Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови топчета


Съчетанието на шоколад, лешници и кокос, сами се досещате е една чудесна комбинация. Шоколадовите топчета се оформят изключително бързо. С тази пропорция се правят около 30-35 топчета. Ако желаете можете да замените кокоса с шоколадови пръчици.
350 гр. течен шоколад
1 ч.ч. обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени лешници
кокосови стърготини


Разтапяме течния шоколад на водна баня. Бисквитите и лешниците смиламе на ситно и размесваме с шоколада.
Сместа оставяме за малко в хладилник за да може да стегне. След като се охлади правим топчета с ръка бързо, с големина колкото 1 лв и ги овалваме в кокосови стърготини.
Съхраняваме ги в хладилник.




Коментари
2010-12-10 #8
isa
много са вкусни
2010-11-16 #7
Анелия
Ами тези са от супермаркета. А в ибей има голямо разнообразие от шарени, всякакви размери
2010-11-15 #6
lili_vanili
Ани тези хартиени подложки откъде ги купуваш? Може и без тях, но пък придават вид, определено
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Фъдж с кокос
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Саркастични любовни послания
· Подаръци в последния момент, които жените ще харесат
· Любовна лирика III - Дора Габе, Елисавета Багряна, Блага Димитрова
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
22
Април 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook