Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Овесени бисквити с Дарето


Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на мен ми каза: „ Даже ти, Цвети, ще се справиш”. Не можех да не оправдая такова доверие и се захванах. Хубавото на рецептата е, че е наистина лесна, може много да се експериментира и е диетична, здравословна – изобщо точно като за дамите тук.

Важно е да спазва последователността на смесване на продуктите и хартията за печене е задължителна. Приготвянето е лесно, зарибително, ако имаш да уплътняваш някой следобед с малък немирник, който скучае. Такъв точно мой помощник е тригодишната ми дъщеря, която е помагала при всяка манипулация, оформяла е сама бисквитите и много от тях унищожи ( а тя е изключително злояда ! ) с чаша топло мляко за следобедна закуска. Да се върнем на въпроса.
125 гр. масло
1 в.ч. захар
3 яйца
1 в.ч. брашно, пресято
300 гр. овесени ядки (фини или едри)
Хартия за печене,
Фурната на 220°

Ако сте с малък помощник – кухненска хартия, почистващи препарати, търпение

Още за продуктите :
Захарта – може да е бяла ( 1 водна чаша ), кафява или тръстикова ( 1 водна чаша и половина ) или да се добави и мед към захарта ( стават меки - тип по-скоро сладки, отколкото бисквити );

Брашното- може да бяло и пълнозърнесто ( но бъдете готови за характерния вкус );

Овесените ядки – може да са фини ( по-еднородна консистенция), едри ( отделните ядки ще се виждат ), с всякакви добавки в тях ( освен с корнфлейкс ) – стафиди, други ядки, може да са пшенични;

Може да се добавят най-различни ядки, шоколад , какао.

Канела, ванилия – но пестеливо със смесването на вкусовете, все пак !

Изобщо може много да се експериментира. Моят съвет е да пробвате основната рецепта и добивайки увереност да променяте съставките. Моята мярка е 1 водна чаша и честно казано малко на око готвя винаги.


Маслото оставяме да се разтопи на стайна температура. Добавя се захарта. Бъркаме докато сместа побелее и захарта започне да се разтапя.
Добавяме предварително добре разбитите яйца и бъркаме до смесване. Добавяме брашното и накрая овесените ядки. Консистенцията трябва да е лепкава, мека каша.
Оставяме сместа за 5 минути в хладилника да се стегне малко.

Поставяме в удобна за нас тава хартията за печене и пльокваме на малки части с лъжица например. Имаме предвид, че при печенето малко увеличават повърхнината си, да не се обединят нашите бисквити в една обща ( случвало ми се е :) )
Печем на 220° с повишено внимание, крайният резултат е тъмно кафяв загар. Оставяме добре да изстинат, за да останат коравички.

Това е ! Резултатът е просто зашеметителен – вкусни, трайни, диетични. Не на последно място, поне за мен – те са нещо, което можеш да сътвориш с детето си.

Коментари
2013-08-08 #18
Веси
Искам да ви предложа и моите изпитани и дегостирани рецепти с овесени трици:

Сладък кекс
яйца бр 5
захар ч.ч. 1,5
сол k.л. 1
канела с.л. 1
какао с.л. 1
джинджифил к.л. 1
индийско орехче к.л. 1
кисело мляко 2% к.ч. 1
сода к.л. 1
олио к.ч. 1
овесени трици ч.ч. 1,5
ленено брашно с.л. 2
нахутено брашно с.л. 3
Калории за цялата доза
Средно за 18 порции /колкото кутия цигара парчето/ 185 Ккал


Солен кекс

яйца бр 4
сол ч.л. 1
джинджифил к.л. 1
индийско орехче к.л. 1
кисело мляко 2% к.ч. 1
сода к.л. 1
олио к.ч. 1
овесени трици ч.ч. 1,5
ленено брашно с.л. 2
нахутено брашно с.л. 3
сирене гр 0,300
Средно за 18 порции /колкото кутия цигара парчето/ 145 Ккал.
Идея: Сиренето може да се замени с извара (кашкавалена -143; обезмаслена-111; пълномаслена-176). Тогава съответно калориите са 118; 114; 124 ККал.
Приготвят се по еднакъв начин. Първо се разбиват яйцата със захарта хубаво на пяна. Добавят се подпрвките ; олиото ; млякото със содата - разбиват се хубаво и накрая сухите съставки. При соления кекс сместа трябва да е по-гъста от кексова смес. Сиреното се добавя последно. Всички мерки и калории са ориентировъчни. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Да ви е сладко скъпи дами уважаващи добрия вкус и елегантната визия.
2011-08-10 #17
marina
Благодаря! Чудесна рецепта!
2010-08-19 #16
Цвети
Много се радвам, Тодоре, ти явни си от готЕните вуйчовци, щом си се навил да шеташ с малката хехехе. Забавно е с малките, защото в тях творческото е още много ясно изразено и много се забавляват, когато творят с "големите".
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със сини сливи
· Овес за здраве и красота
· Овесените трици
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Супа с тиква, целина и овес
· Сладкиш с праскови и диви къпини
· С деца на заведение - мисия възможна
· Градският парк – душата на града
· Коледни джуджета
· Курабии за Баба Марта
· Масленки за Свети Валентин
· Меломакарона
· Декорации с миди, раковини и други морски съкровища
· Социалните контакти на най- малките
· Хартията в интериора
· Моят ватикански хляб
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Козуначени кифлички
· Привързаното родителство - следвай родителския си инстинкт
· Валдорфската педагогика - прозорче към детската същност
· Научете детето си на ... щастие
· Панирани пиперки с доматен сос
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Вторник
2
Септември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Kексче с шоколадова душа
Кексчето има хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност. Ето защо го нарекох: с шоколадова душа. Продукти...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook