Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мързелив Ягодов чийзкейк


Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта за чийзкейк, сладкишът се пече във фурна, но това е един по-лесен вариант за правене на нещо вкусно.
За блата:
150 гр. обикновени бисквити
150 гр. обикновени маслени бисквити (petit beurre)
200 гр. масло
2 с.л. лешници
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. маскарпоне (крема сирене, извара)
300 мл. течна сметана
4 с.л. сладко от ягоди
2 с.л. захар
250 гр. ягоди
½ ч.л. ванилова есенция


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки и захарта. Сместа се разстила върху откопчаваща се тортена форма. Притискаме сместа добре, за да се образува блат, който да не се троши при рязане.

Разбиваме маскарпонето със захарта. Към тях прибавяме предварително разбитата течна сметана докато се получи еднородна смес. Добавяме сладко от ягоди на вкус и ваниловата есенция. Накрая добавяме парченца пресни или замразени ягоди.


Сместа се излива върху тестото и се оставя в хладилник за няколко часа за да се стегне. Отгоре се украсява с парченца ягоди и сладко.

Ако желаете сместа да е по твърда , можете да добавите и малко желатин


Коментари
2012-01-31 #15
Надя
Сладкиша стана разкошен. Имах доста крема сирене, около 3 пакетчета, сложих и сметаната. Много бързо и вкусен стана сладкиша. Благодаря за рецептата. И едно допълнение: в натрошените бисквити сложих малко стафиди предварително накиснати в ром.
2011-06-28 #14
стели
много вкусно ще стане ще го правя за рожденният ми дем
2011-01-23 #13
анонимен
aз смятам , че е доста скъпа тази рецепта !
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Палачинки (катми) с мая
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Неделя
25
Август 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook