Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежи летни коктейли с розе



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един не по-малко приятен вариант, наричан розе. Розето е сладко, с красив цвят в нюансите на розовото. Поднася се студено и...от него се получават превъзходни летни коктейли.
Интересен факт за розето е, че то се прави единствено от гроздето, което се използва за приготвянето на червено вино, но се прави по технологията на бялото вино. От червеното грозде то взима танините, а технологията на бялото му позволява да запази цвета далеч по-светъл.

Розе и Аперол. Един от най-приятните коктейли с розе, който лично аз препоръчвам, е този в комбинацията с Aperol. Поставяте няколко кубчета лед в чаша, сипвате около 150 мл розе, добавяте 100 мл Aperol и около 50 мл сода, а може и малко повече - според собствения ви вкус. Комбинацията е свежа и наистина неустоимо разхлаждаща.


Коктейл "Розов букет". Друг сравнително лесен коктейл, който може да си забъркате сами е т.нар. „Розов букет“. Ако сте почитатели на джина, това е вашето питие. За рецептата ви трябват около 90 мл розе, 50 мл джин, отново 90 мл сок от грейпфрут, както и резенче грейпфрут. В широка чаша поставяте няколко кубчета лед и след това добавяте гореизброените съставки. Разбърквате и сте готови за лятна отмора на терасата.



Розе и водка. Ако не харесва характерния аромат на джина, може да пробвате комбинация с водка, вместо джин. За целта ви трябват 60 мл водка, 60 мл розе и още толкова сода. Добавяте съвсем малко захарен сироп и сте готови!

Още страхотни летни напитки

Лятна сангрия с розе:

150 мл розе
60 мл сода
60 мл водка
50 мл сок от диня
Парче праскова
Сока на половин лайм
2 кубчета захар

На първо място добре разбивате в шейкър содата, сока от лайм и захарта, докато кубчетата се разтворят. След това добавяте всичко останало и разбивате още веднъж. Количеството ви стига за два коктейла- за вас и приятелка или половинката ви…за перфектно завършен летен ден.


Нещо набързо. Ако пък нямате време за шейкъри и не искате да смесвате два вида алкохол, а просто искате нещо много леко и набързо забъркано, спрете се на 150 мл розе, 50-60 мл сода, малко захарен сироп и 2 кръгчета лимон. Смесвате всичко и изстисквате лимона. Ще се превърне в любимото ви питие, гарантирам.

Наслаждавайте се на лятото, защото ако не сега, то кога е истинското време за коктейли?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· На тази дата: "Изобретено" е шампанското
· Как да направим плато сирена?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Ръж
· Море
· Лятното слънцестоене - мистична енергия
Петък
15
Януари 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Спагети с домати, чили и риба тон
Едно предложение с риба и паста, в което вярвам ще се влюбите. за 4 порции 350 г спагети 1 малка...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Коледна разядка с босилек и броколи
Предлагам ви една много проста, но ефектна рецепта. С малко средства и продукти можем да направим бърза...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Предлагам ви една лесна рецепта за вкусно и ароматно ястие с индийски привкус, към който ще ни отдведат...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Бърза рибна вечеря
Колко пъти се прибираме уморени, хапва ни се нещо вкусно, лесно и бързо. Ето нещо, което ще ухае след...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook