Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Агнешко бутче с картофи


Рецептата, която ви предлагам съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение от миналата година. Аз само снимах. Всички обаче си облизаха пръстите.
агнешко бутче 2-2,5кг.
картофи - 2 кг
сол, черен пипер,
червен пипер, джоджен, девесил
(по възможност пресни)
1 зеленчуков бульон
краве масло - 150 гр
олио - 2 с.л


Бутчето се измива много добре, подсушава се. Приготвя се смес от нарязаните подправки. Правят се дълбоки прорези на 5-6 места от едната страна и на 5-6 от другата страна на бутчето. Шпикова се с подправките и парченца масло ако няма мазнина по него.

С останалата смес от подправките намазваме добре бутчето. Оставяме така да престои няколко часа в хладилника.

Сгорещява се смес от олио и останалото краве масло и се изсипва с лъжица върху бутчето първо от долната страна, после отгоре. По този начин агнешкото бутче се запечатва и става по-сочно.

Обелените и нарязани картофи се овкусяват с бульон и се изсипват в намаслена тавичка. Върху тях се поставя агнешкото бутче. Добавя се се 1 ч.ч. гореща вода и се покрива с фолио плътно. Пече се на 180-200 градуса около 2 - 2,30 часа

Да ви е вкусно!



Коментари
2010-09-11 #2
Инна Георгиева
За всички, които обичат лук, препоръката на Петър е на място.
Поначало мисля, че повече подходящо е зелен лук, когато е гергьовско агнето, а не с картофи за Великден, но така или иначе в свекървата лук не се яде
2010-09-11 #1
Петър
Препоръчвам към картофките да се сложат 3 връзки зелен лук, половин час след като е започнал процеса на печене. Също така към подправките е добре да се добавят стръкчета розмарин. Великолпено!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Книжен кебап
· Козунак + козуначени кифлички
· Великденска изненада с различен вкус
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Христос воскресе!
· Какво да правим с великденските яйца след Великден
· Слънчев кладенец
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асатефида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Картофки на фурна с асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Вегетариански (постен) бъргър
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
Вторник
28
Февруари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
Това е първата ми среща с кейла на трапезата. Изумителните му здравословни ползи са проучени едва наскоро,...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Курбан шаран
Aко препочитате допълнително плънка увеличете ориза. Орехите изпечете предварително - така става...
Омайният кардамон
От появата му на територията на Южна Индия и Шри Ланка до днес растението с латинско название Elettaria...
Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook