Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки жулиени върху картофена палачинка


Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво се чудиш какво да сготвиш без да изгниеш на котлона. Това кулинарно предложение отнема около 60 минутки общо. Докато картофите се варят, мариновайте месцето.
500 гр картофи
400 гр пилешки гърди
100 гр гъби
100 мл бяло вино
2 ч.л едра горчица
1 ч.л кетчуп
черен пипер
риган
зехтин


Пилешките гърди нарязваме на жулиенчета - или иначе казано на дълги около 7-8 см ленти дебели 1-2 см.

Мариноваме пилешкото месо в малко сухо бяло вино, горчица, кетчуп, черен пипер, риган и зехтин. Аз предпочитам тази с почти не смлени синапени семенца. Вкусът й е много по-нежен.

Картофите измиваме добре и варим до готовност. Обелваме и настъргваме на едрото ренде. Към картофената смес добавяме съвсем малко индийско орехче, сол (по желание кашкавал)

Пилешките жулиени изпържваме в малко зехтин до пълна готовност. Обикновено това е по около минута за всяка страна. За разлика от другите меса, пилешкото и особено това от гърдите, се нуждае от много малко топлинна обработка, за да не стане сухо - като на конци. Отделно задушаваме гъбките и ги слагаме при пилешкото. Посоляваме ги и добавяме 100 мл вода и маринатата на пилешкото. След 5 минути изключваме.

В тиган слагаме 3-4 капки зехтин. С помощта на дървена лъжица изсипваме настърганите картофи и притискаме добре до оформяне на гладка палачинка. (Опитвам се да се сетя колко време я пекох, но всъщност просто поглеждах кога ще хване коричка. При всички положения е повече от 5 минути.)

Обръщаме картофената палачинка върху достатъчно голяма чиния с изпечената част нагоре. Върху нея слагаме пилешкото и малкото сосче, което направихме.

Хрумва ми като идея, че ако в сместа за палачинката се добави малко карамелизиран лук ще се получи чудесно.

Коментари
2011-06-20 #12
Инна Георгиева
Много се радвам
2011-06-20 #11
marijna
много вкусна рецепта.цялото ми семейство много я хареса)))
2010-08-16 #10
Инна Георгиева
Радвам се, че ти е харесала! Ако следващият път успееш да свариш картофките, може да пробваш и с добавяне на кашкавал успех
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Тайните на домашната лимонада
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Любимите сладки на Hera.bg
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
Вторник
28
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Свежи летни коктейли с розе
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Меломакарона
Здравейте Цвети и Hera.bg, Почти в края на Коледните пости Ви предлагам две рецепти. Аз съм Галка,...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Мъфини с шоколад
На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо. за 12 кексчета...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook