Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Агнешко бутче с картофи


Рецептата, която ви предлагам съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение от миналата година. Аз само снимах. Всички обаче си облизаха пръстите.
агнешко бутче 2-2,5кг.
картофи - 2 кг
сол, черен пипер,
червен пипер, джоджен, девесил
(по възможност пресни)
1 зеленчуков бульон
краве масло - 150 гр
олио - 2 с.л


Бутчето се измива много добре, подсушава се. Приготвя се смес от нарязаните подправки. Правят се дълбоки прорези на 5-6 места от едната страна и на 5-6 от другата страна на бутчето. Шпикова се с подправките и парченца масло ако няма мазнина по него.

С останалата смес от подправките намазваме добре бутчето. Оставяме така да престои няколко часа в хладилника.

Сгорещява се смес от олио и останалото краве масло и се изсипва с лъжица върху бутчето първо от долната страна, после отгоре. По този начин агнешкото бутче се запечатва и става по-сочно.

Обелените и нарязани картофи се овкусяват с бульон и се изсипват в намаслена тавичка. Върху тях се поставя агнешкото бутче. Добавя се се 1 ч.ч. гореща вода и се покрива с фолио плътно. Пече се на 180-200 градуса около 2 - 2,30 часа

Да ви е вкусно!



Коментари
2010-09-11 #2
Инна Георгиева
За всички, които обичат лук, препоръката на Петър е на място.
Поначало мисля, че повече подходящо е зелен лук, когато е гергьовско агнето, а не с картофи за Великден, но така или иначе в свекървата лук не се яде
2010-09-11 #1
Петър
Препоръчвам към картофките да се сложат 3 връзки зелен лук, половин час след като е започнал процеса на печене. Също така към подправките е добре да се добавят стръкчета розмарин. Великолпено!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Агнешкото - защо да го изберем
· Книжен кебап
· Гергьовден
· Козунак + козуначени кифлички
· Великденска изненада с различен вкус
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Похвално слово за Пасха
· Чудото на Благодатния огън
· Разпети петък - среща с тях и себе си
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Яхния с охлюви и лапад
· Панирани пиперки с доматен сос
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Постен сладкиш с ябълки и грис
· Макарони на фурна с тиква
· Парти идеи за Хелоуин: Кървави спринцовки
Петък
28
Ноември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Попска яхния от петел
Попската яхния от петел е характерно ястие за празника на Свети Димитър 1 петел /1.500/ 1 кг арпаджик 1/2...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook