Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Баница с праз и гъби


Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и гъби. Ако искате да е постна, махнете яйцата, сиренето и маслото.

Необходимите продукти:
500 гр кори за баница
5 стръка дребен праз
200 г гъби
200 г сирене
4 яйца
магданоз
олио, масло
черен пипер, сол


В олиото задушаваме праза, заедно с наситнените гъби - оставяме да изстинат.

Сиренето натрошаваме на ситно и разбъркваме с 2 яйца. Добавяме в изстиналия праз, като добавяме черен пипер, магданоз нарязан на ситно и сол на вкус.

Намазваме тавата с масло и нареждаме три кори, част от плънката. Редуваме като завършваме с 2-3 кори. Разбиваме останалите яйца и заливаме с тях баницата.


Печем до готовност на умерена фурна.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърза баница в кексова форма
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Задушено шкембе в гювече
· Баница с праз (зелник)
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Вита баница с леща и праз
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Вкусни десерти с тиква
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Паламуд плакия по варненски
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Понеделник
1
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Когато избирате зелени аспержи - гледайте да са със затворени съцветия в горната част, разбира се - свежи....
Бърза рибна вечеря
Колко пъти се прибираме уморени, хапва ни се нещо вкусно, лесно и бързо. Ето нещо, което ще ухае след...
Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Набързичко да си спиша обещаното за Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam, със салса с патладжан...
Тофу – да похапнем здравословно
Тофуто е традиционно ястие, характерно за японската кухня. Но то е любимо и на много хора, които спазват...
Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни 3-4 стръка праз 50 гр масло 2 с.л зехтин 2...
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook