Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Маслинова паста с босилек


Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите на „Ботуша” похапват за предястие. Аз обаче обичам тази комбинация за закуска. Тя е достатъчно хранителна и същевременно лека за прекрасен старт на деня.

Съществуват безброй варианти на маслиновата паста – с различни сортове маслини, разнообразни подправки, зеленчуци, яйца, дори вино. Във Франция приготвят т. нар. тапенаде, в което задължително присъстват също каперсите и филето от аншоа. Аз ви предлагам моята любима рецепта със сушени домати и босилек. Разбира се, подобна маслинова паста можете да намерите във всеки по-голям магазин, но поне моят опит показва, че готовите продукти са или прекалено солени, или прекалено кисели (от консервантите) или съдържат обилно количество смлени костилки, които скърцат между зъбите. А всички тези недостатъци съвсем не съответстват на солидната им цена.

300 гр. обезкостени черни маслини
3 с.л. зехтин „Екстра върджин”
2-3 сушени доматчета
1 клонка пресен босилек


За предпочитане е да използвате натурални сушени доматчета, а не от консерва, тъй като те са прекалено солени. За да омекнат ги накиснете около половин час в зехтина и след това ги смелете с блендер. Добавете и маслините и отново пуснете блендера, докато всичко се превърне в паста. След това прехвърлете сместа в купичка и прибавете зехтина, в които сте киснали доматчетата. Накрая накъсайте на дребно листата босилек, тъй като нарязани с нож губят голяма част от аромата си. Разбъркайте добре пастата. Вече е готова за намазване върху препечена и полята със зехтин филийка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Какво да похапваме пред телевизора
· Мазнините: добри, полезни, вредни - II
· Мазнините: добри, полезни, вредни - I
· Сирни Заговезни
· Заговезни
· Прошката и нейната измъчена, но освобождаваща сила
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25
· Пица от лимец с риба и каперси
· Бърза авокадо паста
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Паламуд плакия по варненски
· С повишено внимание към морските дарове
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асатефида
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Постен кокосов кекс с какао
Вторник
28
Февруари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook