Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Маслинова паста с босилек


Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите на „Ботуша” похапват за предястие. Аз обаче обичам тази комбинация за закуска. Тя е достатъчно хранителна и същевременно лека за прекрасен старт на деня.

Съществуват безброй варианти на маслиновата паста – с различни сортове маслини, разнообразни подправки, зеленчуци, яйца, дори вино. Във Франция приготвят т. нар. тапенаде, в което задължително присъстват също каперсите и филето от аншоа. Аз ви предлагам моята любима рецепта със сушени домати и босилек. Разбира се, подобна маслинова паста можете да намерите във всеки по-голям магазин, но поне моят опит показва, че готовите продукти са или прекалено солени, или прекалено кисели (от консервантите) или съдържат обилно количество смлени костилки, които скърцат между зъбите. А всички тези недостатъци съвсем не съответстват на солидната им цена.

300 гр. обезкостени черни маслини
3 с.л. зехтин „Екстра върджин”
2-3 сушени доматчета
1 клонка пресен босилек


За предпочитане е да използвате натурални сушени доматчета, а не от консерва, тъй като те са прекалено солени. За да омекнат ги накиснете около половин час в зехтина и след това ги смелете с блендер. Добавете и маслините и отново пуснете блендера, докато всичко се превърне в паста. След това прехвърлете сместа в купичка и прибавете зехтина, в които сте киснали доматчетата. Накрая накъсайте на дребно листата босилек, тъй като нарязани с нож губят голяма част от аромата си. Разбъркайте добре пастата. Вече е готова за намазване върху препечена и полята със зехтин филийка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Какво да похапваме пред телевизора
· Мазнините: добри, полезни, вредни - II
· Мазнините: добри, полезни, вредни - I
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Резене - храна, лекарство и много повече
· Брускети с домати, чесън и зехтин
· Сирни Заговезни
· Всичко за Великите пости
· Прошка
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Пенне ригато със спанак и сметана
· Мини пици с лапад
· Семената от чиа - суперхрана без глутен
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Постни лозови сарми с царевица
· Винен кебап от гъби кладница
· Панирани пиперки с доматен сос
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Сладкиш с праскови и диви къпини
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
· Маринован джинджифил
· Бамя - древният позабравен зеленчук
· Супа от тиква и скариди с кокос
· Постни арменски сармички
· Постен сладкиш с ябълки и грис
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Понеделник
2
Март 2015
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително.  Както...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Спагети с домати, чили и риба тон
Едно предложение с риба и паста, в което вярвам ще се влюбите. за 4 порции 350 г спагети 1 малка...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook