Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Овесени бисквити с Дарето


Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на мен ми каза: „ Даже ти, Цвети, ще се справиш”. Не можех да не оправдая такова доверие и се захванах. Хубавото на рецептата е, че е наистина лесна, може много да се експериментира и е диетична, здравословна – изобщо точно като за дамите тук.

Важно е да спазва последователността на смесване на продуктите и хартията за печене е задължителна. Приготвянето е лесно, зарибително, ако имаш да уплътняваш някой следобед с малък немирник, който скучае. Такъв точно мой помощник е тригодишната ми дъщеря, която е помагала при всяка манипулация, оформяла е сама бисквитите и много от тях унищожи ( а тя е изключително злояда ! ) с чаша топло мляко за следобедна закуска. Да се върнем на въпроса.
125 гр. масло
1 в.ч. захар
3 яйца
1 в.ч. брашно, пресято
300 гр. овесени ядки (фини или едри)
Хартия за печене,
Фурната на 220°

Ако сте с малък помощник – кухненска хартия, почистващи препарати, търпение

Още за продуктите :
Захарта – може да е бяла ( 1 водна чаша ), кафява или тръстикова ( 1 водна чаша и половина ) или да се добави и мед към захарта ( стават меки - тип по-скоро сладки, отколкото бисквити );

Брашното- може да бяло и пълнозърнесто ( но бъдете готови за характерния вкус );

Овесените ядки – може да са фини ( по-еднородна консистенция), едри ( отделните ядки ще се виждат ), с всякакви добавки в тях ( освен с корнфлейкс ) – стафиди, други ядки, може да са пшенични;

Може да се добавят най-различни ядки, шоколад , какао.

Канела, ванилия – но пестеливо със смесването на вкусовете, все пак !

Изобщо може много да се експериментира. Моят съвет е да пробвате основната рецепта и добивайки увереност да променяте съставките. Моята мярка е 1 водна чаша и честно казано малко на око готвя винаги.


Маслото оставяме да се разтопи на стайна температура. Добавя се захарта. Бъркаме докато сместа побелее и захарта започне да се разтапя.
Добавяме предварително добре разбитите яйца и бъркаме до смесване. Добавяме брашното и накрая овесените ядки. Консистенцията трябва да е лепкава, мека каша.
Оставяме сместа за 5 минути в хладилника да се стегне малко.

Поставяме в удобна за нас тава хартията за печене и пльокваме на малки части с лъжица например. Имаме предвид, че при печенето малко увеличават повърхнината си, да не се обединят нашите бисквити в една обща ( случвало ми се е :) )
Печем на 220° с повишено внимание, крайният резултат е тъмно кафяв загар. Оставяме добре да изстинат, за да останат коравички.

Това е ! Резултатът е просто зашеметителен – вкусни, трайни, диетични. Не на последно място, поне за мен – те са нещо, което можеш да сътвориш с детето си.

Коментари
2013-08-08 #18
Веси
Искам да ви предложа и моите изпитани и дегостирани рецепти с овесени трици:

Сладък кекс
яйца бр 5
захар ч.ч. 1,5
сол k.л. 1
канела с.л. 1
какао с.л. 1
джинджифил к.л. 1
индийско орехче к.л. 1
кисело мляко 2% к.ч. 1
сода к.л. 1
олио к.ч. 1
овесени трици ч.ч. 1,5
ленено брашно с.л. 2
нахутено брашно с.л. 3
Калории за цялата доза
Средно за 18 порции /колкото кутия цигара парчето/ 185 Ккал


Солен кекс

яйца бр 4
сол ч.л. 1
джинджифил к.л. 1
индийско орехче к.л. 1
кисело мляко 2% к.ч. 1
сода к.л. 1
олио к.ч. 1
овесени трици ч.ч. 1,5
ленено брашно с.л. 2
нахутено брашно с.л. 3
сирене гр 0,300
Средно за 18 порции /колкото кутия цигара парчето/ 145 Ккал.
Идея: Сиренето може да се замени с извара (кашкавалена -143; обезмаслена-111; пълномаслена-176). Тогава съответно калориите са 118; 114; 124 ККал.
Приготвят се по еднакъв начин. Първо се разбиват яйцата със захарта хубаво на пяна. Добавят се подпрвките ; олиото ; млякото със содата - разбиват се хубаво и накрая сухите съставки. При соления кекс сместа трябва да е по-гъста от кексова смес. Сиреното се добавя последно. Всички мерки и калории са ориентировъчни. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Да ви е сладко скъпи дами уважаващи добрия вкус и елегантната визия.
2011-08-10 #17
marina
Благодаря! Чудесна рецепта!
2010-08-19 #16
Цвети
Много се радвам, Тодоре, ти явни си от готЕните вуйчовци, щом си се навил да шеташ с малката хехехе. Забавно е с малките, защото в тях творческото е още много ясно изразено и много се забавляват, когато творят с "големите".
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със сини сливи
· Овес за здраве и красота
· Овесените трици
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· С малко дете на разходка в парка - какво да вземем?
· "Помощ, деца във ваканция!"
· Направете Коледата си различна
· "Да поиграем на челик!"
· Театър на сенки за деца
· Семейна капсула на времето
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
· Защо е важно да водим децата на културни мероприятия от съвсем малки?
· Критичното мислене и децата
· Как да научим детето на търпение?
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
Вторник
17
Октомври 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook