Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Фъдж с кокос



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята е вътрешността подобно на фъджа да остане мекичка. В моето детство пък фъдж се наричаше шоколадов кекс залят с какаова или шоколадова глазура, която попиваше и правеше кекса мек. В оригинал фъджа e подобeн на бонбони.
Кокосовият фъдж се приготвя изключително бързо и е лесен за изпълнение дори от начинаещите домакини.
250 гр краве масло
500 г кафява захар
(или около 250 бяла)
100 г какао
4 яйца
3-4 капки есенция ром
100 гр брашно
2 к.л бакпулвер
100 г кокосови стърготини


В тенджера разтапяме маслото и захарта, добавяме какаото. Можете да намалите какаото и да добавите шоколад за още по плътен вкус. Бъркаме за да не загори и оставяме да се охлади добре.

Разбиваме яйцата и добавяме към какаовата смес. Важно е тя да е охладена, за да не се пресекат яйцата. Добавяме брашното (в което сме разбъркали преди това бакпулвера), кокосовите стърготини и няколко капки ром.

В тавичка с приблизителен размер 30/22 см слагаме хартия за печене. Върху нея изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Целта е фъджа да остане леко мек в средата. Оставяме да изстине и нарязваме.

Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Коментари
2011-03-04 #11
лили
О-О-О,това трябва да се пробва!Направо почнах да преглъщам.Правила съм фъч по рецепта от нета и сега си спомних,че беше страхотно.
2010-05-23 #10
Инна Георгиева
Йехееее Цвети радвам се ! С нескуик не стана ли мнгоо сладко, то малко близо до какаото за сладкиши не е ?

п.с Аз купих овесени ядки и утре живот и здраве ще пробвам вашата рецепта
2010-05-23 #9
Цвети
Направих го, момичетааа )))))))))))))))))))))))) Стана страшееен , толкова искам да ви почерпя)) Аз сложих нескуик и какао 50:50...Това се превръща в специалитет номер 2, автоматически)))
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Понеделник
1
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook