Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Фъдж с кокос



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята е вътрешността подобно на фъджа да остане мекичка. В моето детство пък фъдж се наричаше шоколадов кекс залят с какаова или шоколадова глазура, която попиваше и правеше кекса мек. В оригинал фъджа e подобeн на бонбони.
Кокосовият фъдж се приготвя изключително бързо и е лесен за изпълнение дори от начинаещите домакини.
250 гр краве масло
500 г кафява захар
(или около 250 бяла)
100 г какао
4 яйца
3-4 капки есенция ром
100 гр брашно
2 к.л бакпулвер
100 г кокосови стърготини


В тенджера разтапяме маслото и захарта, добавяме какаото. Можете да намалите какаото и да добавите шоколад за още по плътен вкус. Бъркаме за да не загори и оставяме да се охлади добре.

Разбиваме яйцата и добавяме към какаовата смес. Важно е тя да е охладена, за да не се пресекат яйцата. Добавяме брашното (в което сме разбъркали преди това бакпулвера), кокосовите стърготини и няколко капки ром.

В тавичка с приблизителен размер 30/22 см слагаме хартия за печене. Върху нея изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Целта е фъджа да остане леко мек в средата. Оставяме да изстине и нарязваме.

Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Коментари
2011-03-04 #11
лили
О-О-О,това трябва да се пробва!Направо почнах да преглъщам.Правила съм фъч по рецепта от нета и сега си спомних,че беше страхотно.
2010-05-23 #10
Инна Георгиева
Йехееее Цвети радвам се ! С нескуик не стана ли мнгоо сладко, то малко близо до какаото за сладкиши не е ?

п.с Аз купих овесени ядки и утре живот и здраве ще пробвам вашата рецепта
2010-05-23 #9
Цвети
Направих го, момичетааа )))))))))))))))))))))))) Стана страшееен , толкова искам да ви почерпя)) Аз сложих нескуик и какао 50:50...Това се превръща в специалитет номер 2, автоматически)))
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Неделя
25
Октомври 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook