Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Агнешко бутче с картофи


Рецептата, която ви предлагам съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение от миналата година. Аз само снимах. Всички обаче си облизаха пръстите.
агнешко бутче 2-2,5кг.
картофи - 2 кг
сол, черен пипер,
червен пипер, джоджен, девесил
(по възможност пресни)
1 зеленчуков бульон
краве масло - 150 гр
олио - 2 с.л


Бутчето се измива много добре, подсушава се. Приготвя се смес от нарязаните подправки. Правят се дълбоки прорези на 5-6 места от едната страна и на 5-6 от другата страна на бутчето. Шпикова се с подправките и парченца масло ако няма мазнина по него.

С останалата смес от подправките намазваме добре бутчето. Оставяме така да престои няколко часа в хладилника.

Сгорещява се смес от олио и останалото краве масло и се изсипва с лъжица върху бутчето първо от долната страна, после отгоре. По този начин агнешкото бутче се запечатва и става по-сочно.

Обелените и нарязани картофи се овкусяват с бульон и се изсипват в намаслена тавичка. Върху тях се поставя агнешкото бутче. Добавя се се 1 ч.ч. гореща вода и се покрива с фолио плътно. Пече се на 180-200 градуса около 2 - 2,30 часа

Да ви е вкусно!



Коментари
2010-09-11 #2
Инна Георгиева
За всички, които обичат лук, препоръката на Петър е на място.
Поначало мисля, че повече подходящо е зелен лук, когато е гергьовско агнето, а не с картофи за Великден, но така или иначе в свекървата лук не се яде
2010-09-11 #1
Петър
Препоръчвам към картофките да се сложат 3 връзки зелен лук, половин час след като е започнал процеса на печене. Също така към подправките е добре да се добавят стръкчета розмарин. Великолпено!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Агнешкото - защо да го изберем
· Книжен кебап
· Гергьовден
· Козунак + козуначени кифлички
· Великденска изненада с различен вкус
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Похвално слово за Пасха
· Чудото на Благодатния огън
· Разпети петък - среща с тях и себе си
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Яхния с охлюви и лапад
· Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
· Панирани пиперки с доматен сос
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Мусака със спанак и ориз
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Вторник
2
Септември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Печена тиква с ябълки, круши и дюли
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook