Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Грахова крем-супа с пармезанови крутони


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и с жизнерадостния си цвят. Лесна е за приготвяне, вкусна и изключително здравословна.
½ връзка зелен лук
2-3 с. л. зехтин
1 голям картоф
3 стръка пресен джоджен
500 гр. замразен грах
1 с. л. сушени зеленчуци за супа или бульон
150 гр. крутони
50 гр. пармезан
черен пипер


Зеленият лук задушете за няколко минути в зехтина. Прибавете нарязаният на кубчета картоф, пресния джоджен и налейте литър гореща вода. Когато супата започне да завира, я овкусете със сушените зеленчуци. Те обикновено се състоят от моркови, пащърнак, магданоз, праз и не съдържат сол и изкуствени добавки. Ако не ви се намират, разбира се, можете да ги замените с обикновен зеленчуков бульон, но супата вече няма да бъде толкова здравословна.

През това време изсипете крутоните в тавичка и ги поръсете с настъргания пармезан. Запечете ги във фурната, докато сиренето се разтопи.

Когато картофите омекнат, е време да прибавите замразения грах. След като супата кипне отново, я варете 4-5 мин. и я пасирайте. При сервиране я декорирайте с пармезановите крутони, черен пипер, листа джоджен или магданоз.
Коментари
2010-05-16 #2
Руми
Гласувам с 2 ръце че е и много вкусна...
2010-05-02 #1
Инна Георгиева
Много свеж цвят има тази супичка
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Лазаня "Болонезе"
· Печени патладжани с домати и Пармезан
· Грахът - диетичен, достъпен, полезен
· Топла салата с нахут
· Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Любими есенни супи с тиква
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Как дъждът намалява стреса и още ползи от него
· 12 красиви цитата за цветята
· Март
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Любимите сладки на Hera.bg
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
Вторник
21
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Замразените зеленчуци - полезни или не
Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет,...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook