Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Как да приготвим детоксикираща вода с плодов вкус



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Детоксикиращата плодова вода е един от най-популярните инструменти за загуба на тегло, премахване на токсините от тялото, добра хидратация и освежаване в горещите летни дни. Пиенето на повече вода спомага за по-бързо отслабване, добро здраве и тонус. Водата не съдържа калории, помага ни да не се чувстваме гладни и засилва метаболизма – неслучайно тя е част от всяка диета и тренировъчна програма, има и решаващо значение за производството на енергия.

Какво представлява детоксикиращата вода? – Специалната вода е предназначена за пречистване на организма от вредни вещества, тонизиране и подобряване на метаболизма. Към водата се добавят различни благоприятни съставки, плодове, билки. Само 6-8 чаши всеки ден ще ви помогнат да поддържате високи нива на енергия и да запазите жизнените си органи в най-доброто възможно здравословно състояние.



Как да я приготвим? – Важно е да знаете, че няма един точен и перфектен начин за приготвянето ѝ, всичко зависи от личните предпочитания. Изсипете избраните съставки за детоксикиращата вода в подходяща кана или бутилка и след това добавете 1 литър вода. Оставете я да се охлади в хладилника за няколко часа (за по-добри резултати можете да я оставите да престои и цяла нощ). Добавете повече или по-малко плодове в зависимост от вашите предпочитания за вкус.

Колко време могат да се запазят плодовете във водата? - Въпреки че това може да варира в зависимост от плодовете и други фактори, има някои общи указания за това колко дълго можете да запазите плодовете в детоксикиращата вода.

Накиснете плодовете за малко във вода, ако се съмнявате за нитрати и изхвърлете тази вода. Долейте прясна трапезна, филтрирана и минерална вода (само според нуждите и избягвайте на деца да давате)

Ако оставите водата с билки, плодове и подправки в продължение на повече часове, по-добре e да ги отстраните и след това да консумирате напитката, така водата ще издържи до 3 дни във хладилника.

Ако искате в момента да си пийвате, оставете ги в чашата или в диспенсър с напитки и само доливайте.

Когато са престояли, плодовете се изхвърлят, но когато пием веднага, може да си ги хапнем спокойно.



Има наистина много рецепти за приготвяне на детоксикираща вода, а разнообразието от вкусове ще ви спечели със сигурност:

Вода с краставица, лимон и мента – Това е най-популярната комбинация, най-често приготвяна и любима на много хора. Лимонът в тази рецепта е чудесен за повишаване на имунната система и постване на вредните токсини. Краставицата е противовъзпалителна и помага да останете хидратирани, а ментата подслажда питието без добавяне на захар, придавайки приятен свеж аромат и помага при храносмилането.


Вода с ягоди и лимон - Ягодите са чудесни за вашата кожа и помагат в борбата с канцерогените, а в комбинация със свежия лимон, резултатите ще са още по-добри.

Вода с ябълки, лимон и канела – ябълките са богати на фибри, канелата спомага за намаляване на апетита, а лимонът има прочистващо действие - една истински приятна комбинация на вкусове и аромати.

Вода с лимон и пресен джинджифил – джинджифилът е много полезен, успокоява гаденето и съдържа силни детоксикиращи агенти.

Вода с боровинки и портокал – боровинките са богати на антиоксиданти, витамин С и фибри, а цитрусовият плод подпомага храносмилането.

Вода с диня – малко нестандартна, но приготвяна и предпочитана все по-често напитка. Едно от основните съединения в динята е фитонутриентът, известен като ликопен. Тази съставка е изключително силен антиоксидант и насърчава противовъзпалителните ефекти.

Вода с ананас – невероятен източник на хидратация и необикновен, но приятен вкус. Препоръчва се ананасът да престои във водата по-малко отколкото другите плодове заради особения стипчив вкус.



Опитайте различни плодови комбинации, експериментирайте и се наслаждавайте на лятото с чаша освежаваща напитка в ръка. Не забравяйте да бъдете особено внимателни по време на горещините:

Хранете се редовно и съобразявайте продуктите, които избирате, за да не натоварвате организма си;
Съхранявайте храната правилно, за да запазите годността и качеството ѝ;
Избягвайте излагането на слънце в следобедните часове, обличайте дрехи от естествени материи и пийте достатъчно течности.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Необикновената обикновена леска
· Как да се храним през горещините, за да се чувстваме свежи и енергични?
· Косата през лятото - да се погрижим за нея, за да е красива през есента
· Полезни съвети, ако сте с куче на път
· Кои са причинителите на най-разпространените летни алергии и как да се справим с тях?
· Растението „чудо“ моринга: за добро храносмилане и баланс на кръвната захар
· Методът Табата - истинско предизвикателство в тренировките
· Исторически снимки, в които кърменето на открито е напълно нормално
· Как да се научим да контролираме тревожността си
· Не се ли стараем понякога твърде много да сме съвършени майки?
· Още ползи на "Златния корен" за здравето
Неделя
19
Август 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зеленият боб е храна, която не трябва да пренебрегваме
Зеленият боб е една от най-полезните храни, които човечеството познава. Днес на фона на разнообразието,...
Кивито е с повече витамин С от цитрусите
Кивито е сред плодовете, които имат най-голямо количество витамин С, a съдържанието на полезните фитонутриенти...
Здравословното пестене
Всички искаме да спестяваме (поне малко), но не всеки успява. Да не кажем, че за някои хора това си е...
Аврамово дърво (витекс) за женско здраве и хормонален баланс
Екстрактът от това растение отдавна се използва за лечението на женски болести. Дори се твърди, че той...
Флоротерапия - как цветята буквално лекуват
С какво лекувате умората и постоянното напрежение? Може би пътувате извън града в почивните дни. Чудесно...
Печени кестени срещу есенната умора
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради събраните емоции и спомени и заради последните...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
Ден 36 от Коледните пости. Последният ден, в който ви разказвам какво постим у дома. Да, до края на Коледните...
Е-е-е, и замирисва на… свобода. Монокините
Личният избор и това да си готов на всичко свързано с него са важни. Както се казва в една руска поговорка...
Радиацията на мобилните телефони - II
Употреба на GSM от деца Мненията относно използването на мобилен телефон от малките деца и тинейджърите...
Другият човек в мен
Много често сами ставаме жертви ма маските си. Без да знаем защо, прикриваме мотивите за действията си....
Заекването при децата - тревоги и решения
Заекването при децата е явление с все още неустановен произход. От една страна то е смущение в речевото...
Твърде много информация, твърде много тревоги
Да си информиран днес не е привилегия и право. Днес това е цяло проклятие. Знаем повече от всякога, можем...
Полезните мазнини
В последните десетилетия човечеството е обхванато от истинска параноя към мазнините. Всички хора, загрижени...
Влиянието на Луната върху женското здраве II
Ще започнем да търсим мъдрите напътствия на женската ни природа с проучване на особеностите на фазите...
4 април - Национален ден на психолога
Денят на специалистите по психично здраве се празнува от 1995 г. насам. Той е учреден заради ролята им...
Eлектронните цигари - опасни ли са?
Един от най-големите врагове на здравето са цигарите. От десетилетия се води масова кампания за вредата...
Избягвайте тези напитки в жегите
Времето става все по-топло и приемът на течности се увеличава. Дали сте сред почитателите на водата,...
Сок от селъри за здрави бъбреци и хубава кожа
Напоследък здравословните сокове, комбинации от различни зеленчуци, набират все по-голяма популярност...
Фитнес според типа фигура - II
ТИП Н Особености на фигурата – визуално ханшът е равен по ширина на раменната област, горната и долната...
Страхът – наш приятел и враг
Страхът във всичките му измерения съпровожда непрестанно човешкия живот. Страхувал се е още първобитният...
17 април - Световен ден на болните от хемофилия
На 17 април отбелязваме Световния ден на болните от хемофилия. В България засегнатите са 700 души, от...
Диагноза: Сладка зависимост
„Чувствам се толкова подтисната днес, дали да не хапна малко шоколад” – такива спасителни мисли често...
Мисия "Детски имунитет" II
Храненето. Едва ли за първи път чувате думите на Хипократ: „И нека храната бъде вашето лекарство и вашето...
Витамини за бъдещи майки - част I
На всички е известно, че по време на бременността, бъдещата майка трябва да обръща особено внимание на...
Китайски полъх в храненето
Чували сте за фън шуй, нали? Това древнокитайско изкуство е толкова «налагано» напоследък, че все повече...
Как да запазим вкуса към живота?
Чувствате сетивата си изморени и изхабени? Нищо не ви радва, всичко ви е равно и еднообразно, животът...
Защо от загубата на домашен любимец толкова ни боли?
Хората, които нямат домашен любимец, често не разбират мъката на другите, когато се случи тяхната животинка...
Най-фертилните храни - I
Какво да ядем, за да забременеем...Звучи ви смешно? Но за влиянието на определени хранителни продукти...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 28
Коледни пости, ден 28. През уикенда сварих червен боб, като идеята ми бе да го превърнем в яхния. Честно...
Бъди автор на всеки ден от живота си
Имаш ли чувството, че не си част от собствения си живот? Че нещата се случват без твоя контрол и не по...
Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
Да включим в менюто си ягоди е повече от полезно за организма ни: Укрепват имунната система Подобряват...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Канцерогените – какво знаем и не знаем за тях
Злокачествените туморни образувания са известни от дълбока древност, но през последния един век са се...
Исоп против кашлица и възпаления
Латинското му наименование е Hyssopus officinalis и представлява полу храст от семейство Устноцветни....
Бакла - полезният зеленчук в началото на лятото
Баклата е растение от Бобови, един от най-ранните зеленчуци. И макар да е полезен, далеч не колкото зеления...
Как да трансформираме съжалението във възможност за израстване?
„... съжалението от пропуснатите възможности е най-страшният ад, в който може да пребивава живата душа...“...
Кога и какъв сладолед да предложим на бебето и малкото дете?
Полезен ли е сладоледът за моето бебе? От кой месец мога да дам сладолед? Какъв сладолед да дам на моето...
Събуди се!
Да се излежаваме, да спим до късно, да си почиваме в леглото – за тези неща май на никого не са му нужни...
Анасонът - билка и подправка
Анасонът е от семейството на кимиона и копъра, има сладникав вкус натрапчив и характерен аромат, който...
В плен на … тестото
Замисляли ли сте се какво чак толкова изкушаващо има в една кифла. Отговорът е много прост - леснодостъпни,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook