Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мързелив Ягодов чийзкейк


Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта за чийзкейк, сладкишът се пече във фурна, но това е един по-лесен вариант за правене на нещо вкусно.
За блата:
150 гр. обикновени бисквити
150 гр. обикновени маслени бисквити (petit beurre)
200 гр. масло
2 с.л. лешници
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. маскарпоне (крема сирене, извара)
300 мл. течна сметана
4 с.л. сладко от ягоди
2 с.л. захар
250 гр. ягоди
½ ч.л. ванилова есенция


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки и захарта. Сместа се разстила върху откопчаваща се тортена форма. Притискаме сместа добре, за да се образува блат, който да не се троши при рязане.

Разбиваме маскарпонето със захарта. Към тях прибавяме предварително разбитата течна сметана докато се получи еднородна смес. Добавяме сладко от ягоди на вкус и ваниловата есенция. Накрая добавяме парченца пресни или замразени ягоди.


Сместа се излива върху тестото и се оставя в хладилник за няколко часа за да се стегне. Отгоре се украсява с парченца ягоди и сладко.

Ако желаете сместа да е по твърда , можете да добавите и малко желатин


Коментари
2012-01-31 #15
Надя
Сладкиша стана разкошен. Имах доста крема сирене, около 3 пакетчета, сложих и сметаната. Много бързо и вкусен стана сладкиша. Благодаря за рецептата. И едно допълнение: в натрошените бисквити сложих малко стафиди предварително накиснати в ром.
2011-06-28 #14
стели
много вкусно ще стане ще го правя за рожденният ми дем
2011-01-23 #13
анонимен
aз смятам , че е доста скъпа тази рецепта !
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Любими есенни супи с тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
Понеделник
23
Април 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнобразие...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook