Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Крем супа от боб


Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба в тенджерата под налягане, и когато я отворихме вътре бяха останали 2-3 цели зърна.

Салата стана ясно, че няма да ядем и започнахме да се тюкхаме, че сега ще изхвърлим боба. Хрумна ни да приготвим крем супа с него, нещо което не бях хапвала досега, но се получи чудесно. От нищо - нещо както се казва. Рецептата е подходяща за постите, но ако не постите можете да добавите и 300 мл прясно мляко.
250 г зрял боб
2 моркова
1 глава лук
олио
1-2 с.л брашно
магданоз
целина
чубрица
черен пипер млян
сол


Бобът сваряваме до омекване заедно с нарязаните моркови (или сте се снабдили с преварен като нашия).

Лукът наситняваме и задушаваме в малко мазнина. Добавяме боба, шипка-две магданоз и целина, чубрица, черен пипер, сол. Всичко пасираме и бъркаме постоянно до завиране. (Ако нямате пасатор - процедурата се извършва с по-едра цедка като се притрива продукта в нея и полива с гореща вода).

В малко олио (може и краве масло) запържваме брашно, добавяме от пасираната супа до получаване на еднородна смес, след което връщаме в бобената крем-супа.

Сервираме с крутони .

Коментари
2015-09-28 #3
Вик
Запържване, задушаване... Куп излишни и вредни мероприятия. Бобът се вари и толкова!
2010-08-26 #2
Инна Георгиева
Tео ако те разяжда точно тая манджа, бая си глaден. Закуси
2010-08-26 #1
Teo
Звучи много вкусно, май не съм закусвал днес
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вегетариански (постен) бъргър
· Зеленият боб е храна, която не трябва да пренебрегваме
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
· Грахът - диетичен, достъпен, полезен
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Баница с праз, гъби и амарант
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
· Импровизиран киш с праз и бекон
Понеделник
17
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook