Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мързелив Ягодов чийзкейк


Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта за чийзкейк, сладкишът се пече във фурна, но това е един по-лесен вариант за правене на нещо вкусно.
За блата:
150 гр. обикновени бисквити
150 гр. обикновени маслени бисквити (petit beurre)
200 гр. масло
2 с.л. лешници
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. маскарпоне (крема сирене, извара)
300 мл. течна сметана
4 с.л. сладко от ягоди
2 с.л. захар
250 гр. ягоди
½ ч.л. ванилова есенция


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки и захарта. Сместа се разстила върху откопчаваща се тортена форма. Притискаме сместа добре, за да се образува блат, който да не се троши при рязане.

Разбиваме маскарпонето със захарта. Към тях прибавяме предварително разбитата течна сметана докато се получи еднородна смес. Добавяме сладко от ягоди на вкус и ваниловата есенция. Накрая добавяме парченца пресни или замразени ягоди.


Сместа се излива върху тестото и се оставя в хладилник за няколко часа за да се стегне. Отгоре се украсява с парченца ягоди и сладко.

Ако желаете сместа да е по твърда , можете да добавите и малко желатин


Коментари
2012-01-31 #15
Надя
Сладкиша стана разкошен. Имах доста крема сирене, около 3 пакетчета, сложих и сметаната. Много бързо и вкусен стана сладкиша. Благодаря за рецептата. И едно допълнение: в натрошените бисквити сложих малко стафиди предварително накиснати в ром.
2011-06-28 #14
стели
много вкусно ще стане ще го правя за рожденният ми дем
2011-01-23 #13
анонимен
aз смятам , че е доста скъпа тази рецепта !
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Пастички "С любов"
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· С повишено внимание към морските дарове
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Магданозени кюфтенца
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Веган кашкавалът на VioLife - истински вкус на разтапящ се кашкaвал
Петък
26
Май 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook