Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови топчета


Съчетанието на шоколад, лешници и кокос, сами се досещате е една чудесна комбинация. Шоколадовите топчета се оформят изключително бързо. С тази пропорция се правят около 30-35 топчета. Ако желаете можете да замените кокоса с шоколадови пръчици.
350 гр. течен шоколад
1 ч.ч. обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени лешници
кокосови стърготини


Разтапяме течния шоколад на водна баня. Бисквитите и лешниците смиламе на ситно и размесваме с шоколада.
Сместа оставяме за малко в хладилник за да може да стегне. След като се охлади правим топчета с ръка бързо, с големина колкото 1 лв и ги овалваме в кокосови стърготини.
Съхраняваме ги в хладилник.




Коментари
2010-12-10 #8
isa
много са вкусни
2010-11-16 #7
Анелия
Ами тези са от супермаркета. А в ибей има голямо разнообразие от шарени, всякакви размери
2010-11-15 #6
lili_vanili
Ани тези хартиени подложки откъде ги купуваш? Може и без тях, но пък придават вид, определено
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Фъдж с кокос
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Саркастични любовни послания
· Подаръци в последния момент, които жените ще харесат
· Любовна лирика III - Дора Габе, Елисавета Багряна, Блага Димитрова
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Четвъртък
12
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook