Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежи летни коктейли с розе



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един не по-малко приятен вариант, наричан розе. Розето е сладко, с красив цвят в нюансите на розовото. Поднася се студено и...от него се получават превъзходни летни коктейли.
Интересен факт за розето е, че то се прави единствено от гроздето, което се използва за приготвянето на червено вино, но се прави по технологията на бялото вино. От червеното грозде то взима танините, а технологията на бялото му позволява да запази цвета далеч по-светъл.

Розе и Аперол. Един от най-приятните коктейли с розе, който лично аз препоръчвам, е този в комбинацията с Aperol. Поставяте няколко кубчета лед в чаша, сипвате около 150 мл розе, добавяте 100 мл Aperol и около 50 мл сода, а може и малко повече - според собствения ви вкус. Комбинацията е свежа и наистина неустоимо разхлаждаща.


Коктейл "Розов букет". Друг сравнително лесен коктейл, който може да си забъркате сами е т.нар. „Розов букет“. Ако сте почитатели на джина, това е вашето питие. За рецептата ви трябват около 90 мл розе, 50 мл джин, отново 90 мл сок от грейпфрут, както и резенче грейпфрут. В широка чаша поставяте няколко кубчета лед и след това добавяте гореизброените съставки. Разбърквате и сте готови за лятна отмора на терасата.



Розе и водка. Ако не харесва характерния аромат на джина, може да пробвате комбинация с водка, вместо джин. За целта ви трябват 60 мл водка, 60 мл розе и още толкова сода. Добавяте съвсем малко захарен сироп и сте готови!

Още страхотни летни напитки

Лятна сангрия с розе:

150 мл розе
60 мл сода
60 мл водка
50 мл сок от диня
Парче праскова
Сока на половин лайм
2 кубчета захар

На първо място добре разбивате в шейкър содата, сока от лайм и захарта, докато кубчетата се разтворят. След това добавяте всичко останало и разбивате още веднъж. Количеството ви стига за два коктейла- за вас и приятелка или половинката ви…за перфектно завършен летен ден.


Нещо набързо. Ако пък нямате време за шейкъри и не искате да смесвате два вида алкохол, а просто искате нещо много леко и набързо забъркано, спрете се на 150 мл розе, 50-60 мл сода, малко захарен сироп и 2 кръгчета лимон. Смесвате всичко и изстисквате лимона. Ще се превърне в любимото ви питие, гарантирам.

Наслаждавайте се на лятото, защото ако не сега, то кога е истинското време за коктейли?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· С какво още да поднесем виното?
· "Жени и вино! Вино и жени!"
· "Френският парадокс" - убедителни причини да се влюбим в червеното вино
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Морето е човек, забравил нещо
· Необичайни признаци за дехидратация
· 9 игри от миналото, на които да научите децата през ваканцията
Неделя
22
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Кулинарните тайни на барбекюто
Лятото не е същото без поне едно хубаво барбекю с приятели. Дали е в задния двор, който обикновено се...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Готвенето у дома – ниско квалифициран труд или изкуство
Често споделям с приятелки и колежки, какво съм сготвила предната вечер, как се е получило и каква е...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook