Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежи летни коктейли с розе



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един не по-малко приятен вариант, наричан розе. Розето е сладко, с красив цвят в нюансите на розовото. Поднася се студено и...от него се получават превъзходни летни коктейли.
Интересен факт за розето е, че то се прави единствено от гроздето, което се използва за приготвянето на червено вино, но се прави по технологията на бялото вино. От червеното грозде то взима танините, а технологията на бялото му позволява да запази цвета далеч по-светъл.

Розе и Аперол. Един от най-приятните коктейли с розе, който лично аз препоръчвам, е този в комбинацията с Aperol. Поставяте няколко кубчета лед в чаша, сипвате около 150 мл розе, добавяте 100 мл Aperol и около 50 мл сода, а може и малко повече - според собствения ви вкус. Комбинацията е свежа и наистина неустоимо разхлаждаща.


Коктейл "Розов букет". Друг сравнително лесен коктейл, който може да си забъркате сами е т.нар. „Розов букет“. Ако сте почитатели на джина, това е вашето питие. За рецептата ви трябват около 90 мл розе, 50 мл джин, отново 90 мл сок от грейпфрут, както и резенче грейпфрут. В широка чаша поставяте няколко кубчета лед и след това добавяте гореизброените съставки. Разбърквате и сте готови за лятна отмора на терасата.



Розе и водка. Ако не харесва характерния аромат на джина, може да пробвате комбинация с водка, вместо джин. За целта ви трябват 60 мл водка, 60 мл розе и още толкова сода. Добавяте съвсем малко захарен сироп и сте готови!

Още страхотни летни напитки

Лятна сангрия с розе:

150 мл розе
60 мл сода
60 мл водка
50 мл сок от диня
Парче праскова
Сока на половин лайм
2 кубчета захар

На първо място добре разбивате в шейкър содата, сока от лайм и захарта, докато кубчетата се разтворят. След това добавяте всичко останало и разбивате още веднъж. Количеството ви стига за два коктейла- за вас и приятелка или половинката ви…за перфектно завършен летен ден.


Нещо набързо. Ако пък нямате време за шейкъри и не искате да смесвате два вида алкохол, а просто искате нещо много леко и набързо забъркано, спрете се на 150 мл розе, 50-60 мл сода, малко захарен сироп и 2 кръгчета лимон. Смесвате всичко и изстисквате лимона. Ще се превърне в любимото ви питие, гарантирам.

Наслаждавайте се на лятото, защото ако не сега, то кога е истинското време за коктейли?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· На тази дата: "Изобретено" е шампанското
· Как да направим плато сирена?
· С какво още да поднесем виното?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Ръж
· Море
· Лятното слънцестоене - мистична енергия
Неделя
20
Септември 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
С Инна онзи ден се шегувахме помежду си, че толкова обичаме нахут и в Хера имаме толкова рецепти с нахут,...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Предлагам ви една лесна рецепта за вкусно и ароматно ястие с индийски привкус, към който ще ни отдведат...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
Брашното от рожков нашумя последните години най-вече като здравословна алтернатива на какаото. Особено...
Как да почистим: Черни миди
1. Пресните миди трябва да реагират при натиск или почукване. Отстраняваме всички отворени, тежки (пълни...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Варени гевреци с квас
Докато правех питката си с квас ми остана малко тесто, което бях заделила за украсата. Фурната вече бе...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Свежа лятна напитка с праскови и босилек
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook