-05 #7
доби
страхотни са
2011-05-19 #6
Инна Георгиева
Че толкова ли са ситни тези семенца? Май в блога на Йоанка бях видяла тиквички с амарант преди време. Роси, на какво има вкус амаранта? Аз дали да не опитам за тази вечер вариант с елда
2011-05-19 #5
Росица
Йе, йе, йеееее. Обожавам тиквички. Много готини пълнежчета, и както съм гладна в моментааа Аз мисля да пробвам с леко сварен амарант. Купих семенцата за покълване, но са много ситни и изпадат през дупките на буркана.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да готвим: Свинско месо
· Солена палачинкова торта
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 14
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Баница с праз, гъби и амарант
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Любими есенни супи с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
Петък
23
Февруари 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Кекс със сладко
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook