Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мързелив Ягодов чийзкейк


Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта за чийзкейк, сладкишът се пече във фурна, но това е един по-лесен вариант за правене на нещо вкусно.
За блата:
150 гр. обикновени бисквити
150 гр. обикновени маслени бисквити (petit beurre)
200 гр. масло
2 с.л. лешници
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. маскарпоне (крема сирене, извара)
300 мл. течна сметана
4 с.л. сладко от ягоди
2 с.л. захар
250 гр. ягоди
½ ч.л. ванилова есенция


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки и захарта. Сместа се разстила върху откопчаваща се тортена форма. Притискаме сместа добре, за да се образува блат, който да не се троши при рязане.

Разбиваме маскарпонето със захарта. Към тях прибавяме предварително разбитата течна сметана докато се получи еднородна смес. Добавяме сладко от ягоди на вкус и ваниловата есенция. Накрая добавяме парченца пресни или замразени ягоди.


Сместа се излива върху тестото и се оставя в хладилник за няколко часа за да се стегне. Отгоре се украсява с парченца ягоди и сладко.

Ако желаете сместа да е по твърда , можете да добавите и малко желатин


Коментари
2012-01-31 #15
Надя
Сладкиша стана разкошен. Имах доста крема сирене, около 3 пакетчета, сложих и сметаната. Много бързо и вкусен стана сладкиша. Благодаря за рецептата. И едно допълнение: в натрошените бисквити сложих малко стафиди предварително накиснати в ром.
2011-06-28 #14
стели
много вкусно ще стане ще го правя за рожденният ми дем
2011-01-23 #13
анонимен
aз смятам , че е доста скъпа тази рецепта !
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Любими есенни супи с тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
Вторник
23
Януари 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook